Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus11204.03.20137

2603-2013 (045)

Turun Satamaliikelaitoksen vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on päättänyt että Turun Satamaliikelaitoksen johtokunnan tehtäviä hoitaa 1.1.2013 alkaen kaupunginhallitus. Johtokunnan tehtäviin kuuluu tilinpäätöksen laatiminen ja sen antaminen tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginjohtaja.

Kh § 112

Controller Kim Moisiolinna 20.02.2013:

Kuntalain 87 i §:n mukaan liikelaitoksen tilikausi on kalenterivuosi. Johtokunnan on laadittava tilikaudelta erillistilinpäätös ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi.

Satamaliikelaitoksen liiketoiminta on luovutettu 1.1.2013 alkaen kaupungin tytäryhtiölle ja samasta ajankohdasta lukien satamaliikelaitoksen johtokunnan toimikausi on päättynyt. Johtokuntana toimii siten vuoden 2013 alusta kaupunginhallitus. Nyt laadittava tilinpäätös tilikaudelta 2012 on liikelaitoksen viimeinen tilinpäätös.

Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailut ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot liikelaitoksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Liikelaitoksen erillistilinpäätös yhdistellään kaupungin tilinpäätökseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy satamaliikelaitoksen tilinpäätöksen osana kaupungin kokonaistilinpäätöstä.

Liikelaitoksen on tilinpäätöksessään esitettävä selvitys liikelaitokselle asetettujen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Tilinpäätöksessä on myös annettava tietoja sellaisista liikelaitoksen talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tulos- tai rahoituslaskelmassa taikka taseessa.

Johtokunnan on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä ja esityksenä on, että tilikauden alijäämä 2.106.206,60 euroa siirretään liikelaitoksen taseen omaan pääomaan.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginjohtaja.

Oheismateriaali 1Toimintakertomus ja tilinpäätös 2012

Oheismateriaali 2Satamaliikelaitoksen johtokuntaa sitova osa

Oheismateriaali 3Satamaliikelaitos - diaesitys

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää

- esittää toimintakertomuksen mukaista tilikauden tuloksen käsittelyä,

- allekirjoittaa Turun Satamaliikelaitoksen vuoden 2012 tilinpäätöksen,

- antaa tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi ja

- yhdistellä tilinpäätöksen kaupungin tilinpäätökseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedMoisiolinna Kim