Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8718.02.20135

2032-2013 (151, 014)

Kaupungin edustajien nimeäminen kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennehankkeen ohjausryhmään

Tiivistelmä: -

Kh § 87

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Maan hallituksen hallitusohjelmassa todetaan mm

Hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen, jonka tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Vahva peruskunta muodostuu luonnollisista työssäkäyntialueista ja on riittävän suuri pystyäkseen itsenäisesti vastaamaan peruspalveluista vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vastaavasti vaativia sosiaalihuollon palveluja lukuun ottamatta. Vahva peruskunta kykenee tulokselliseen elinkeinopolitiikkaan ja kehittämistyöhön sekä voi tehokkaasti vastata yhdyskunta-rakenteiden hajautumiskehitykseen.

Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta (Paras) astui voimaan 23.2.2007 ja päättyi viime vuoden lopussa. Puitelain aikana kuntien määrä väheni yli sadalla 320:een.

Hallinnon- ja aluekehityksen ministeriryhmä hyväksyi 15.11.2012 ehdotuksen uudesta kuntarakennelaista, jossa määritellään kuntauudistuksen kriteerit ja toimintatavat vuoteen 2017. Lakiehdotus luo uuden tarkastelunäkökulman koko kunta- ja palvelurakenneuudistukselle. Lausuntoaika rakennelaista päättyy 7.3.2013 ja aikataulun mukaan lain pitäisi olla hyväksytty eduskunnassa ennen kesän alkua 2013.

Edellä olevan mukaisesti kaupunkiseudun kuntakokous päätti 11.12.2012 mm.,

- että kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakenneuudistushankkeen yhteistyötä jatketaan toistaiseksi 3.12.2010 hyväksytyn työjärjestyksen mukaisesti niiden hankkeiden osalta, jotka ovat kaupunkiseudulla käynnissä,

- että työjärjestyksessä mainitut kunnat valitsevat edustajansa tammikuun 2013 loppuun mennessä ohjausryhmään siten, että Turku valitsee 4 edustajaa, joista yhden puheenjohtajaksi sekä muut kunnat kukin yhden edustajan ja

- että kuntakokouksen puheenjohtajana toimii Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Viime valtuustokaudella kaupungin edustajina ohjausryhmässä ovat olleet Minna Arve puheenjohtajana sekä Toni Eklund, Katri Sarlund ja Pirjo Rinne jäseninä. Esittelijänä on toiminut kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja sihteerinä Lasse Hallamurto.

Oheismateriaali 1Työjärjestys

EhdotusKaupunginhallitus päättää valita neljä edustajaa, joista yhden puheenjohtajaksi ja heille varajäsenet kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennehankkeen ohjausryhmään.

PäätösKaupunginhallitus päätti Turun kaupungin edustajat ja varaedustajat kaupunkiseudun kunta- ja palvelurakennehankkeen ohjausryhmään seuraavasti:

-  Minna Arve varajäsenenään Lauri Kattelus

-  Toni Eklund varajäsenenään Päivi Pietari

-  Pirjo Rinne varajäsenenään Li Andersson

-  Katri Sarlund varajäsenenään Jukka Vornanen

Ohjausryhmän puheenjohtajaksi valittiin Minna Arve.

Päätös asiassa tehtiin kokouksessa yksimielisesti.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, hallintopalvelut
tpvKonsernihallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3
aoAndersson Li
aoArve Minna
aoEklund Toni
aoKattelus Lauri
aoPietari Päivi
aoRinne Pirjo
tiedSaaranen Helvi
aoSarlund Katri
aoVornanen Jukka