Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9818.02.20134

1761-2013 (014, 021)

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan valitseminen (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 98

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 14.2.2013:

”Turun kaupunginvaltuusto valitsee toimikaudekseen lautakuntaan viisitoista (15) jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Edellä mainittujen jäsenten ja varajäsenten nimeämisessä on noudatettava, mitä valtioneuvoston 5.3.2003 tekemässä päätöksessä on määrätty.

 Turun kaupunki nimeää lautakuntaan viisi jäsentä ja viisi varajäsentä, muut Turun seutukuntaan kuuluvat kunnat nimeävät yhdessä kolme jäsentä ja kolme varajäsentä, Loimaan seutukuntaan kuuluvat kunnat yhdessä kaksi, Salon seutukuntaan kuuluvat kunnat yhdessä kaksi ja Vakka-Suomen seutukuntaan kuuluvat kunnat yhdessä kaksi jäsentä ja varajäsentä sekä Turunmaan seutukuntaan kuuluvat kunnat yhdessä yhden jäsenen ja yhden varajäsenen.

Kuntien on huolehdittava siitä, että lautakunnan kokoonpano sovitetaan kuntalain 81 §:n 4. momentista ilmenevän periaatteen mukaiseksi, lautakunnan kokoonpano täyttää naisten ja miesten tasa-arvosta annetun lain vaatimukset ja että vähintään yksi lautakunnan jäsen ja hänen henkilökohtainen varajäsenensä edustaa ruotsinkielistä väestöä.

Turun kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan siten, että puheenjohtajana on Turun kaupunkia ja varapuheenjohtajana jotakin muuta sopijakuntaa edustava lautakunnan jäsen.”

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää

valita toimikaudeksi 2013 - 2016 Varsinais-Suomen aluepelastuslautakuntaan 15 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä sekä

valita jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan siten, että puheenjohtajana on Turun kaupunkia ja varapuheenjohtajana jotakin muuta sopijakuntaa edustava lautakunnan jäsen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto