Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus7411.02.201313

13386-2010 (152)

Työnantajan edustajan ja varaedustajan nimeäminen johtavaan työsuojelutoimikuntaan

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se nimeäisi työnantajan edustajan ja varaedustajan johtavaan työsuojelutoimikuntaan vuoden 2013 lopussa päättyväksi toimikaudeksi.

Kh § 74

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell 5.2.2013:

Kaupunginhallitus on 21.1.2013 § 42 hyväksynyt yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen Turun kaupungissa. Ohjeen 15 §:ssä todetaan johtavan työsuojelutoimikunnan tehtävistä seuraavaa:

”Johtavan työsuojelutoimikunnan tarkoituksena on edistää työnantajan ja henkilöstön yhteisin toimenpitein työn turvallisuutta, terveellisyyttä ja työviihtyvyyttä.

Johtava työsuojelutoimikunta valvoo työsuojelua koskevien lakien, asetusten ja valtakunnallisten sopimusten noudattamista sekä paikallisten ohjeiden noudattamista toimialoilla. Lisäksi johtavan työsuojelutoimikunnan tulee toimia yhteistyössä yhteistyötoimikunnan sekä työterveyshuollon kanssa.

Johtavassa työsuojelutoimikunnassa käsitellään laissa työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta sekä Kunnallisen alan työsuojelun yhteistoimintasopimuksessa määritellyt asiat. Lisäksi johtavassa työsuojelutoimikunnassa käsitellään näihin asioihin liittyvät koko kaupunkia koskevat yleiset periaatteet, linjaukset sekä mahdolliset toimenpideohjeet ja lausunnot.

Johtavan työsuojelutoimikunnan erityisenä tehtävänä on edellä mainittujen asioiden lisäksi:

1.    ohjata ja valvoa kaupungin työsuojelutoimintaa

2.    antaa lausunto kaupungin työterveyshuollon toimintasuunnitelmasta, seurata työterveyshuollon toimeenpanoa ja toimialan työterveyshuoltosuunnitelmia

3.    antaa lausunto työterveyshuollon aiheuttamien kustannusten korvaushakemuksesta ja seurata henkilöstön terveystilannetta sekä tapaturmien ja työstä johtuvien sairauksien syiden selvittämistä sekä

4.    seurata toimialan työsuojelutoimintaohjelmia, ylitöiden enimmäismääriä ja päihdeohjelman soveltamista.”

Ohjeen 16 §:n mukaan johtavan työsuojelutoimikunnan toimikausi on neljä vuotta. Nykyisen työsuojelutoimikunnan toimikausi päättyy vuoden 2013 lopussa.

Johtavassa työsuojelutoimikunnassa on kolme työnantajan, kolme toimihenkilöiden ja kuusi työntekijöiden edustajaa eli yhteensä 12 jäsentä ja yhtä monta varajäsentä.

Ohjeen 17 §:n mukaan työnantajan edustajat ja heidän varajäsenensä valitsee kaupunginhallitus.

Yhtenä työnantajan edustajana työsuojelutoimikunnassa on ollut vuoden 2013 alusta eläkkeelle siirtynyt Jouko K. Lehmusto. Lehmuston tilalle tulee valita uusi työnantajan edustaja vuoden 2013 lopussa päättyväksi toimikaudeksi. Lehmuston tilalle johtavaan työsuojelutoimikuntaan tulisi valita hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen.

Lehmuston varajäsenenä johtavassa työsuojelutoimikunnassa on toiminut henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen. Tässä yhteydessä olisi tarkoituksenmukaista päättää, että valittava henkilöstöjohtaja toimii Heikkisen varajäsenenä siitä lukien kun hän ottaa henkilöstöjohtajan viran vastaan ja että Salmi-Tuominen toimii johtavan työsuojelutoimikunnan varajäsenenä em. ajankohtaan saakka.

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen valitaan työnantajan edustajaksi johtavaan työsuojelutoimikuntaan vuoden 2013 lopussa päättyväksi toimikaudeksi ja

että henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen toimii johtaja Tuomas Heikkisen varajäsenenä johtavassa työsuojelutoimikunnassa siihen saakka kunnes valittava henkilöstöjohtaja ottaa viran vastaan, jonka jälkeen valittu henkilöstöjohtaja toimii Heikkisen varajäsenenä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJohtava työsuojelutoimikunta
tiedHeikkinen Tuomas
tiedSalmi-Tuominen Marja