Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus714.01.20131

528-2013 (010)

Kaupunginsihteerien puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kh § 7

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 10.1.2013:

Hallintosäännön 11 §:n mukaan kaupunginsihteeristöstä puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksessa on johtavalla kaupunginsihteerillä. Muiden kaupunginsihteerien puhe- ja läsnäolo-oikeudesta kaupunginhallituksen kokouksissa tulee tehdä erillinen päätös.

Kaupunginhallituksen kokousten sujuvuuden varmistamiseksi olisi tarkoituksenmukaista, että kaupunginhallituksen kokouksissa olisi aina johtavan kaupunginsihteerin lisäksi läsnä toinen kaupunginsihteeri (ns. kakkossihteeri). Toisen kaupunginsihteerin puhe- ja läsnäolo-oikeus tulisi järjestää vuorojärjestelmällä, josta huolehtiminen olisi johtavan kaupunginsihteerin vastuulla.

Hallintosäännön 11 §:n mukaan toimialajohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa. Asioiden valmistelun ja täytäntöönpanon osalta olisi tarkoituksenmukaista, että toimialan kaupunginsihteerillä olisi puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksessa silloin kuin kaupunginhallituksen kokouksessa käsitellään ko. toimialan asioita.

Kaupunginsihteereinä toimivat seuraavat henkilöt:

Outi Kari-Granfors

Satu Lehto

Merja Jokela

Pia Bergström

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:                     

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että johtavan kaupunginsihteerin lisäksi kaupunginhallituksen kokouksessa on puhe- ja läsnäolo-oikeus johtavan kaupunginsihteerin määrittämän vuorojärjestyksen mukaisella kaupunginsihteerillä ja

että edellä mainituilla toimialojen kaupunginsihteereillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksessa silloin, kun kokouksessa käsitellään ko. toimialan asioita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedBergström Pia
tiedJokela Merja
tiedKari-Granfors Outi
tiedLehto Satu