Kauppakirja (luonnos 3.12.2012)

 

Myyjä:

Kiinteistö Oy Trivium Grammatiikka

Y-tunnus: 1784254-6

Läntinen Rantakatu 7

20100 Turku

 

Ostaja:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Kupittaan kaupunginosan korttelin 2. tontti 31 (853-21-2-31), pinta-alaltaan 9340 m2. Tontin osoite on Lemminkäisenkatu 32a, 20520 Turku

 

Tontti on osoitettu kartalla M 406 / 3.12.2011.

 

Tontti on 28.8.2000 hyväksytyn asemakaavan muutoksen 42/1999Trivium mukaista ympäristövaikutuksiltaan toimistotiloihin verrattavien työpaikkarakennusten ja toimistorakennusten korttelialuetta (TYK), jolla voidaan harjoittaa myös tutkimustoimintaa.

 

Naapuruston osalta todetaan maankäytöstä seuraavaa:

 

Tontti rajoittuu saman kaavan TYK-tonttiin Kupittaa-2-32 sekä tonttiin Kupittaa-2-24, kaavan 32/1999 mukaiseen YO-1-tonttiin Kupittaa-2-26, kaavan 4/1935 mukaiseen Joukahaisenkadun katualueeseen sekä kaavan 55/1991 mukaisen rautatiealueeseen (LR).

 

Kauppahinta:

Kaksimiljoonaa kaksisataakuusikymmentäkaksituhatta (2.262.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös §

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Verot ja maksut

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

4. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kiinteistöjen alueisiin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Tontilla on liitekartan osoittamassa likimääräisessä paikassa maanalaisia johtoja. Tontille on perustettu johto- ja kulkuoikeusrasitteita, jotka sijaitsevat liitekartan osoittamissa likimääräisissä paikoissa.

 

Kohteen sähkö- ja viemäriliittymä ja muut tekniset liittymät siirretään ilman eri merkintää ostajan nimiin. Maksut kohdistuvat myyjään hallinta-aikansa loppuun saakka.

 

Myyjä vakuuttaa, ettei kaupan kohteeseen kohdistu kiinnityksiä.

 

5. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

6. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti myyjä ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin käytössä teollisuus- ja varastoalueena. Myyjän tai kaupungin tahoilta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8. Purkava ehto

 

Tämä kauppa purkautuu, mikäli kaupan perusteena oleva päätös muutoksenhaun johdosta kumotaan lainvoiman saaneella ratkaisulla. Osapuolet tekevät purkukirjan kolmen (3) kuukauden kuluessa siitä, kun muutoksenhaun johdosta annettu päätös tulee lainvoimaiseksi. Kaupan purkautuessa kiinteistö tulee palauttaa myyjälle rasituksista vapaana. Palautettavalle kauppahinnalle ei makseta korkoa.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle,

yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus