Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus58710.12.20124

13037-2011 (014)

Turun Ateljeetalosäätiön tilintarkastus (Kj)

Tiivistelmä:

Turun Ateljeetalosäätiön sääntöjen mukaan säätiöllä on kaksi tilintarkastajaa ja näille kaksi varamiestä. Tilintarkastajien tulee säätiön sääntöjen mukaan olla kaupunginhallituksen hyväksymiä.

Kh § 587

Kaupunginlakimies Laura Klami 4.12.2012:

Turun Ateljeetalosäätiö on 19.9.2012 päivätyssä kirjeessään pyytänyt, että Turun kaupunki valitsee säätiölle tilintarkastajat. Lisäksi Turun Ateljeetalosäätiö on pyytänyt ehdotusta siitä, miten tilintarkastajien valinnassa tulee menetellä.

Turun Ateljeetalosäätiön sääntöjen 11 §:n mukaan säätiön hallituksen varsinaisessa kokouksessa marras-joulukuussa valitaan kaksi tilintarkastajaa ja näille kaksi varamiestä seuraavalle tilikaudelle. Edelleen säännöissä todetaan, että tilintarkastajien tulee olla Turun kaupunginhallituksen hyväksymiä.

Johtuen säätiön sääntöjen sisällöstä olen ehdottanut, että Turun Ateljeetalosäätiössä siirrytään käyttämään sen sääntöjen mukaista menettelyä, jossa säätiön hallitus valitsee kaksi tilintarkastajaa ja näille kaksi varamiestä säätiölain, tilintarkastuslain ja säätiön sääntöjen mukaisesti ja toimittaa päätöksen tilintarkastajien valinnasta hyväksyttäväksi Turun kaupunginhallitukselle. Olen lisäksi ehdottanut, että säätiön hallitus käsittelee asian hyvissä ajoin, jotta kaupunginhallitus ehtii käsitellä asian ennen seuraavan tilikautenne alkamista. Säätiölle on valittava sääntöjen mukainen määrä tilintarkastajia. Säätiöt eivät voi enää valita niin sanottua maallikkotilintarkastajaa vuonna 2012 päättyvälle tilikaudelle, koska uudistetussa tilintarkastuslaissa tähän annettu siirtymäaika päättyy. Hyväksytyllä tilintarkastajalla tarkoitetaan tilintarkastuslain 1 luvun 2 §:ssä määriteltyjä KHT-tilintarkastajia tai -yhteisöjä sekä HTM- tilintarkastajia tai -yhteisöjä.

Edellä kuvatun ohjeistuksen jälkeen säätiö on 27.11.2012 saapuneessa kirjeessään kertonut valinneensa tilintarkastajiksi KHT Pertti Keskisen ja tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab:n päävastuullisena tilintarkastajana KHT JHTT Minna Tyrväinen ja jonka yhteisön nimeäminä varatilintarkastajina toimivat KHT Mikko Haavisto ja KHT Eeva Haikio.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus hyväksyy Turun Ateljeetalosäätiön valitsemat tilintarkastajat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Ateljeetalosäätiö
tiedKlami Laura