Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56426.11.20128

11958-2010 (034, 059)

Turun Moottorivenekerho ry:n laina (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2012 talousarvion yhteydessä hyväksynyt Turun Moottorivenekerho ry:n anoman enintään 350.000 euron pitkäaikaisen lainan. Kaupunginhallitukselle esitetään asiaan liittyvän velkakirjan hyväksymistä.

Kh § 564

Talousjohtaja Jukka Laiho ja rahoituspäällikkö Kari Pentti 19.11.2012:

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2012 talousarvion yhteydessä hyväksynyt Turun Moottorivenekerho ry:n anoman enintään 350.000 euron pitkäaikaisen lainan. Lainalla yhdistys rakentaa uuden sataman Ruissaloon yhdistyksen kaupungilta vuokraamalle alueelle, jonka vuokra-aika päättyy 31.12.2047. Lainan laina-aika olisi vuoteen 2040 asti. Laina-aika vastaa pääsääntöisesti investoinnin poistoaikaa. Rakentaminen toteutetaan ennen kevättä 2013. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole ollut kommentoitavaa yhdistyksen suunnittelemasta investoinnista.

 

Yhdistys on antanut kaupungille lainan vakuudeksi yhdistyksen vuokraoikeuteen ja vuokra-alueella sijaitseviin yhdistyksen rakennuksiin (ml. satama) kiinnitetyt panttikirjat. Pääomamäärältään panttikirjat ovat 500.000 euroa.

 

Lainan korko on markkinaehtoinen ja yhdistyksen antamat vakuudet arvioidaan riittäviksi. Näin ollen kaupungin näkökulmasta lainanantoon ei liity riskiä eikä myöskään korkotukea. Yhdistys on toimittanut kaupungille tarvittavan materiaalin yhdistyksen taloudesta ja maksukyvystä, joiden perusteella kaupunki on voinut tehdä arvion lainanannon tarpeellisuudesta ja riskittömyydestä.

 

Kaupunginhallituksen tulee hyväksyä lainan tarkemmat ehdot ja lainaan liittyvät vakuudet.

 

Edellä olevaan viitaten esitämme, että Turun Moottorivenekerho ry:lle myönnetään vakuudellinen enintään 350.000 euron pitkäaikainen laina liitteenä olevan velkakirjan mukaisesti.

 

Lisäksi esitämme, että kaupunginhallitus hyväksyy kaupungille lainan vakuudeksi yhdistyksen vuokraoikeuteen ja vuokra-alueella sijaitseviin yhdistyksen rakennuksiin kiinnitetyt panttikirjat.

Liite 1                                  Velkakirja

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun Moottorivenekerho ry:lle myönnetään vakuudellinen enintään 350.000 euron pitkäaikainen laina liitteenä 1 olevan velkakirjan mukaisesti,

että lainan vakuudeksi hyväksytään yhdistyksen vuokraoikeuteen ja vuokra-alueella sijaitseviin yhdistyksen rakennuksiin kiinnitetyt panttikirjat ja

että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kokouksessa apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

aoTurun Moottorivenekerho r
tpvKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, talousasiat


Liitteet:

Kh § 564
Liite 1:Velkakirja