VELKAKIRJA

 

 

Velallisen nimi:

TVT Asunnot Oy, Y-tunnus: 0872109-9

 

Velallisen osoite:

Käsityöläiskatu 3, 20100 Turku

 

Velkoja:

Turun kaupunki

 

Velkojan osoite:

Yliopistonkatu 27 a, 20100 Turku

 

Velan määrä:

18.000.000 euroa (kahdeksantoistamiljoonaa euroa)

 

Velan käyttötarkoitus ja nosto:

 

Velan käyttötarkoitus on rahoittaa Turun Osakehuoneistot Oy:n koko osakekannan ostosta syntyvä kauppahinta kokonaisuudessaan. Velalla rahoitetaan myös TVT Asunnot Oy:n ja Turun Osakehuoneistot Oy:n välinen pääomalainajärjestely, joka on syntynyt Turun Osakehuoneistot Oy:n sijoitetun vapaan pääoman rahaston palauttamisesta kaupungille. Velka nostetaan yhdessä erässä vuoden 2012 aikana.

 

Velan lyhennysohjelma:

Velka on kertalyhenteinen (bullet). Velkoja ei tällä velkakirjalla sitoudu millään muotoa erääntyvän velan jälleenrahoitukseen.

 

Velan eräpäivä:

xx.xx.2022

 

Velan ennenaikainen takaisinmaksu:

 

Velallisella on oikeus velan enneaikaiseen lyhentämiseen koronmaksupäivinä. Ennenaikaisen lyhennyksen määrä on velallisen päätettävissä. Ennenaikaisesta lyhennyksestä ja sen määrästä on ilmoitettava velkojalle 14 pankkipäivää ennen tehtävää lyhennystä.

 

Velan korko:

Kiinteä korko 3,21 % koko laina-ajan

 

Koronlaskentatapa:

30/360 päivää

 

Koron ja lyhennyksen maksupäivät:

 

Korko ja mahdollinen ennenaikainen lyhennys maksetaan jälkikäteen puolen vuoden välein velan nostosta. Korko- ja lyhennyspäivät ovat puolivuosittain xx.xx ja xx.xx. Korko maksetaan laskua vastaan.

 

Muut maksut:

Velan nostamisesta, lyhentämisestä tai koron maksusta ei veloiteta maksua.

 

Maksupäivän siirto:

Mikäli velkakirjan ehtojen mukainen koron tai lyhennyksen maksupäivä ei ole pankkipäivä, maksetaan erääntymässä oleva korko ja/tai lyhennys eräpäivää seuraavana pankkipäivänä.

 

Viivästyskorko:

Korkolain mukainen viivästyskorko.

 

Velkakirjan muut ehdot:

 

Velka on maksettava takaisin velkojalle tai sen määräämälle edellä mainitun lyhennysohjelman mukaan.

 

Jos velallisen pankkitili on liitetty velkojan konsernitilirakenteeseen, tapahtuu koron ja lyhennysten maksu suoraveloituksena Turun kaupungin keskushallinnon talousasioiden toimesta. Erääntyvästä veloituksesta lähetetään velalliselle ilmoitus 14 päivää ennen veloitusta. Muussa tapauksessa maksatus tapahtuu normaalin laskutuksen perusteella.

 

Jos velan lyhennys tai sen korko jätetään eräpäivänä maksamatta, on maksamatta jääneelle määrälle (viivästynyt erä) maksettava velkakirjan ehtojen kulloinkin määräämä viivästyskorko.

 

Velka on vakuudeton.

 

Jokainen tässä velkakirjassa tarkoitettu maksu velkojalle maksetaan nettomääräisenä ilman mahdollisista veroista tai maksuista johtuvia vähennyksiä. Mikäli lain mukaan velallisen maksusta on pidätettävä veroa tai vähennettävä julkisoikeudellista maksua, maksu tulee maksaa siten korotettuna, että velkojan vastaanottama määrä verosta tai maksusta johtuvan vähennyksen jälkeen vastaa edellytettyä maksun nettomäärää.

 

Velallisella ei ole oikeutta vedota vastasaamiseensa tai esittää kuittausvaatimuksia tämän velkakirjan mukaisten velallisen maksujen osalta.

 

Tämän velkakirjan mukaiset velallisen maksut kohdennetaan kustannuksiin, viivästyskorkoon, muihin korkoihin sekä jäljellä olevaan pääomaan tässä mainitussa järjestyksessä.

 

Mikäli velkoja menettää määräämisvaltaan oikeuttavan äänienemmistön velallisesta, erääntyy velka kokonaisuudessaan takaisinmaksettavaksi, ellei Turun kaupunginkaupunginhallitus toisin päätä. Velka erääntyy tällöin takaisinmaksettavaksi kolmenkymmenen (30) päivän kuluttua siitä, kun velkoja on esittänyt velalliselle kirjallisen erääntymisilmoituksen tietoineen velkojan määräämisvallan menetykseen johtaneen osakeluovutuksen ajankohdasta.

 

Jos jokin seuraavista olosuhteista vallitsee:

 

(i) velallinen laiminlyö jonkun tämän velkakirjan mukaisen maksuvelvoitteen maksamisen viimeistään eräpäivänä; tai

 

(ii) velallinen laiminlyö jonkun muun tämän velkakirjan mukaisen velvoitteensa suorittamisen tai noudattamisen; tai

 

(iii) jokin velallisen tässä velkakirjassa tai siihen liittyen antama vakuutus tai tieto osoittautuu vääräksi tai harhaanjohtavaksi ja velkoja, mikäli asioiden todellinen tilanne olisi ollut sen tiedossa, ei olisi myöntänyt luottoa pääosin samoin ehdoin; tai

 

(iv) velallinen laiminlyö täyttää tai noudattaa muuta velvoitettaan, joka koskee lainattuja varoja tai vastuusitoumusta ja joka velkojan kohtuullisen käsityksen mukaan johtaa siihen, että velallisen kyky suoriutua tämän velkakirjan mukaisista velvoitteista on heikentynyt; tai

 

(v) velallinen peruuttaa maksunsa, pyytää velanmaksun lykkäystä tai sopii julkisesta akordista velkojiensa kanssa ja tämä velkojan käsityksen mukaan johtaa siihen, että velallisen kyky suoriutua tämän velkakirjan mukaisista velvoitteista olennaisesti alenee; tai

 

(vi) vallitsee tai uhkaa vallita muu tilanne, joka velkojan tekemän kohtuullisen arvion mukaan voi vaarantaa velallisen velkojaan kohdistuvien tämän velkakirjan mukaisten velvoitteiden täyttämistä,

 

velkojalla on oikeus vaatia erääntyväksi ja välittömästi maksettavaksi velkakirjan mukainen jäljellä oleva luoton määrä sekä kertynyt korko ja kustannukset.

 

Velallinen vastaa viranomaisen velalle mahdollisesti määräämistä veroista ja maksuista.

 

Velallisen on kunakin vuonna heti, kun sen tilinpäätös on vahvistettu, toimitettava velkojalle sen vaatimat tilinpäätöstiedot sekä muulloinkin annettava velkojalle korvauksetta tämän vaatimat velallisen taloudellista tilaa koskevat tiedot.

 

Velkojan laiminlyönti kokonaan tai osittain käyttää tai hyödyntää velkojalle tähän velkakirjaan perustuvaa oikeutta ei poista tai vähennä velkojan oikeutta tai mahdollisuutta myöhemmin vedota sanottuun oikeuteen.

 

Tästä velkasuhteesta johtuvat riitaisuudet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

TVT Asunnot Oy on saanut Turun kaupungilta velaksi 18.000.000 euroa (kahdeksantoistamiljoonaa euroa) tässä velkakirjassa mainituin ehdoin, jotka yhtiö hyväksyy ja sitoutuu niitä noudattamaan.

 

 

Turussa, xx kuun xx päivänä 2012

 

 

TVT Asunnot Oy

 

 

 

__________________________________________

 

Teppo Forss

Toimitusjohtaja

 

 

Todistajat:

 

 

 

 

__________________________   ______________________