Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56226.11.20126

13115-2012 (111, 114)

Kiinteistönmuodostusjohtajan viran perustaminen kiinteistötoimialalle ja perustettavan viran täyttäminen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto päätti 23.1.2012 hallinnonjärjestämispäätöksen linjauksissa muun ohella, että johtamisjärjestelmää selkeytetään ja siirrytään toimialajohtaja malliin. Nykyisten Kiinteistö- ja Tilaliikelaitosten pohjalta perustetaan uusi kuntalain 10a luvun tarkoittama kunnallinen liikelaitos Kiinteistötoimiala liikelaitos. Uuden liikelaitoksen organisaatiorakenne muodostuu kolmesta tulosalueesta sekä näitä tukevista matriisitoiminnoista. Kahden matriisitoimintojen johtotehtävän osalta ei tarvita vakanssimuutosta, mutta kiinteistönmuodostusmatriisin johtajan osalta tarvitaan uusi kiinteistönmuodostusjohtajan vakanssi, jonka kaupunginhallitus perustaa ja täyttää.

Kh § 562

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto 15.11.2012:

Kiinteistötoimiala liikelaitoksen rakenne

Kaupunginvaltuusto päätti 23.1.2012 hallinnonjärjestämispäätöksen linjauksissa, että johtamisjärjestelmää selkeytetään ja siirrytään toimialajohtajamalliin. Osana uutta toimintamallia nykyisten Kiinteistö- ja Tilaliikelaitosten pohjalta perustetaan uusi Kiinteistötoimiala liikelaitos. Kiinteistötoimiala muodostuu kolmesta tulosalueesta eli Kiinteän omaisuuden kehittäminen, Infrapalvelut ja Tilapalvelut sekä näitä tukevista sisäisistä matriisipalveluista, joita ovat Sisäiset tukitoiminnot, Paikkatieto- ja tietojärjestelmät sekä Kiinteistönmuodostus.

Toimialan muutokseen liittyen kaupunginhallitus on 5.11.2012 perustanut tulosalueiden johtajien virat. Tulosaluejohtajien virat täytettiin kaupunginhallituksen päätöksellä 12.11.2012 § 522.

Kahden matriisitoimintojen johtotehtävän osalta ei tarvita vakanssimuutosta, mutta kiinteistönmuodostusmatriisin johtajan osalta tarvitaan uusi kiinteistönmuodostusjohtajan virka, jonka kaupunginhallitus perustaa ja joka tulisi täyttää virkasiirtomenettelyllä kaupunginhallituksen päätöksellä.

Kiinteistötoimiala liikelaitokseen esitetään perustettavaksi 1.1.2013 lukien seuraava uusi vakanssi:

Kiinteistönmuodostusjohtaja, kiinteistönmuodostus ja maastomittaus, virka

-       kelpoisuusvaatimuksena maanmittausalan diplomi-insinöörin tutkinto ja kokemusta toimialasta

-       tehtäväkohtainen palkka 4.600 €/kk

-       työnantajan edustaja

Tehtävät

Kiinteistönmuodostusjohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle matriisialueen toiminnasta, kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

-       toimialajohtajan alainen

-       vastaa kiinteistönmuodostuksesta ja maastomittauksesta

-       kiinteistöinsinöörin tehtävät

-       viranomaismittaukset ja -kartat

-       korotettu kiinteistövero

-       toimialan asiakaspalvelu

Perustettavan viran täyttäminen

Perustettavaksi esitetty virka tulisi täyttää virkasiirtomenettelyllä.

Kiinteistöinsinööri (vak. nro 608138) Laura Suurjärvi täyttää perustettavaksi esitetyn kiinteistönmuodostusjohtajan viran kelpoisuusvaatimukset. Suurjärvi on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänellä on kokemusta toimialasta. Hän on toiminut 1.6.2010 alkaen Kiinteistöliikelaitoksessa kiinteistöinsinöörinä. Maanmittauslaitoksen palveluksessa hän on ollut vuosina 2008-2009.

Suurjärvi on antanut suostumuksensa siirrolle perustettavaan kiinteistönmuodostusjohtajan virkaan.

Siirron yötä tulee lakkautettavaksi kiinteistöinsinöörin (vak. nro 608138) virka.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistötoimialan liikelaitos perustetaan 1.1.2013 lukien kiinteistönmuodostusjohtajan virka (TS), jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.600 €/kk ja kelpoisuusvaatimus samasta ajankohdasta lukien maanmittausalan diplomi-insinöörin tutkinto ja kokemus toimialasta,

että kiinteistöinsinöörin viran (vak. nro 608138) haltija Laura Suurjärvi siirretään 1.1.2013 lukien kiinteistönmuodostusjohtajan virkaan ja

että kiinteistöinsinöörin virka (vak. nro 608138) lakkautetaan siitä lukien, kun virkaan siirtämistä koskeva päätös saa lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kokouksessa apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedKiinteistöliikelaitos
aoSuurjärvi Laura