Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53812.11.20121

1944-2011 (015, 011, 001)

Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on 1.10.2012 § 196 hyväksynyt Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n perustamisen. Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi mm. yhtiön yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen ja oikeutti kaupunginhallituksen tekemään näihin tarvittavat muutokset. Kaupunginhallitukselle esitetään, että yhtiöjärjestykseen lisätään osakkeiden lunastushintaa koskeva määräys. Osakassopimukseen tulisi lisätä em. määräys sekä määräys Salon kaupungin oikeudesta nimetä yksi jäsen hallitukseen.

Kh § 538

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto 12.11.2012:

Kaupunginvaltuusto päätti 1.10.2012 § 196 mm., että Turun Ammattikorkeakoulu Oy perustetaan ja että päätöksen liitteenä olevat yhtiön perustamisasiakirjat sekä osakassopimus hyväksytään. Kaupunginhallitus oikeutettiin tekemään tarvittavat muutokset perustamisasiakirjoihin ja osakassopimukseen.

Perustettavan Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestyksen 12 §:ään esitetään lisättäväksi osakkeiden lunastushintaa koskeva määräys: ”Lunastushinta on yhtiön nettovarallisuuden arvo jaettuna osakkeiden määrällä. Nettovarallisuuden määrittää yhtiön tilintarkastaja yhtiön viimeksi päättyneen tilikauden tilinpäätöksen perusteella.”

Lunastushintaa koskeva määräys tulisi lisätä myös osakassopimuksen kohtaan 7. Lisäksi osakassopimuksen kohtaan 9.1. tulisi lisätä hallitusta koskeva määräys: ”Mikäli Salon kaupungin omistusosuus yhtiössä säilyy vähintään 9 %:ssa, Salon kaupunki voi nimetä yhden hallituksen jäsenen jatkossakin.”

Em. määräysten lisäksi yhtiöjärjestykseen ja osakassopimukseen tulisi tehdä vähäisiä teknisiä muutoksia.

Osakkeiden lunastushintaa ja hallituksen jäsenen nimeämistä koskevista määräyksistä on keskusteltu Salon kaupungin edustajan kanssa.

Liite 1Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestys

Liite 2Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n osakassopimus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

- Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestys ja osakassopimus muutetaan liitteiden 1 ja 2 mukaisiksi ja

- päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSalon kaupunki
tpvKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKlami Laura
tiedSavolainen Sami


Liitteet:

Kh § 538
Liite 1:Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestys
Liite 2:Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n osakassopimus