YHTEISTYÖSOPIMUS

1.Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki (y –tunnus 0204819-8)

Puutarhakatu 14 a, PL 126,

20101 Turku

yhteyshenkilö:   Miia Sankari puh. 044 9072 985

 

Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry ( Y –tunnus 0249703-0)

Uudenmaankatu 1

20100 Turku

yhteyshenkilö:   Elina Helminen puh. 040 5546 188

 

2.Sopimuksen tausta ja tavoite

 

Turun kaupungin nuorisolautakunta on tehnyt päätöksen 29.3.2012 § 36 luopua Käsityökeskuksen tiloista (Peltolantie 2 a) syyskuun loppuun mennessä 2012 .

 

Sopimuksen tavoitteena on käsityö- ja kudontatoiminnan jatkaminen sopimuksen osapuolten yhteistyönä Taitokeskus Juseliuksen (Uudenmaankatu 1) tiloissa.

 

3.Sopimuksen voimassaolo

 

Sopimus astuu voimaan kun Turun kaupungin nuorisolautakunnan päätös sopimuksen hyväksymisestä on saanut lainvoiman, Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry on sen hyväksynyt ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimuksen osapuolten edustajat sopivat vuosittain toukokuun loppuun mennessä sopimuksen mukaisen toiminnan linjauksista ja sisällöstä seuraavana syksynä alkavalla toimintakaudella.

 

Kumpikin sopimuksen osapuoli voi irtisanoa sopimuksen kuuden(6) kuukauden irtisanomisajalla.

 

Sopijapuolella on oikeus purkaa sopimus välittömin vaikutuksin, jos toinen osapuoli haetaan konkurssiin, joutuu selvitystilaan tai muutoin vakaviin vaikeuksiin tai mikäli toiminta ei vastaa yhteisesti sovittuja linjauksia.

 

Osapuolet eivät saa siirtää sopimusta ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

4.Kaupungin viranhaltijaa koskevat muutokset

 

Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen käsityöneuvojan (vakanssi 402320) työpiste siirtyy Varsinais-Suomen Käsi- ja taideteollisuus ry:n Taitokeskus Juseliukseen syyskuun alussa vuonna 2012. Käsityöneuvoja toimii yhtenä työntekijänä Taitokeskus Juseliuksen toiminnassa.

 

Työnantajana pysyy edelleen Turun kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja esimiehenä jatkaa toiminnanjohtaja Nuorisoasiainkeskuksesta. Esimies on säännöllisesti yhteydessä viranhaltijaan.

Päivitetty tehtäväkuva laaditaan 30.11.2012 mennessä. Työjohdollisesta ohjauksesta vastaa Turun kaupungin nuorisoasiainkeskus.

 

 

5.Kalusteet ja muu irtain

 

Sopimuksen osapuolten yhteyshenkilöt sopivat, mitkä kangaspuut, ompelukoneet, muilta osin soveltuvat kalusteet ja muu irtain siirretään Peltolantien Käsityökeskuksesta Taitokeskus Juseliukseen elo-syyskuussa 2012. Tavarat pysyvät Turun kaupungin omaisuutena. Siirtyvästä tavarasta laaditaan erillinen, yksityiskohtainen luettelo tämän sopimuksen liitteeksi. Luetteloa ylläpidetään laatimalla vuosittain inventaario, joka liitetään sopimukseen. Turun kaupungin nuorisoasiainkeskus vastaa kaupungin omaisuuden huollosta ja ylläpidosta.

 

Turun kaupungin nuorisoasiainkeskus hankkii kaupungin viranhaltijan käyttöön kannettavan tietokoneen hallintoverkkoyhteyksillä ja kaupungin matkapuhelin jää käyttöön työtehtävien hoitamista varten.

 

6.Toiminta ja toiminnansuunnittelu

 

Kurssitarjontaa laajennetaan ja monipuolistetaan yhteistyön kautta. Toiminnan sisältö suunnitellaan kausittain Taitokeskus Juseliuksen ja kaupungin viranhaltijan yhteistyönä. Toiminnasta ja sen kehittämisestä vastaa Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry. Toimintasuunnitelma, joka noudattaa yhdessä sovittuja linjauksia ja sisältöä, annetaan nuorisoasiainkeskukselle tiedoksi.

 

7.Tiedotus ja markkinointi

 

Taitokeskus Juselius vastaa toiminnan viestinnästä ja markkinoinnista. Nuorisoasiainkeskus huolehtii mm. nettisivuillaan tiedon jakamisesta kohderyhmälleen.

 

8.Toiminnan ja kävijämäärän raportointi

 

Toimintaraportti laaditaan toimintakausittain ja annetaan nuorisoasiainkeskukselle tiedoksi.

Toimintaan osallistuneiden määrä/ kävijämäärä raportoidaan kuukausittain nuorisoasiankeskukselle erikseen sovittavalla tavalla kirjallisesti.

 

9.Taloudellisen vastuun jakautuminen

 

Turun kaupunki työnantajana maksaa käsityöneuvojan palkan sivukuluineen sekä viranhaltijaan kohdistuvat muut kulut.

 

Taitokeskus vastaa kaikista toimitilojen ylläpidosta ja toiminnan järjestämisestä aiheutuvista kuluista sekä materiaalihankinnoista. Turun kaupunki ei maksa vuokraa eikä vuokran maksamisesta ole tehty eri sopimusta. Toiminnasta kertyvät tulot menevät kokonaisuudessaan Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:lle.

 

10.Sopimuksen irtisanominen

 

Kumpikin sopimuksen osapuoli voi irtisanoa sopimuksen kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

 

11.Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti osapuolten välisin neuvotteluin. Jos sopijapuolet eivät neuvotteluteitse pääse sopimukseen, asia ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

12.Sopimuksen voimassaolo ja allekirjoitukset

 

Sopimus tulee voimaan kun Turun kaupungin nuorisolautakunnan päätös sopimuksen hyväksymisestä on saanut lainvoiman, Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry on sen hyväksynyt ja sopimus on allekirjoitettu.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samanlaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa / 2012

 

Turun kaupunki,      Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry

nuorisoasiainkeskus

 

Annina Lehtiö-Vainio      Kyösti Vainikainen

nuorisotoimenjohtaja      hallituksen puheenjohtaja

 

Miia Sankari         Elina Helminen

toiminnanjohtaja      vt. toiminnanjohtaja