Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49805.11.20127

1697-2009 (000, 015, 011, 065)

Toimintamalliuudistuksen täytäntöönpanoa koskevat linjaukset (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 498

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell 1.11.2012:

Kaupunginvaltuuston 23.1.2012 hyväksymässä hallinnon järjestämispäätöksessä todetaan, että valtuuston hyväksyttyä loppuraportin käynnistetään vaiheittainen toimintamallin uudistuksen täytäntöönpano. Loppuraportin linjaukset täsmentyvät johtosäännöissä ja tehtävissä erillisissä päätöksissä. Toimialojen organisaatioiden muuttaminen tehtyjen linjausten mukaisesti toteutetaan kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen ohjauksessa yhteistyössä toimialojen kanssa. Kaupunginvaltuusto ja -hallitus tarkentavat ja täydentävät toimintamallia tehtyjen linjausten puitteissa johtosääntöjen ja strategioiden hyväksymisen yhteydessä.

Vapaa-aika- ja kiinteistötoimialan muodostamista varten nimetyt ohjausryhmät, kaupungin johtoryhmä ja ympäristötoimialan johtoryhmä ovat päätyneet esittämään organisaatioiden päärakenteeksi oheismateriaalin 1 mukaista mallia. Rakennemallit perusteluineen on esitelty kaupunginhallituksen seminaarissa 9.10.2012.

Konsernihallinto koostuu hallinnon, talouden ja strategian sekä kaupunkikehittämisen ryhmistä. Vapaa-aikatoimiala koostuu liikunnan, nuorison, kirjaston ja museon palvelualueista. Kiinteistötoimiala muodostuu kiinteän omaisuuden kehittämisen, infrapalveluiden ja tilapalveluiden tulosalueesta. Ympäristötoimiala koostuu kaupunkisuunnittelun, ympäristönsuojelun ja -terveyden, rakennuslupien ja -valvonnan sekä seudullisen joukkoliikenteen tulosalueista.

Oheismateriaali 1Rakennemallit; konsernihallinto, vapaa-aikatoimiala, kiinteistötoimiala, ympäristötoimiala

Edellä olevat mallit on esitelty koko kaupungin yhteistoimintatoimikunnassa ja kunkin yksikön yhteisyöryhmissä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se linjaisi tässä vaiheessa edellä olevien organisaatioiden rakenteiden päälinjaukset. Näiden linjausten pohjalta laaditaan lopulliset johtosäännöt, jotka tuodaan kaupunginhallitukselle marraskuun aikana.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että toimintamalliuudistuksen valmistelua voidaan jatkaa seuraavien linjausten mukaisesti:

- vapaa-aikatoimiala muodostetaan noudattaen edellä esitettyä palvelualuejakoa,

- kiinteistötoimiala muodostetaan noudattaen edellä esitettyä tulosaluejakoa,

- konsernihallinto muodostetaan noudattaen edellä esitettyä pääryhmäjakoa ja kaupunginhallitukselle tuodaan pääryhmäjaon edellyttämät vakanssimuutokset päätettäväksi ja

- ympäristötoimialan tulosaluejako toteutetaan edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHeikkinen Tuomas
tiedSartes Minna
tiedToivonen Markku
tiedTurto Jouko