Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus48422.10.20127

10907-2012 (020, 011, 5120)

Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle ammattikorkeakoulu-uudistukseen liittyvästä hallituksen esityksestä (Otj)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi laeiksi ammattikorkeakoululain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 26 ja 48 §:n muuttamisesta. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan lausunnon hyväksymistä esityksen mukaisesti.

Kh § 484

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto 18.10.2012:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi laeiksi ammattikorkeakoululain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 26 ja 48 §:n muuttamisesta. Lausunto on pyydetty toimittamaan 26.10.2012 mennessä sähköisen lomakkeen kautta.

Hallituksen esitys koskee pääosin ammattikorkeakoulujen sisäisiä asioita. Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun ammattikorkeakoululta oman lausuntonsa, joten kaupungin ylläpitäjänä antamassa lausunnossa koulun sisäisiin asioihin ei pääsääntöisesti oteta kantaa. Tärkeimmät ammattikorkeakoulun esittämät asiat nostetaan kuitenkin esille.

Osaamistoimen sektori on valmistellut kaupungin lausunnon yhteistyössä keskushallinnon lakiasioiden, talouden vastuualueen ja tilakeskuksen kanssa.

Liite 1Opetus- ja kulttuuriministeriölle annettava lausunto

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö

Oheismateriaali 2Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi ammattikorkeakoululain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 26 ja 48 §:n muuttamisesta

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle oheisen liitteen mukaisen lausunnon. Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan tekemään lausuntoon vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvLehmusto Jouko K.


Liitteet:

Kh § 484
Liite 1:Opetus- ja kulttuuriministeriölle annettava lausunto