Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus47615.10.20126

11507-2012 (000, 011)

Kaupunginhallituksen jäsenten Rauno Artesolan ja Pirjo Rinteen Eurocard-kortin hankintaa ym. koskeva selvityspyyntö (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 476

Rauno Artesola ja Pirjo Rinne 15.10.2012:

Kaupunginhallitus sai kokouksessaan 25.06.2012 § 348 Kulttuuripääkaupunkivuoden raportit ja jatkohankkeiden tilannekatsauksen tiedokseen. Samalla kaupunginhallitus päätti, että asiakokonaisuudesta tullaan järjestämään kaupunginvaltuustolle seminaari.

Tilannekatsaukseen sisältyi kaupunginjohtajan ilmoitus, että kaupunki yhdessä säätiön kanssa on perustanut jatkohankkeen. Tästä hankkeesta todettiin seuraavaa:

”Hanke kytkeytyy Turussa käynnissä olevaan kaupungin toimintamallin uudistamiseen. Uudistamisen yhteydessä arvioidaan mm. kaupungin johdon tukipalvelut sekä koko kaupungin yhteiset matriisi- ja tukitoiminnot. Kulttuuripääkaupunkivuoden jatkoa pohtineen työryhmän raportissa on useita teemoja, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti kaupungin toimintamallin uudistamiseen.”

Osaamistointa johtava apulaiskaupunginjohtaja on 31.08.2012 tehnyt päätöksen nro 140, strategiajohtaja Antti Kirkkolan esityksestä:

”Suvi Innilä työskentelee Kulttuuripääkaupunkivuoden perintö –hankkeessa (hanke on sijoitettu Strategian ja viestinnän vastuualueelle) ja käytännön asioiden sujuvaksi hoitamiseksi  esitämme että Innilälle voidaan hankkia Eurocard –rinnakkaiskortti.

Vs. johtava apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

Päätin, että Suvi Innilän käyttöön saadaan hankkia Eurocard-rinnakkaiskortti.”

Tietääksemme kyseinen Suvi Innilä ei ole virka- eikä työsuhteessa Turun kaupunkiin. Millä perustein hänelle on myönnetty kyseinen Eurocard? Kenen rinnakkaiskorttia hän käyttää ja miten tällaista valvotaan. Onko tällainen toiminta yleisempääkin, että alihankkijayrityksen työntekijä käyttää Turun kaupungin korttia? Mihin sääntöön sellainen voi perustua?

Miten asia liittyy Turun hallinnonjärjestämispäätökseen?

Turun kaupungin hallinnonjärjestämispäätöksen 2012 hyväksymistä koskevan kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanossa (Kh 30.01.2012 § 46) todettiin, että toimintamalliuudistuksen projektijohtaja on Tuomas Heikkinen. Lisäksi päätettiin mm:

”-  hallinnonjärjestämispäätös pannaan täytäntöön ja sen sisältämien linjausten mukaisen toimintamallin uudistushanke käynnistetään,

-  kaupunginjohtaja vastaa toimintamallin uudistamishankkeen valmistelusta ja tarvittavien asettamispäätösten tekemisestä,

-  kaupunginhallitukselle raportoidaan toimintamallin uudistuksesta säännöllisesti kuukausittain,

-  puheenjohtajatoimikunnalle raportoidaan toimintamalliuudistuksen etenemisestä säännöllisesti.”

Liittyvätkö edellä kuvatut siis oleellisesti samaan asiaan - Turun kaupungin toimintamallin uudistamiseen? Viranhaltijoiden toimenpiteet ovat kuitenkin moneltakin osin epäselvät.

Raportointi ei näyttäisi menneen päätetyn mukaisesti eikä seminaaria valtuustolle ole pidetty.

Edellä todetun perusteella on syytä myös kysyä: Mikä on Turku Touring Oy:n ja sen työntekijän asema Turun toimintamallin uudistuksessa, jonka projektijohtaja on Tuomas Heikkinen? Kuka johtaa ja mitä?

Asiakokonaisuus on monellakin tapaa epäselvä. Pyydämmekin kohteliaammin perusteellisen selvityksen kaikilta osin viipymättä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKorhonen Ari-Pekka