Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus47315.10.20123

4460-2012 (013)

Vuoden 2012 kunnallisvaalien laitosäänestyspaikkojen täydentäminen (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 473

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Karvinen 8.10.2012:

Keskusvaalilautakunta pyytää kunnioittaen, että kaupunginhallitus täydentäisi 10.9.2012 tekemäänsä päätöstä tulevien kunnallisvaalien laitosäänestyspaikoista siten, että laitosäänestys toimitetaan myös Hoivakoti Tähtimössä, Tähtimökatu 1, 20540 Turku.

Laitosäänestystoimikunta 6:n puheenjohtaja on ilmoittanut tänään keskusvaalilautakunnalle, että Palvelukoti Onnelan, joka on perinteisesti ollut kyseisen toimikunnan kohteita, henkilökunnalta saadun tiedon mukaan tuon palvelukodin asukkaat on siirretty heinäkuussa toimintansa aloittaneeseen Hoivakoti Tähtimöön. Tästä keskusvaalilautakunnalla ei ollut tietoa huhtikuussa 2012 laitosäänestyspaikkaesitystä kaupunginhallitukselle tehdessään. Kaupungin vanhuspalvelujen sivustolla Palvelukoti Onnela on edelleen mutta Hoivakoti Tähtimö sieltä puuttuu. Hoivakoti Tähtimön johtaja on tämänpäiväisessä puhelinkeskustelussaan keskusvaalilautakunnan sihteerin kanssa ilmoittanut, että Turun kaupunki (ja ilmeisesti myös eräät lähikunnat) on tehnyt ostopalvelusopimuksen kyseisen hoivakodin kanssa.

Ellei Hoivakoti Tähtimöä lisätä laitosäänestyskohteiden piiriin, siellä olevien turkulaisten äänioikeutettujen osalta asia pystytään hoitamaan kotiäänestysmenettelyllä. Sitä vastoin hoivakodissa olevien ulkokuntalaisten, joita on ainakin Raisiosta ja Kaarinasta, osalta turkulaisilla kotiäänestystoimitsijoilla ei ole toimivaltaa, eikä toisaalta ulkokuntalaisilla kotiäänestystoimitsijoilla ole toimivaltaa tulla Turun alueelle kotiäänestyksiin. Tämä johtaisi äänioikeutettujen ja heidän omaisten näkökulmasta eriarvoiselta näyttävään tilanteeseen, johon sujuvin ratkaisu olisi ottaa hoivakoti laitosäänestyksen piiriin, jossa ei ole äänioikeuskunnasta johtuvia rajoituksia.

Laitosäänestystoimikunta 6:n puheenjohtaja on ilmoittanut, että kyseinen lautakunta voi toimittaa äänestyksen sille 10.9.2012 määrättyjen kohteiden lisäksi myös Hoivakoti Tähtimössä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää täydentää päätöstään 10.9.2012 § 417 kunnallisvaalien laitosäänestyspaikoista toimikunta 6:n osalta siten, että laitosäänestys toimitetaan myös Hoivakoti Tähtimössä, Tähtimökatu 1, 20540 Turku.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskusvaalilautakunta