Yhtiöjärjestys LUONNOS

 

1 §

Yhtiön toiminimi

 

Yhtiön toiminimi on Turun ammattikorkeakoulu Oy, englanninkielinen nimi Turku University of Applied Sciences Ltd.

 

2 §

Yhtiön kotipaikka

 

Yhtiön kotipaikka on Turun kaupunki.

 

3 §

Yhtiön toimiala

 

Yhtiön toimialana on valmistella toimiluvan siirtymistä ja ylläpitää ammattikorkeakoulua valtioneuvoston sille antaman toimiluvan mukaisesti. [Ammattikorkeakoulujen tehtävänä on voimassa olevan ammattikorkeakoululain 4 §:n 1 mom. mukaan antaa työelämän ja sen kehittämisen vaatimuksiin sekä tutkimukseen, taiteellisiin ja sivistyksellisiin lähtökohtiin perustuvaa korkeakouluopetusta ammatillisiin asiantuntijatehtäviin, tukea yksilön ammatillista kasvua ja harjoittaa ammattikorkeakouluopetusta palvelevaa sekä työelämää ja aluekehitystä tukevaa ja alueen elinkeinorakenteen huomioon ottavaa soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä sekä taiteellista toimintaa.] Yhtiö voi järjestää muutakin koulutusta, kehitystoimintaa, valmennusta ja konsultointia.

 

Toimintaansa varten yhtiö voi omistaa arvopapereita tai kiinteistöjä.

 

 

4 §

Yleishyödyllisyys ja varojenjako

 

Yhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Yhtiö ei jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön toiminnan kehittämiseen yhtiökokouksen päättämällä tavalla.

 

Yhtiön lopettaessa toimintansa, tullessa puretuksi ja poistetuksi rekisteristä, alentaessa osakepääomaansa tai hankkiessa ja lunastaessa omia osakkeitaan, yhtiön nettovaroista jaetaan osakkaille heidän yhtiöön sijoittamaansa pääomaa vastaava määrä. Muilta osin varat luovutetaan yhtiön toiminta-alaa toteuttavalle toiselle yhtiölle tai yleishyödylliselle yhteisölle.

 

5 §

Yhtiön hallitus

 

Yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuuluu neljästä kymmeneen (4 - 10) varsinaista jäsentä. [Muutokset myös tässä mahdollisia jos uudesta AMK-laista johtuvat vaatimukset tätä edellyttävät]

 

Yhtiön hallituksen kokoonpanosta päättävät omistajat ja se noudattaa kulloinkin voimassa olevaa osakeyhtiö- ja ammattikorkeakoululakia.

 

Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy ensimmäisen vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

6 §

Toimitusjohtaja

 

Yhtiöllä on toimitusjohtaja, jonka valitsee hallitus ja jonka tulee hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaisesti hoitaa yhtiön operatiivista toimintaa. Toimitusjohtajan kanssa tehdään johtajasopimus.

 

7 §

Yhtiön edustaminen

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

8 §

Tilintarkastajat

 

Yhtiössä on yksi varsinainen tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Mikäli tilintarkastajaksi valitaan Keskuskauppakamarin tai kauppakamarin hyväksymä tilintarkastusyhteisön, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita.

 

9 §

Tilikausi

 

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi.

 

10 §

Kokouskutsu

 

Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen on toimitettava osakkeenomistajille kirjallisesti heidän osakeluetteloihin merkittyihin osoitteisiinsa viimeistään neljä (4) viikkoa ennen kokousta ja ylimääräiseen yhtiökokoukseen viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kokousta.

 

11 §

Varsinainen yhtiökokous

 

Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määräämänä päivänä toukokuun loppuun mennessä.

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä ainakin:

1.tilinpäätöksen vahvistamisesta

2.taseen osoittaman voiton käyttämisestä

3.vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

4.tarvittaessa hallituksen ja tilintarkastajan valinnasta.

 

Hallitus voi saattaa hallituksen tai toimitusjohtajan tehtäviin kuuluvan asian yhtiökokouksen päätettäväksi, jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

 

12 §

Lunastuslauseke

 

Osakkeenomistajalla ja yhtiöllä on oikeus lunastaa muulta omistajalta kuin yhtiöltä kolmannelle osapuolelle siirtyvä osake. Ensisijainen lunastusoikeus on osakkeenomistajalla. jos useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, osakkeet jaetaan lunastukseen halukkaiden kesken heidän omistamiensa osakkeiden mukaisessa suhteessa. Mikäli osakkeiden jako ei mene tasan, jaetaan ylijääneet osakkeet lunastusta haluavien kesken arvalla. Yhtiöllä on lunastusoikeus, mikäli kukaan osakkeenomistaja ei lunasta siirtyviä osakkeita.

 

Lunastuslauseke on ensisijainen suostumuslausekkeeseen nähden.

 

Muilta osin lunastukseen sovelletaan osakeyhtiölain määräyksiä.

 

 

13 §

Suostumuslauseke

 

Yhtiön osakkeen hankkimiseen luovutustoimin vaaditaan yhtiön hallituksen yksimielisellä päätöksellä annettu suostumus.