Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus44724.09.20128

10462-2012 (510, 002, 011)

Turun ammattikorkeakoulun rakenteellisia uudistuksia toteuttavat strategiset hankkeet (Otj)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt ammattikorkeakouluilta esityksiä strategisista hankkeista, joilla toteutetaan ammattikorkeakoulujen rakenteellisia uudistuksia. Turun kaupungin osaamistoimi on valmistellut Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun strategista hanketta 2012 - 2016 sekä Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelua koskevat hanke-esitykset. Kaupunginhallitukselle esitetään hanke-esitysten hyväksymistä.

Kh § 447

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K Lehmusto 14.9.2012:

Opetus- ja kulttuuriministeriön, Turun ammattikorkeakoulun ja Turun kaupungin välinen Turun ammattikorkeakoulun tulosneuvottelu pidetään Helsingissä 4.10.2012. Ministeriö on pyytänyt neuvotteluun ammattikorkeakouluilta esityksiä strategisista hankkeista, joilla toteutetaan ammattikorkeakoulujen rakenteellisia uudistuksia. Ennakkotietojen mukaan rahoitusta vuodelle 2013 olisi jaossa noin 20 miljoonaa euroa. Tulevien vuosien rahoituskehyksistä ei ole tietoa.

Kriteerit täyttäviä hankekokonaisuuksia on valmisteltu kaksi: 1) Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun strateginen hanke 2012 – 2016 sekä 2) Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelu (hankekuvaukset liitemateriaalissa). Hanke-esitysten yhteisarvo on 2,1 milj. euroa, ja niille haetaan ministeriöltä 60 %:n tukea. Esitykset täydentävät Turun ammattikorkeakoulun aiemmin jättämää esitystä Turun ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian muotoiluosaamisen ylemmän ammattikorkeakoulutuksen käynnistämisestä Turussa.

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n ja Turun kaupungin osaamistoimen välillä valmisteltu yhteishanke on tarkoitus jättää samansisältöisenä molemmilta ylläpitäjiltä. Hankkeen yleisenä tavoitteena on a) parantaa korkeakoulujen koulutuksen, tutkimuksen ja kehitystyön mahdollisuuksia, b) kehittää korkeakoulujen rakennetta niin, että niiden taloudellisuus, yhteistyö, työnjako ja profiloituminen tehostuvat ja c) edistää korkeakoulujen toiminnan ohjautumista alueen tarpeiden mukaisesti. Hanke käynnistyisi ulkopuolisen selvitysmiehen asettamisella, josta on alustavasti keskusteltu kaupunginjohtajien kesken Lounaisrannikkoyhteistyön ohjausryhmän kokouksessa 14.6.2012. Hanke-esityksen yhteisarvo vuodelle 2013 on 150.000 euroa. Budjetti jakautuu puoliksi Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelu -hanke sisältää talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden ja tietojärjestelmien selvitys- ja suunnittelutyön. Tämän lisäksi osakeyhtiön perustamisen valmistelun yhteydessä osoittautui tarpeelliseksi aloittaa myös Turun ammattikorkeakoulun nettisivu-uudistus. Esitys sisältää lisäksi osuuden Kupittaan kampuksen toiminnallisesta suunnittelusta. Hanke-esityksen yhteisarvo on 1.960.000 euroa kahdelle vuodelle. Hankkeen omarahoitusosuus sisältyy Turun ammattikorkeakoulun esitykseen vuoden 2013 talousarvioksi.

Liite 1Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun strategista hanketta 2012 – 2016 koskeva hanke-esitys

Liite 2Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelua koskeva hanke-esitys

EhdotusTurun kaupunginhallitus päättää hyväksyä täydennyksinä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun strategista hanketta 2012 – 2016 sekä Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelua koskevat hanke-esitykset jätettäväksi opetus- ja kulttuuriministeriölle 4.10.2012 pidettävässä tavoiteneuvottelussa.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan tekemään esityksiin vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tpvLehmusto Jouko K.


Liitteet:

Kh § 447
Liite 1:Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Turun ammattikorkeakoulun strategista hanketta 2012 - 2016 koskeva hanke-esitys
Liite 2:Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluprosessien ja tietojärjestelmien sekä kampuksen suunnittelua koskeva hanke-esitys