Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40827.08.20122

1224-2011 (015, 654, 021)

Kupittaan palloiluhallihankkeen kilpailuttaminen (Kj)

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 mom:n 2-kohta. Kupittaan palloiluhallihankkeen kilpailuttaminen neuvottelumenettelynä.

Kh § 408

Johtava kaupunginlakimies Tomi Sundholm ja tilacontrollerit Tuomas Koskiniemi ja Simo Lintunen 12.5.2012:

Kaupunginhallitus päätti (31.10.2011 § 498) antaa tilakeskukselle valtuutuksen neuvottelujen aloittamiseksi ns. Trivium-vaihtoehdon toteuttamiseksi Lemminkäisenkadun varteen kumppanuushankkeena Lemminkäinen Oy:n kanssa. Päätöksenteon jälkeen on tullut ilmi, että hanketta ei voida hankintalain mukaan toteuttaa kumppanuushankkeena ilman kilpailutusta.

Palloiluhallihanke on osa Kupittaan alueen kehittämistä ja siten hanketta voidaan pitää vaativana. Lisäksi tilaajalla ei lisäksi ole omistuksessaan rakennuspaikkaa, johon se haluaisi hankkeen toteutettavan. Näiden edellä mainittujen seikkojen perusteella hanketta on tarkoituksenmukaisinta viedä eteenpäin hankintalain 5 § 12 –kohdan mukaisena neuvottelumenettelynä.

Hankkeen suunnittelussa on päädytty toteuttamaan palloiluhalli elinkaarihankkeena, jossa hankkeen toteuttaja vastaa rakennuskohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja rahoituksesta sekä ylläpidosta ja mahdollisesti myös palveluista. Hankkeen tilaaja ja toteuttaja solmivat pitkäaikaisen, esimerkiksi 15 – 30 vuoden vuokrasopimuksen. Tämä edellyttää tilaajalta pitkäaikaista sitoutumista valittuihin tilatoimintalinjoihin. Tällainen hanke kuuluu hankintalainsäädännön soveltamisalaan, kun tilaaja on hankintayksikkö.

Neuvottelumenettely aloitetaan julkaisemalla hankintailmoitus, jonka perusteella toteuttajaehdokkaat voivat jättää osallistumishakemuksensa. Hankintailmoitusluonnos on liitteenä 1. Ilmoituksella hankkeesta tulee julkinen, ja kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden osallistua ja esittää käsityksensä, minne ja miten hanke olisi tilaajan asettamin kriteerein toteutettavissa. Ehdokkaat valitaan neuvottelumenettelyyn mukaan osallistumishakemusten perusteella niiden ehtojen mukaan, jotka ilmoituksessa on vahvistettu. Ehdot koskevat ehdokkaiden soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Neuvottelumenettelyvaiheeseen on kutsuttava vähintään kolme ehdokasta, ellei soveltuvia ehdokkaita ole vähemmän.

Neuvottelumenettelyn toteuttamisesta on laadittu alustava kuvaus, joka on liitteenä 2. Neuvottelujen tarkoituksena on hioa palloiluhallihankkeen alustavaa hankekuvausta, joka on liitteenä 3, sellaiseksi, että tilaajan tarpeet voidaan mahdollisimman hyvin tyydyttää markkinoiden tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Neuvotteluvaihe päättyy mukana olevien ehdokkaiden antamiin lopullisiin tarjouksiin.

Liite1Luonnos hankintailmoituksesta

Liite 2Alustava kuvaus neuvottelumenettelystä

Liite 3Alustava hankekuvausta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

-   Palloiluhallihanketta lähdetään viemään eteenpäin neuvottelumenettelyllä,

-   liitteen 1 hankintailmoitus julkaistaan sähköisessä Hilma-ilmoituskanavassa, ja että

-   tilakeskus sekä hankinta- ja logistiikkakeskus oikeutetaan tekemään hankintailmoitukseen ja sen mahdollisiin liitteisiin vähäisiä teknisluonteisia ja muita vähäisiä muutoksia.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että

- Palloiluhallihanketta lähdetään viemään eteenpäin neuvottelumenettelyllä,

- liitteen 1 hankintailmoitus julkaistaan sähköisessä Hilma-ilmoituskanavassa,

- tilakeskus sekä hankinta- ja logistiikkakeskus oikeutetaan tekemään hankintailmoitukseen ja sen mahdollisiin liitteisiin vähäisiä teknisluonteisia ja muita vähäisiä muutoksia ja että

- kaupunginjohtajan tulee ennen tämän päätöksen täytäntöönpanoa selvittää mahdollisuudet perustellusta syystä keskeyttää hankintamenettely.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, tilakeskus


Liitteet:

Kh § 408
Liite 1:Luonnos hankintailmoituksesta
Liite 2:Alustava kuvaus neuvottelumenettelystä
Liite 3:Alustava hankekuvausta