Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus38320.08.20122
Kaupunginhallitus40727.08.20121

13673-2010 (011, 042, 065)

Kupittaan Kampushankkeen kilpailuttaminen (Kj)

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 mom:n 2-kohta. Kupittaan Kampushankkeen kilpailuttaminen neuvottelumenettelynä.

Kh § 383

Salassa pidettävä. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 mom:n 2-kohta.

Johtava kaupunginlakimies Tomi Sundholm ja tilacontrollerit Tuomas Koskiniemi ja Minna Juselius 6.8.2012:

Kaupunginhallitus päätti (31.10.2011 § 499) Kampushankkeen suunnitteluvaiheen aloittamisesta, suunnittelumäärärahan varaamisesta ja kestävän kehityksen pitämisestä suunnittelun lähtökohtana. Lisäksi päätöksessä kaupunginjohtaja valtuutettiin ohjaamaan hankkeen valmistelua ja päättämään hankkeen jatko-organisoinnista.

Koska Kupittaan Kampushanke on edellä mainitun päätöksen esittelytekstinkin mukaan vaativa ja laajamittainen kehityshanke, on hanketta tarkoituksenmukaisinta viedä eteenpäin hankintalain 5 § 12 –kohdan mukaisena neuvottelumenettelynä. Hanketta voidaan pitää vaativana, koska se liittyy osaksi Kupittaan alueen kehittämistä eikä tilaajalla ole omistuksessaan rakennuspaikkaa, johon se haluaa hankkeen toteutettavan.

Hankkeen suunnittelussa on päädytty toteuttamaan Kupittaan Kampus elinkaarihankkeena, jossa hankkeen toteuttaja vastaa rakennuskohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja rahoituksesta sekä ylläpidosta ja mahdollisesti myös palveluista. Hankkeen tilaaja ja toteuttaja solmivat pitkäaikaisen, esimerkiksi 15 – 30 vuoden vuokrasopimuksen. Tämä edellyttää tilaajalta pitkäaikaista sitoutumista valittuihin tilatoimintalinjoihin. Tällainen hanke kuuluu hankintalainsäädännön soveltamisalaan, kun tilaaja on hankintayksikkö.

Neuvottelumenettely aloitetaan julkaisemalla hankintailmoitus, jonka perusteella toteuttajaehdokkaat voivat jättää osallistumishakemuksensa. Hankintailmoitusluonnos on liitteenä 1. Ilmoituksella hankkeesta tulee julkinen, ja kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden osallistua ja esittää käsityksensä, minne ja miten hanke olisi tilaajan asettamin kriteerein toteutettavissa. Ehdokkaat valitaan neuvottelumenettelyyn mukaan osallistumishakemusten perusteella niiden ehtojen mukaan, jotka ilmoituksessa on vahvistettu. Ehdot koskevat ehdokkaiden soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Neuvottelumenettelyvaiheeseen on kutsuttava vähintään kolme ehdokasta, ellei soveltuvia ehdokkaita ole vähemmän.

Neuvottelumenettelyn toteuttamisesta on laadittu alustava kuvaus, joka on liitteenä 2. Neuvottelujen tarkoituksena on hioa Kupittaan Kampushankkeen alustavaa hankekuvausta, joka on liitteenä 3, sellaiseksi, että tilaajan tarpeet voidaan mahdollisimman hyvin tyydyttää markkinoiden tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Neuvotteluvaihe päättyy mukana olevien ehdokkaiden antamiin lopullisiin tarjouksiin.

Liite 1Luonnos hankintailmoituksesta

Liite 2Alustava kuvaus neuvottelumenettelystä

Liite 3Alustava hankekuvausta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

-  Kupittaan Kampushanketta lähdetään viemään eteenpäin neuvottelumenettelyllä,

-  liitteen 1 hankintailmoitus julkaistaan sähköisessä Hilma –ilmoituskanavassa,

-  tilakeskus sekä hankinta- ja logistiikkakeskus oikeutetaan tekemään hankintailmoitukseen ja sen mahdollisiin liitteisiin vähäisiä teknisluonteisia ja muita vähäisiä muutoksia ja että

- päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

PäätösAsia pantiin pöydälle Arven Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 407

Pöydältä 20.8.2012 § 383

PäätösKaupunginhallitus päätti, että

- Kupittaan Kampushanketta lähdetään viemään eteenpäin neuvottelumenettelyllä,

- liitteen 1 hankintailmoitus julkaistaan sähköisessä Hilma-ilmoituskanavassa,

- tilakeskus sekä hankinta- ja logistiikkakeskus oikeutetaan tekemään hankintailmoitukseen ja sen mahdollisiin liitteisiin vähäisiä teknisluonteisia ja muita vähäisiä muutoksia,

- päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta ja

- kaupunginjohtajan tulee ennen tämän päätöksen täytäntöönpanoa selvittää mahdollisuudet perustellusta syystä keskeyttää hankintamenettely.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että hankintamenettelyssä huomioidaan:

- sijainnin valitseminen siten, että sijainti tukee joukkoliikenteen, pyöräilyn ja jalankulun edistämistavoitteita ja sujuvaa hoitumista,

- energiatehokkuus ja osittainen oma energiantuotanto ja

- prosenttiperiaatteen huomioiminen.

Päätös asiassa tehtiin yksimielisesti; ensimmäisen kappaleen osalta esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta ja toisen kappaleen osalta Sarlundin Laaksosen kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tpvKeskushallinto, tilakeskus


Liitteet:

Kh § 407
Liite 1:Luonnos hankintailmoituksesta
Liite 2:Alustava kuvaus neuvottelumenettelystä
Liite 3:Alustava hankekuvausta