Kupittaan alueen kehittämistä ja Kampus-ajattelua tukevien toimitilojen rakentaminen ja oppilai-tostilojen vuokraaminen Turun ammattikorkeakoulun käyttöön

Luonnos 28.6.2012

I kohta: Hankintaviranomainen

Hankintalaji

Rakennusurakat

I.1 Nimi, osoite ja yhteyspiste(et)

Virallinen nimi

Turun Kaupunki

Kansallinen henkilötunnus

-

Postiosoite

PL 630

Postinumero

20101

Postitoimipaikka

Turku

Maa

Suomi

Yhteyspiste(et)

Hankinta- ja logistiikkakeskus

Vastaanottaja

-

Puhelin

-

Sähköpostiosoite

hankinnat@turku.fi

Faksi

-

Hankintaviranomaisen yleisosoite

-

Hankkijaprofiilin osoite

-

Sähköinen tiedonsaanti

-

Tarjousten ja osallistumispyyntöjen sähköinen toimittaminen

-

Muut osoitteet

Osoite, josta saa lisätietoja

-

Osoite, josta saa eritelmiä ja täydentäviä asiakirjoja (myös kilpailullista neuvottelumenettelyä ja dynaamista hankintajärjestelmää koskevia asiakirjoja)

-

Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä

Ks. edellä yhteyspiste(et)

I.2 Hankintaviranomaisen tyyppi

Alue- tai paikallistason viranomainen

I.3 Pääasialliset toimialat

Yleinen julkishallinto

Muu, mikä?

-

I.4 Hankintaviranomainen tekee hankintoja muiden viranomaisten puolesta

-

II kohta: Hankintasopimuksen kohde

II.1 Kuvaus

II.1.1 Hankintaviranomaisen sopimukselle antama nimi

Kupittaan alueen kehittämistä ja Kampus-ajattelua tukevien toimitilojen rakentaminen ja oppilaitostilojen vuokraaminen Turun ammattikorkeakoulun käyttöön

II.1.2 Sopimustyyppi sekä toteutus-, toimitus- tai suorituspaikka

Suunnittelu ja toteutus

NUTS-koodi

Turku (K853)

Pääasiallinen toteutus-, toimitus-, tai suorituspaikka

Turku

II.1.3 Tietoa julkisesta hankinnasta, puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä (DPS)

II.1.4 Puitejärjestelyä koskevat tiedot

Puitejärjestely

II.1.5 Sopimuksen tai hankinnan (hankintojen) lyhyt kuvaus

Turun Kupittaan alue on merkittävä teknologia- ja innovaatiokeskittymä. Turun kaupungin tavoitteena on edelleen kehittää aluetta ja luoda siitä vetovoimainen osaamisen ja elinkeinoelämän keskittymä. Hankinta on osa aluekehitystä, jossa korkeakouluopiskelun ja elinkeinoelämän toimintaympäristöt halutaan yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi. Tästä kokonaisuudesta vuokrataan Turun ammattikorkeakoulun käyttöön toimitilat sen Turun Kupittaalla jo olemassa olevien tilojen läheisyyteen.

Turun ammattikorkeakoulu on tällä hetkellä noin 9.500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Se tarjoaa työelämää ja yrittäjyyttä kehittävää koulutusta, tutkimus- ja kehitystyötä sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä. Sen strateginen tavoite on keskittää nykyinen hajanainen toimipisteverkko yhteen laajaksi, laadukkaaksi ja innovatiiviseksi osaamisympäristöksi. Toimintojen keskittäminen Turun Kupittaan alueella jo sijaitsevien tilojen läheisyyteen tukee tätä tavoitetta. Keskitetty sijainti kehittyvällä Turun Kupittaan alueella on sopusoinnussa ammattikorkeakoululain (351/2003) kanssa, jonka mukaan ammattikorkeakoulun tulee tehtäviään suorittaessaan olla erityisesti omalla alueellaan yhteistyössä muun ohella elinkeino- ja muun työelämän kanssa.

Turun kaupungilla ei tällä hetkellä ole käytettävissään sijainniltaan ja muilta ominaisuuksiltaan kysymyksessä olevan hankinnan tarkoitukseen sellaisenaan soveltuvaa kohdetta. Turun ammattikorkeakoulun tämänhetkisen ylläpitäjän, Turun kaupungin, tarkoituksena on ottaa vuokralle kokonaisuudesta toimitilat Turun ammattikorkeakoulun käyttöön sen Turun Kupittaalla jo olemassa olevien tilojen läheisyyteen. Hankinnassa on kyseessä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen muodossa toteutettava, hankintayksikön asettamia vaatimuksia vastaavan rakennusurakan toteuttaminen.

Ammattikorkeakoulun tarvitsemien tilojen laajuus alustavan tilaohjelman mukaan on noin 30.000–40.000 htm2. Tämä pitää sisällään mm. opetus-, erityisopetus-, kirjasto- ja auditoriotilaa sekä opettajien, tutkijoiden ja hallintohenkilöstön työtilaa.

Turun kaupunki vuokraa opetustilat alustavan suunnitelman mukaan noin 25 vuoden vuokrasopimuksella Turun ammattikorkeakoulun käyttöön. Turun kaupunki pidättää itsellään oikeuden siirtää mahdollinen sopimus sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolle Turun ammattikorkeakoulun tehtävät osaltaan valmisteilla olevan ammattikorkeakoululain uudistuksen myötä mahdollisesti siirtyvät kokonaan tai osittain.

Uusien toimitilojen tulee olla käytettävissä viimeistään 8/2016.

Ehdokkaan tulee neuvottelujen aikana esittää Turun Kupittaan aluekehitystä tukeva kokonaisratkaisu, jossa Turun ammattikorkeakoululle vuokrattavien tilojen lisäksi on ainakin toimisto- ja liiketiloja.

Ehdokkaan tulee huomioida, että sen on hankkeen yhteydessä toteutettava alueelle kaavoitusviranomaisten edellyttämä määrä pysäköintipaikkoja.

Kohde halutaan toteutettavan kestävän kehityksen näkökulmat huomioon ottaen. Ehdokkaan tulee neuvottelujen aikana esittää, miten se toteuttaisi kohteen siten, että se täyttää ympäristösertifikaatin (LEED tai vastaava) edellyttämät kriteerit.

Osallistuminen on tarkoitettu kiinteistösijoittajille ja rakennusliikkeille. Ehdokkaat voivat muodostaa yhdessä työyhteenliittymiä.

Kohteen kaikkien tilojen tulee sijaita seitsemänsadan (700) metrin säteellä Turun ammattikorkeakoulun nykyisistä Turun Kupittaalla sijaitsevista ICT-talon tiloista (Joukahaisenkatu 3). Ehdokkaan on osallistumishakemuksessaan yksilöitävä hankkeeseen osoittamansa rakennuspaikka tai rakennuspaikat ja niiden sijainti sekä niissä rakentamiseen tarvittava kerrosalakapasiteetti.

Mikäli Turun kaupungilla on alueella omistuksessaan tontti, jonka ehdokas käytössään olevan tontin/tonttien lisäksi katsoo tarvitsevansa voidakseen toteuttaa ko. hankkeen, on kaupunki valmis neuvottelemaan tonttinsa vuokraamisesta tai myymisestä. Lisäksi Turun kaupunki on tarvittaessa valmis neuvottelemaan alueen tonttien kaavamuutoksista tähän hankkeeseen liittyen.

Tarkemmat tiedot hankkeesta esitetään neuvottelukutsussa niille, jotka valitaan neuvottelumenettelyyn.

II.1.6 Yhteinen hankintanimikkeistö (CPV)

Pääkohde

1. Rakennustyöt. (45000000-7), Rakennustyöt: suunnittelu ja rakentaminen (IA01-9)

Lisäkohde (-kohteet)

-

II.1.7 Sopimus kuuluu Maailman kauppajärjestön (WTO) julkisia hankintoja koskevan sopimuksen soveltamisalaan

-

II.1.8 Sopimus on jaettu osiin

Ei

II.1.9 Eri vaihtoehdot hyväksytään

Ei

II.2 Sopimuksen määrä tai laajuus

II.2.1 Kokonaismäärä tai laajuus

-

Ennakoitu arvo tai hintahaarukka ilman arvonlisäveroa

100000000 - 150000000 EUR

II.2.2 Sopimukseen liittyy lisähankintamahdollisuuksia

Ei

II.2.3 Tietoa järjestelmien jatkamisesta

Tätä sopimusta voidaan jatkaa

-

II.3 Hankintasopimuksen kesto tai toteuttamisen määräaika

Kesto

-

Tai alkamis- ja päättymispäivä

-

III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot

III.1 Hankintasopimukseen liittyvät ehdot

III.1.1 Vaadittavat vakuudet ja takuut

Hankintayksiköllä on oikeus vaatia kohtuullisen vakuuden asettamisesta sen vahingon varalle, ettei toinen osapuoli täytä velvoitteitaan.

III.1.2 Tärkeimmät rahoitus- ja maksuehdot ja/tai viittaus niitä koskeviin määräyksiin

-

III.1.3. Sopimuspuoleksi valittavalta taloudellisten toimijoiden ryhmittymältä vaadittava oikeudellinen muoto

-

III.1.4 Hankinnan toteutukselle on asetettu muita erityisiä ehtoja

-

III.2 Osallistumisehdot

III.2.1 Taloudellisten toimijoiden henkilökohtainen tilanne, myös ammatti- tai kaupparekistereihin kuulumista koskevat vaatimukset

Tiedot ja muodollisuudet, joiden perusteella arvioidaan vaatimusten täyttymistä

1) Ehdokasta taikka sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 §:ssä luetelluista rikoksista.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä selvitys asiasta. Selvitys voi olla ehdokkaan itsensä laatima.

2) Ehdokas ei ole konkurssissa, purettavana, keskeyttänyt liiketoimintaansa tai liiketoimintakiellossa eikä ehdokkaan velkoja ole vahvistettu akordilla, saneerausohjelmalla tai muussa vastaavassa lainsäädäntöön perustuvassa menettelyssä, eikä tällaisia menettelyjä ole vireillä. Hankintamenettelystä voidaan sulkea pois ehdokkaat, joita koskee muu hankintalain 54 §:n mukainen poissulkemisperuste.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä kaupparekisteriote.

3) Ehdokas on suorittanut verot ja sosiaaliturvamaksut sekä eläkevakuutusmaksut, jos lainsäädäntö edellyttää niiden maksamista. Tältä osin poissulkemista koskevassa harkinnassa voidaan ottaa huomioon muun muassa rikkomuksen tai laiminlyönnin vakavuus, yhteys hankinnan kohteeseen, kulunut aika sekä rikkomukseen tai laiminlyöntiin syyllistyneen mahdolliset korjaavat teot.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä veroviranomaisen antama todistus maksetuista veroista ja sosiaaliturvamaksuista tai verovelkatodistus tai selvitys siitä, että verovelkaa koskeva viranomaisen hyväksymä maksusuunnitelma on tehty. Eläkevakuutusmaksujen osalta ehdokkaan on toimitettava työeläkekassan ja/tai vakuutusyhtiön todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksusopimus on tehty.

4) Ehdokas on merkitty ennakkoperintälain mukaiseen ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverolain mukaiseen arvonlisävelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä selvitys rekisteröitymisestä. Jos ehdokas ei kuulu edellä mainittuihin rekistereihin, on ehdokkaan toimitettava selvitys rekisteröimättömyyden perusteista. Selvitykset voivat olla ehdokkaan itsensä laatimia.

5) Ehdokas on ottanut ehdokkaaseen sovellettavat työehtoja koskevat säännökset huomioon.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista.

---

Ulkomaisen ehdokkaan on toimitettava kohdissa 2 ja 3 tarkoitetut tiedot sijoittumismaansa lainsäädännön mukaisella rekisteriotteella tai vastaavalla muulla todistuksella tai muulla yleisesti hyväksytyllä tavalla, kuten antamalla sijoittumismaan lainsäädännön mukainen valaehtoinen tai vakuutuksella vahvistettu ilmoitus.

III.2.2 Taloudellinen ja rahoituksellinen tilanne

Tiedot ja muodollisuudet, joiden perusteella vaatimusten täyttyminen voidaan arvioida

6) Ehdokkaalla on oltava hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Näitä edellytyksiä arvioidaan ehdokkaan vakavaraisuudesta, luottokelpoisuudesta ja taseesta saatujen tietojen perusteella. Ehdokkaan viimeinen vahvistettu liikevaihto on oltava vähintään 10 miljoonaa (10.000.000) euroa tai taseen loppusumma vähintään 50 miljoonaa (50.000.000) euroa, ja ehdokkaan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaisen tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokituksen tulee olla vähintään tyydyttävä (A) tai vastaava. Ehdokkaalla tulee olla voimassaoleva vastuuvakuutus, joka on suuruudeltaan riittävä toiminnan riskeihin nähden.

Ehdokkaan on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto sekä tieto ehdokkaan viimeisestä vahvistetusta tilinpäätöksestä ja taseesta sekä todistus voimassaolevasta vastuuvakuutuksesta, joka on suuruudeltaan riittävä toiminnan riskeihin nähden. Mikäli ehdokas ei voi toimittaa tilinpäätöstietoja, koska yritys on esimerkiksi vasta aloittanut toimintansa, ehdokkaalla on mahdollisuus toimittaa selvitys vakavaraisuudestaan ja maksukyvystään muulla hankintayksikön hyväksymällä tavalla. Selvitys voi olla ehdokkaan itsensä laatima.

---

Ehdokkaat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, suljetaan tarjouskilpailusta.

Ehdokkaat voivat tehdä osallistumishakemuksen työyhteenliittymänä. Työyhteenliittymän on toimitettava osallistumishakemuksensa liitteenä ehdokkaiden keskinäinen kirjallinen aiesopimus.

Jos ehdokas ei hyväksyttävästä syystä voi toimittaa kohdissa 1)–6) edellytettyjä asiakirjoja, ehdokas voi osoittaa henkilökohtaiseen sekä taloudelliseen ja rahoitukselliseen tilanteeseensa liittyvät tiedot jollakin muulla hankintayksikön hyväksymällä asiakirjalla. Hankintayksikkö voi pyytää ehdokkaita täydentämään tai täsmentämään selvityksiä ja muita asiakirjoja. Hankintayksikkö voi halutessaan hankkia erilaisia ehdokkaita koskevia selvityksiä esimerkiksi yhteisötietojärjestelmästä tai luottotietojärjestelmästä.

Todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia niiden esittämisestä laskettuna.

Ehdokas, joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan edellä mainittuja tietoja, suljetaan tarjouskilpailusta pois.

Lisäksi hankintayksikkö varaa tilaisuuden pyytää selvityksiä mahdollisista alihankkijoista, jolloin ehdokkaan on ne toimitettava hankintayksikölle hankintayksikön asettamaan määräaikaan mennessä. Valittu toimittaja vastaa alihankkijan työstä ja tuloksista kuin omastaan. Ilmoitus alihankkijoista ei rajoita pääasiallisen ehdokkaan vastuuta hankinnan toteuttamisesta.

Jos osallistumishakemus tehdään perustettavan yhtiön tai yhteenliittymän (konsortio, työyhteenliittymä) nimissä, edellytetään, että ehdokas nimeää kaikki osapuolet ja toimittaa pyydetyt selvitykset ja tiedot jokaisesta perustettavan yhtiön tai yhteenliittymän taustalla olevasta tahosta erikseen. Selvityksistä on käytävä ilmi, mikä osuus hankinnasta on alihankkijan suorittama.

Mahdollisesti vaadittavien standardien vähimmäistaso(t)

-

III.2.3 Tekninen suorituskyky

Tiedot ja muodollisuudet, joiden perusteella vaatimusten täyttyminen voidaan arvioida

Ehdokkaan on osoitettava, että se itse täyttää seuraavat suorituskykyä koskevat vaatimukset, tai sen on osoitettava aiesopimuksin muodostaneensa työyhteenliittymän tai vastaavan, joka takaa sen käyttöön resurssit, joilla seuraavat suorituskykyä koskevat vaatimukset täyttyvät:

7) Ehdokas, työyhteenliittymä tai sen osapuoli on toteuttanut viimeisen viiden vuoden aikana vähintään yhden arvoltaan vähintään 20 miljoonan euron toimisto- ja/tai opetustilojen rakennushankkeen.

tai vaihtoehtoisesti

ehdokas, työyhteenliittymä tai sen osapuoli on vähintään viimeksi kuluneen kolmen vuoden ajan harjoittanut ammattimaista kiinteistösijoitustoimintaa ja ehdokkaan tai työyhteenliittymän tai sen osapuolen omistuksessa on tällä hetkellä taseesta ilmenevin tavoin muussa kuin omassa käytössä toimisto- ja/tai opetustilaa vähintään 50.000 m2.

Vaatimus katsotaan täytetyksi, jos toinen kerrotuista vaatimuksista täyttyy.

Ehdokkaan on liitettävä osallistumishakemukseensa joko:

a) Referenssiluettelo ehdokkaan tai työyhteenliittymän tai sen osapuolen viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana toteuttamista, laajuudeltaan vastaavista rakennusurakoista, joiden urakkakohtainen urakkasumma on ollut vähintään 20 miljoonaa (20.000.000) euroa. Luetteloiden tulee sisältää lyhyet selostukset.

- referenssikohteesta,
- hankkeesta, sen sisällöstä, laajuudesta ja vaiheesta,
- ajankohdasta,
- ehdokkaan tai työyhteenliittymän tai sen osapuolen osuudesta hankkeessa sekä,
- referenssikohteen yhteyshenkilöt ja yhteystiedot.

Selvitykset voivat olla ehdokkaan itsensä laatimat.

tai:

b) Referenssiluettelo ehdokkaan tai työyhteenliittymän tai sen osapuolen viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana harjoittamasta kiinteistösijoitustoiminnasta, sen liikevaihdosta ja ulosvuokratun toimisto- ja/tai opetustilan määrästä sekä po. aikana toteutetuista muista kuin toimisto- ja/tai opetustiloja käsittävistä kiinteistösijoituskohteista. Luettelon tulee sisältää lyhyet selostukset sijoituskohteen toiminnan luonteesta.

Koska osallistuminen on tarkoitettu kiinteistösijoittajille ja rakennusliikkeille, on riittävää, että toinen tämän selvityskohdan vaihtoehtoisista selvityksistä (a tai b) toimitetaan.

Mahdollisesti vaadittavien standardien vähimmäistaso(t)

-

III.2.4 Varatut hankintasopimukset

III.3 Palveluja koskevien hankintasopimusten erityiset ehdot

III.3.1 Palvelun suorittaminen rajattu tietylle ammattikunnalle

-

III.3.2 Oikeushenkilöiden on ilmoitettava palvelun suorittamisesta vastaavien henkilöstön jäsenten nimet ja ammatillinen pätevyys

-

IV kohta: Menettely

IV.1 Menettelyn luonne

IV.1.1 Menettelyn luonne

Neuvottelumenettely

Ehdokkaat on jo valittu

-

IV.1.2 Tarjous- tai osallistumispyynnön saavien toimijoiden lukumäärää koskevat rajoitukset

Objektiiviset perusteet sille, miksi ehdokkaita valitaan rajoitettu määrä

Mikäli kaikki tässä hankintailmoituksessa ilmoitetut soveltuvuusvaatimukset täyttäviä ehdokkaita tai työyhteenliittymiä on enemmän kuin kolme, valitaan 3–5 ehdokasta neuvottelumenettelyyn soveltuvuusvaatimukset täyttävien ehdokkaiden joukosta seuraavalla valintaperusteella:

Neuvottelumenettelyyn otettavien valinnassa käytetään perusteena ehdokkaiden kokemusta kiinteistösijoittamisessa ja vastaavien rakennuskohteiden rakentamisessa. Kokemusta arvioidaan edellä kohdassa III.2.3. pyydettyjen referenssejä koskevien selvitysten perusteella.

IV.1.3 Toimijoiden lukumäärän rajoittaminen neuvottelussa

Käytössä on vaiheittainen menettely, jolla käsiteltävien ratkaisujen tai neuvoteltavien tarjousten määrää rajoitetaan asteittain

-

IV.2 Ratkaisuperusteet

IV.2.1 Ratkaisuperusteet

Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, kun otetaan huomioon eritelmissä tai tarjouspyynnössä taikka neuvottelukutsussa esitetyt perusteet.

IV.2.2 Sähköistä huutokauppaa käytetään

-

IV.3 Hallinnolliset tiedot

IV.3.1 Hankintayksikön asiakirja-aineistolle antama viitenumero

-

IV.3.2 Samaa hankintasopimusta koskeva ilmoitus on julkaistu aiemmin

-

IV.3.3 Eritelmien ja täydentävien asiakirjojen tai hankekuvauksen saatavuutta koskevat ehdot

Asiakirjojen esittämisen tai asiakirjojen saatavuuden määräaika

-

Asiakirjat ovat maksullisia

Ei

IV.3.4 Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika

[●.●.2012 ●:●] klo 11:00

IV.3.5 Päivä, jona tarjouspyynnöt tai osallistumispyynnöt lähetetään valituille ehdokkaille

[●.●.2012]

IV.3.6 Kieli (kielet), jo(i)lla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan laatia

EU:n virallinen kieli (viralliset kielet)

suomi

Muut kielet

-

IV.3.7 Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa (avoin menettely)

-

Tai

-

IV.3.8 Tarjousten avaamista koskevat ehdot

Päivämäärä

-

Virallinen nimi

-

Vastaanottaja

-

Postiosoite

-

Postinumero

-

Postitoimipaikka

-

Maa

-

Tarjousten avaustilaisuudessa saa olla läsnä ulkopuolisia henkilöitä

Ei

VI kohta: Täydentävät tiedot

VI.1 Kyse on toistuvasta hankinnasta

-

VI.2 Sopimus liittyy yhteisön varoista rahoitettuun hankkeeseen ja/tai ohjelmaan

-

VI.3 Lisätietoja

Ehdokas voi tarjouskilpailussa olla mukana vain yhdessä osallistumishakemuksessa joko itsenäisesti tai työyhteenliittymän jäsenenä. Työyhteenliittymään kuuluvia jäseniä ei saa muuttaa osallistumishakemuksen jättämisen jälkeen. Työyhteenliittymässä jokaisen ehdokasjäsenen tulee täyttää kaikki kohdassa III.2.1. (Taloudellisten toimijoiden henkilökohtainen tilanne) ja III.2.2. (Taloudellinen ja rahoituksellinen tilanne) esitetyt vaatimukset. Kohdassa III.2.3. (Tekninen suorituskyky) esitetyt vaatimukset tulee työyhteenliittymässä täyttää ainakin yhden osapuolen. Hankintayksikkö voi halutessaan tarkastaa po. kohtien vaatimusten täyttymisen osoittavat selvitykset ehdokkailta myös neuvottelumenettelyn aikana.

Ehdokkaalla on mahdollisuus esittää hankintaan ja hankkeeseen liittyviä kysymyksiä [●.●.2012] saakka lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hankinnat@turku.fi. Kysymyksiin vastataan Hilma-kanavalla [●.●.2012] mennessä. Vain kirjallisesti annetut täydennystiedot ovat hankintayksikköä sitovia.

Suomenkielinen osallistumishakemus paperisena kahtena (2) kappaleena sekä sähköisenä CD-levyllä tai muistitikulla tulee toimittaa suljettuna lähetyksenä viimeistään [●.●.2012] klo 11.00 osoitteeseen:

Turun kaupunki
Hankinta- ja logistiikkakeskus
PL 630 (Käyntiosoite: Linnankatu 55 K)
20101 Turku

Kuoreen merkintä "Osallistumishakemus: Kupittaan kampus / rakennusurakka".

Määräajan jälkeen saapuneita osallistumishakemuksia ei oteta huomioon. Lähettäjän on huolehdittava siitä, että osallistumishakemus saapuu viranomaiselle määräajassa.

Hankinnassa noudatetaan julkisista hankinnoista annettua lakia (348/2007) ja sen nojalla annettuja alemman asteisia säädöksiä. Mahdolliseen sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimukseen ei kuitenkaan sovelleta Suomen lain lainvalintaa koskevia säännöksiä. Mahdollista sopimusta koskevat asiat ratkaistaan ensisijaisesti keskinäisin neuvotteluin. Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään ratkaistavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Toteutettavan kohteen tulee täyttää Euroopan unionin suoraan velvoittavien säädösten, Suomen lakien ja asetusten sekä viranomaisten antamat määräykset. Hankintaan liittyvät urakat ja palvelut tulee tuottaa huolellisesti, harkiten ja sellaisella ammattitaidolla, mitä kohtuudella voidaan olettaa ammattitaitoiselta ja kokeneelta toteuttajalta. Hankintayksiköllä on oikeus vaatia kohtuullisen vakuuden asettamisesta sen vahingon varalle, ettei toinen osapuoli täytä velvoitteitaan. Vuokralaisen oikeudesta sopimuksen purkamiseen sovelletaan vähintään niitä vähimmäisehtoja, joista liikehuoneiston vuokrauksesta annetun lain (482/1995) 7, 15, 18, 19, 34 ja 50 §:ssä säädetään. Lisäksi hankintayksiköllä on oikeus irtisanoa sopimus päättymään välittömästi, jos hankintayksikkö osoittaa, ettei olisi tehnyt sopimusta toisen osapuolen kanssa, jos hankintayksikkö olisi ollut hankintapäätöstä tehdessään tietoinen toista osapuolta koskevista todellisista olosuhteista. Näillä olosuhteilla tarkoitetaan hankintalain (348/2007) 53 §:ssä ja 54 §:ssä lueteltuja poissulkemisperusteita. Tällöin toisella osapuolella on oikeus saada täysimääräinen maksu sopimuksen päättymishetkeen mennessä tuotetuista palveluista, mutta ei oikeutta muuhun korvaukseen sopimuksen päättymisen johdosta. Hankintayksiköllä on oikeus irtisanoa sopimus päättymään välittömästi, jos toisen osapuolen taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa toisen osapuolen täyttävän sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä anneta. Ennen irtisanomista tilaajan on huomautettava asiasta toiselle osapuolelle ja varattava tälle mahdollisuus selvityksen antamiseen kohtuullisessa ajassa.

Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä.

Hankintayksikön asiakirjojen julkisuuteen sekä asianosaisen tiedonsaantioikeuteen sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettua lakia (621/1999). Viranomaiselle toimitetut tarjoukset tulevat pääsääntöisesti yleisesti julkisiksi, kun sopimus on tehty. Ehdokasta pyydetään yksilöimään ja merkitsemään osallistumishakemuksestaan ne mahdolliset tiedot ja asiakirjat merkinnällä SALAINEN, jotka ovat salassa pidettäviä esim. liikesalaisuudet. Hankintayksikkö harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko salaisiksi ilmoitetut tiedot lain mukaan salassa pidettäviä. Osallistumishakemusten taikka tarjousten avaustilaisuudet eivät ole julkisia.

Hallintolain (434/2003) 17.1 §:n mukaan asiakirja toimitetaan viranomaiselle lähettäjän omalla vastuulla. Lähettäjän on huolehdittava siitä, että asiakirja saapuu viranomaiseen asetetussa määräajassa.

Turun kaupunki ei maksa korvausta osallistumishakemuksen laatimisesta tai neuvottelumenettelyyn osallistumisesta. Hankintayksikkö voi perustellusta syystä keskeyttää hankintamenettelyn.

Neuvotteluihin valittujen ehdokkaiden on varauduttava siihen, että henkilökohtaista läsnäoloa edellyttävät neuvottelut tultaisiin käymään Turussa vuosien 2012–2013 aikana.

Mikäli hankintapäätös tehdään, hankintapäätöksen tekee Turun kaupunginvaltuusto. Hankintayksikköä sitovat sopimukset eivät synny päätöksillä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätökset voivat muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai (seuraava ei koske kaupungin ylimpiä toimielimiä) ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

VI.4 Muutoksenhakumenettelyt

VI.4.1 Muutoksenhakumenettelyistä vastaava elin

Virallinen nimi

Markkinaoikeus

Postiosoite

Radanrakentajantie 5

Postinumero

00520

Postitoimipaikka

Helsinki

Maa

Suomi

Sähköpostiosoite

markkinaoikeus@oikeus.fi

Puhelin

+358 295643300

Internet-osoite

http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus

Faksi

+358 295643314

Sovittelusta vastaava elin

Virallinen nimi

-

Postiosoite

-

Postinumero

-

Postitoimipaikka

-

Maa

-

Sähköpostiosoite

-

Puhelin

-

Internet-osoite

-

Faksi

-

VI.4.2 Muutoksenhaku

Muutoksenhaun määräaikoja koskevat tarkat tiedot

-

VI.4.3 Yksikkö, josta muutoksenhakua koskevat tiedot ovat saatavissa