Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lukio- ja ammattiopetuslautakunta11714.08.20128
Kaupunginhallitus37620.08.20128

7514-2012 (033)

Lisämääräraha äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lieventämiseksi ja työllistyvyyden parantamiseksi (Otj)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö julisti kirjeellään 8.6.2012 haettavaksi äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lieventämiseen ja työllistyvyyden edistämiseen tarkoitetut noin 200 opiskelijatyövuotta ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjien haettavaksi. Hakemus tuli toimittaa viimeistään 7.8.2012. Kaupungin ohjeiden mukaan hakemuksen tekeminen edellyttää lukio- ja ammattiopetuslautakunnan ja kaupunginhallituksen käsittelyä, joita ei ollut mahdollista toteuttaa hakemuksen jättämisajankohtaan mennessä. Hakemus 20 vuosittaisen opiskelijatyövuoden lisäyksestä on jätetty määräajan sisällä, ja kaupunginhallitukselle esitetään tehdyn hakemuksen vahvistamista.

Lamlk § 117

Aikuiskoulutuksen tulosaluejohtaja Päivi Lehtinen

 

Eduskunta on 16.5.2012 hyväksynyt vuoden 2012 ensimmäisen lisätalousarvion (HE 23/2012 vp). Sen mukaan momentille 29.30.31. valtionosuus ja - avustus ammatilliseen lisäkoulutukseen myönnetään lisäystä kaksi miljoonaa euroa (noin 200 opiskelijatyövuotta). Lisämääräraha on tarkoitettu äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lieventämiseen ja työllistyvyyden edistämiseen.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö kirjeellä 8.6.2012 julisti edellä mainitut noin 200 opiskelijatyövuotta ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjien haettavaksi. Hakemus tuli toimittaa viimeistään 7.8.2012.

 

Oheismateriaali 1               Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje 8.6.2012

 

Hakemus ammatillisen lisäkoulutuksen rahoituksen lisäämiseksi edellyttää kaupungin ohjeiden mukaan lukio- ja ammattiopetuslautakunnan ja kaupunginhallituksen käsittelyä. Edellä mainittuja käsittelyjä ei ole ollut mahdollista toteuttaa hakemuksen jättämisajankohtaan 7.8.2012 mennessä.

 

Edellä mainitusta johtuen Turun kaupunki on toimittanut hakemuksen ammatillisen lisäkoulutuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä Opetus- ja kulttuuriministeriöön määräaikaan mennessä. Kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen ministeriöön toimitetaan hakemuksen mahdollinen vahvistus.

 

Liite 1                                  Turun kaupungin hakemus ammatillisen lisäkoulutuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä

 

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Lukio- ja ammattiopetuslautakunta päättää merkitä hakemuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä tiedoksi toteamalla, että hakemuksesta ei ole huomautettavaa sekä päättää saattaa hakemuksen edelleen kaupunginhallituksen vahvistettavaksi.

 

Lisäksi Lukio- ja ammattiopetuslautakunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 376

Liite 1Turun kaupungin hakemus ammatillisen lisäkoulutuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus päättää vahvistaa hakemuksen ammatillisen lisäkoulutuksen rahoituksen lisäämiseksi äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lieventämiseksi ja työllistyvyyden parantamiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetustoimi
tiedLukio- ja ammattiopetuslautakunta


Liitteet:

Lamlk § 117
Liite 1:Turun kaupungin hakemus ammatillisen lisäkoulutuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä

Kh § 376
Liite 1:Turun kaupungin hakemus ammatillisen lisäkoulutuksen 20 opiskelijatyövuoden/vuosi lisäyksestä