Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus37920.08.201211

8472-2012 (015)

Kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä annetun lain mukaisen asiakasyhteistyöryhmän asettaminen vuosiksi 2012-2015 (Pj)

Tiivistelmä:

Kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä annetun lain paikallista yhteistyötä koskevan säädöksen mukaan kunnan on huolehdittava siitä, että sen alueella toimii asianmukaisesti kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä. Kunta asettaa yhteistyöryhmän neljäksi vuodeksi kerrallaan. Asioiden käsittelyä varten yhteistyöryhmä voi jakaantua jaostoihin. Kaupunginhallitukselle esitetään kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän asettamista ja jäsenten nimeämistä vuosille 2012-2015. Samalla kaupunginhallitus päättää oikeuttaa palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan asettamaan yksittäisten asiakkaiden kuntoutukseen liittyviä asioita käsittelevät aluetyöryhmät ja nimeämään niiden jäsenet.

Kh § 379

Kuntoutumispalvelut, työelämäkuntoutus, erityissosiaalityöntekijä Inkeri Huuhka, toimistopäällikkö Jaana Malén, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 25.7.2012:

Lakiin kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä (497/2003) perustuen on Turussa asetettu toimikaudeksi 2008-2011 hallinnollinen kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä (kh 29.10.2007 § 643) sekä alueelliset, asiakastapauksia käsittelevät työryhmät (apulaiskaupunginjohtaja K. Hartiala 7.12.2007 § 12).

Lain mukaan kunta asettaa kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän neljäksi vuodeksi kerrallaan. Työryhmissä tulee olla edustus terveydenhuollosta, sosiaalihuollosta, opetushallinnosta, Kansaneläkelaitokselta ja työvoimahallinnosta. Tarvittaessa kokouksiin on kutsuttava myös muiden tahojen edustajia.

Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä on asiantuntijaryhmä, joka sopii kuntoutuksen asiakastyön periaatteista ja etsii yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja asiakkaan kuntoutustarpeisiin. Tehtävänä on kehittää lain tarkoittamien viranomaisten ja muiden yhteisöjen ja laitosten yhteistyömuotoja, sopia yhteistyön periaatteista ja menettelytavoista sekä huolehtia tietojen vaihtamisesta. Lisäksi tehtävänä on yksittäisten asiakkaiden kuntoutukseen liittyvien asioiden käsittely.

Turussa asiakasyhteistyöryhmän tehtävät on jaettu siten, että hallinnollinen asiakasyhteistyöryhmä toteuttaa lain velvoitteita eri toimijoiden välisten yhteistyömuotojen kehittämisestä. Yksittäisten asiakkaiden kuntoutukseen liittyviä asioita käsitellään neljässä aluetyöryhmässä. Työryhmien toimintaa ja asiakastyötä koordinoi kuntoutusneuvoja, joka toimii myös hallinnollisen kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän sihteerinä. Hallinnollinen työryhmä toimii aluetyöryhmien ja koordinaattorin työn ohjausryhmänä.

Edellä olevaan perustuen esitämme, että kaupunginhallitus

· Asettaa vuosiksi 2012-2015 kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän, joka on luonteeltaan hallinnollinen ja nimeää yhteistyöryhmään edustajat.

· Sosiaali- ja terveystoimen edustajiksi ja heidän varahenkilöikseen valitaan toimikaudeksi 2012-2015 seuraavat henkilöt:

Erikoissairaanhoito

Tirkkonen Marjaana, sosiaalityöntekijä, Psykiatria, varsinainen

Terho Arja, sosiaalityöntekijä, Psykiatrian poliklinikat, vara

Kuntoutumispalvelut

Malén Jaana, toimistopäällikkö/Työelämäkuntoutuksen johtaja, varsinainen

Huuhka Inkeri, erityissosiaalityöntekijä, varsinainen

Kumenius Merit, ylilääkäri, varsinainen

Juvonen Jukka, tulosaluejohtaja, vara

Perusterveydenhuolto

Honkinen Päivi-Leena, avosairaanhoidon ylilääkäri, varsinainen

Huhtanen Harri, ylilääkäri, vara

Sosiaalityön palvelut

Virta Minna, toimistopäällikkö, varsinainen

Riitakorpi Ritva-Liisa, johtava sosiaalityöntekijä, vara

Työterveyshuolto

Sinokki Marjo, vs. tulosaluejohtaja, varsinainen

Kaasinen Tuija, vs. ylilääkäri, vara

Työryhmän muiden tahojen edustajiksi on ehdotettu seuraavia henkilöitä:

Kasvatus- ja opetustoimi

Kauppila Jorma, rehtori, varsinainen

Mustonen Hannele, rehtori, vara

Kansaneläkelaitos

Nilsson Minna, toimistonhoitaja, varsinainen

Lindroos Jörgen, apulaisjohtaja, vara

Työ- ja elinkeinotoimisto

Lepistö Pentti, palvelupäällikkö, varsinainen

Tiekso Leena, palveluvastaava, vara

TYKS

osallistuu tarvittaessa

Hallinnollinen kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Ryhmän sihteerinä toimivan kuntoutusneuvojan vakanssi on Kuntoutumispalveluiden Työelämäkuntoutuksessa.

Valitut edustajat voidaan tarvittaessa kesken toimikauden vaihtaa, jäsenorganisaatioedustuksen tulee kuitenkin säilyä esityksen mukaisesti.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa toimikaudelle 2012-2015 kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä annetun lain mukaisen kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän ja päättää nimetä yhteistyöryhmän edustajiksi ja heidän varahenkilöikseen edellä esitetyt kaupungin ja kaupungin ulkopuoliset edustajat.

Samalla kaupunginhallitus päättää, että valitut edustajat voidaan tarvittaessa kesken toimikauden vaihtaa, jäsenorganisaatioedustuksen tulee kuitenkin säilyä esityksen mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan asettamaan neljä kuntoutuksen käytännön asiakastyötä tekevää alueellista asiakastyöryhmää ja nimeämään niiden edustajat varaedustajineen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun yliopistollinen keskussairaala
aoLepistö Pentti
aoLindroos Jörgen
aoNilsson Minna
aoTiekso Leena
tiedSosiaali- ja terveystoimi
aoHonkinen Päivi-Leena
aoHuhtanen Harri
aoHuuhka Inkeri
aoJuvonen Jukka
aoKaasinen Tuija
aoKauppila Jorma
aoKumenius Merit
tpvKyttä Maija
tiedLiuksa Riitta
aoMalen Jaana
aoMustonen Hannele
aoRiitakorpi Ritva
aoSinokki Marjo
aoTerho Arja
aoTirkkonen Marjaana
aoVirta Minna