Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus36113.08.20127

8600-2012 (27, 001)

Talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämistä koskevan toimeksiantosopimuksen hyväksyminen (Kj)

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on esittänyt talous- ja velkaneuvontapalveluiden järjestämistä koskevan toimeksiantosopimuksen muuttamista. Uudella 1.1.2013 voimaantulevalla sopimuksella on tarkoitus korvata 1.1.2001 voimaantullut sopimus ja samalla sisällyttää Kemiönsaaren velkaneuvonta-alue Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen. Kemiönsaari on kuulunut Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen 1.1.2011 alkaen määräaikaisen sopimuksen perusteella. Määräaikaisen sopimuksen voimassaoloaika päättyy 31.12.2012. Uusi sopimus ei aiheuta tarvetta palkata lisätyövoimaa velkaneuvontatoimistoon.

Kh § 361

Vs. johtava velkaneuvoja Petra Einiö 1.8.2012:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto esittää talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämisestä koskevaa toimeksiantosopimusta muutettavaksi. Aluehallintovirasto esittää, että Kemiönsaaren alueen velkaneuvonta liitetään Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Kemiönsaari on kuulunut Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen 1.1.2011 alkaen. Määräaikainen sopimus päättyy 31.12.2012. Lisäksi aluehallintovirasto esittää, että sopimuksen kohdan 4 talous- ja velkaneuvontaa antavien henkilöiden määrä muutetaan 6,5 henkilötyövuodeksi. Sopimus on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2013. Sopimuksen on tarkoitus korvata Länsi-Suomen lääninhallituksen ja Turun kaupungin 29.12.2000 solmima ja 1.1.2001 voimaanastunut toimeksiantosopimus talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämisestä.

Palvelun tuottamisesta kaupungille maksetaan valtion varoista vähintään 0,78 € alueen asukasluvusta. Kemiönsaaren velkaneuvonta-alue kattaa Kemiönsaaren sekä Paraisen. Kemiönsaaren velkaneuvonta-alueella on asukkaita 22 692. Kemiönsaaren lisäyksen jälkeen Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen kuuluisi 361 116 asukasta. Kemiönsaaren asukaslukuun sidottu valtiolta saatava peruskorvaus kattaa Kemiönsaaren asukkaiden talous- ja velkaneuvontapalvelujen tuottamisesta koituvat kulut. Kemiönsaaren liittäminen Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueeseen on kustannusneutraali eikä aiheuta lisäkustannuksia Turun kaupungille.

Talous- ja velkaneuvontalain esitöissä arvioidaan, että riittävä talous- ja velkaneuvonnan alueellinen kattavuus saavutetaan, kun noin 56 000 asukasta kohden toimii yksi kokopäivätoiminen neuvoja. Näin ollen riittävä neuvontapalvelu saavutetaan, kun Turun velkaneuvontatoimiston palvelualueen talous- ja velkaneuvontaa antavien henkilöiden määrä korotetaan 6,5 henkilötyövuoteen. Sopimuksen henkilötyövuotta koskeva muutosehdotus ei aiheuta lisätyövoiman palkkaamista Turun velkaneuvontatoimistoon.

Ehdotan, että Turun kaupunki sitoutuu talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämisestä koskevaan toistaiseksi voimassa olevaan toimeksiantosopimukseen Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Sopimuksella liitetään Kemiönsaaren velkaneuvonta-alue osaksi Turun velkaneuvontatoimiston palvelualuetta. Samalla talous- ja velkaneuvontaa antavien henkilöiden määrää nostetaan käsittämään 6,5 henkilötyövuotta.

Liite 1Talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämistä koskeva sopimus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteenä 1 oleva sopimus hyväksytään ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, velkaneuvontatoimisto


Liitteet:

Kh § 361
Liite 1:Talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestämistä koskeva sopimus