Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus36413.08.201210

193-2012 (000)

Selvitys varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan kokousten 7.3.2012 ja 28.3.2012 pöytäkirjojen toimittamatta jättämisestä (Otj)

Tiivistelmä:

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on pitänyt kokoukset 7.3.2012 ja 28.3.2012. Kokousten pöytäkirjoja ei ole asianmukaisesti toimitettu kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus on pyytänyt kasvatus- ja opetustoimen johtajalta kirjallisen selvityksen toimittamatta jättämisen syystä. Selvityksen mukaan pöytäkirjojen toimittamattomuus on johtunut inhimillisestä erehdyksestä johtuneesta teknisestä tallennusvirheestä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että selvitys merkitään tiedoksi ja selvitystä koskeva asia käsitellyksi.

Kh § 364

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen 1.8.2012:

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on pitänyt kokoukset 7.3.2012 ja 28.3.2012. Kokouksista on laadittu asianmukaiset pöytäkirjat. Pöytäkirjoja ei kuitenkaan ole toimitettu kaupunginhallitukselle toimielinten pöytäkirjojen toimittamisesta annettujen ohjeiden mukaan. Tämän vuoksi kaupunginhallitus on menettänyt otto-oikeutensa em. kokouksissa tehtyihin päätöksiin.

Em. pöytäkirjat on toimitettu tiedoksi kaupunginhallitukselle 28.5.2012 pidetyssä kokouksessa. Kaupunginhallitus on päätöksellään 28.5.2012 § 271 pyytänyt kasvatus- ja opetustoimen johtajalta kirjallisen selvityksen siitä, miksi em. pöytäkirjoja ei ole asianmukaisesti toimitettu kaupunginhallitukselle mahdollisen otto-oikeuden käyttämistä varten.

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on käsitellyt pöytäkirjojen toimittamatta jättämistä kokouksessaan 20.6.2012 § 111. Lautakunta on päätöksessään todennut, että pöytäkirjojen toimittamattomuus johtui teknisestä tallennusvirheestä, jollaista ei aiemmin ole tapahtunut.

Yrityksistä huolimatta virheen syytä ei ole kyetty varmuudella selvittämään. Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan pöytäkirjojen toimittamisesta kaupunginhallitukselle vastaa kokenut henkilöstö. Virhe olisi voinut sattua esim. siten, että ilmoitus, jolla pöytäkirjasta ilmoitetaan kaupunginhallitukselle, on tallennettu käyttäen vanhaa ilmoitusta, jolloin lähetyspäiväksi tulee edellisen ilmoituksen päivämäärä eikä ilmoitus ilmesty kaupunginhallituksen postilistalle.

On valitettavaa, että virhe on tapahtunut eikä kaupunginhallitus ole päässyt ottamaan kantaa otto-oikeuden mahdolliseen käyttämiseen. Asiaa on käsitelty kasvatus- ja opetustoimessa, jotta virhettä ei pääsisi tapahtumaan enää uudelleen.

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä selvityksen varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan kokousten 7.3.2012 ja 28.3.2012 pöytäkirjojen toimittamatta jättämisestä tiedokseen ja selvitystä koskevan asian käsitellyksi.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Arven Eklundin kannttamana tekemän palautusehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Lundahn, Elo, Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Manni, Lehtonen, Laaksonen ja Sarlund.

Käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Rinne ja Artesola.

Ennen palautusesitystä Artesola teki Rinteen kannattamana seuraavanlaisen muutosesityksen:

”Kaupunginhallitus päättää merkitä selvityksen varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan kokousten 7.3.2012 ja 28.3.2012 pöytäkirjojen toimittamatta jättämisestä tiedokseen. Kaupunginhallitus toteaa, että hallintosäännön 24 §:n mukaan vastuu tehtäväalueen toiminnasta kuuluu selkeästi virastopäällikölle, jonka esimies on keskushallinnon toimialajaon mukaan määräytyvä apulaiskaupunginjohtaja. Ohjaus ja valvontavelvollisuus kuuluu kasvatus- ja opetustoimen johtosäännön 6 §:n 2 mom mukaisesti varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnalle. Kaupunginhallitus edellyttää että vastuu- ja valvontavelvolli-set hoitavat tehtävänsä jatkossa vastuullisesti ja tehokkaasti.”

Jakelu

palLehmusto Jouko K.