Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta11520.06.20127
Kaupunginhallitus36513.08.201211

5481-2011 (041, 510)

Lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strategisen palvelusopimuksen seuranta vuonna 2012 (Otj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strategisen palvelusopimuksen seuranta vuodelta 2012.

Vapelk § 115

Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Timo Jalonen, ruotsinkielisten palveluiden johtaja Liliane Kjellman, palvelujohtaja Vesa Kulmala

Lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strategisessa palvelusopimuksessa (SPS) vuodelle 2012 on sovittu tavoitteista. Päämääriksi oli määritelty seuraavat neljä näkökulmaa: Mahdollistetaan monipuolinen ja korkeatasoinen kasvatus- ja opetus, kehitetään ennaltaehkäisevää toimintaa ja hyvinvointia, toiminnan tehostaminen ja kestävä kehitys. Päämäärien saavuttamiseksi vuodelle 2012 sovittiin tavoitteet, joiden toteumaa vuoden ensimmäiseltä puoliskolta raportoidaan liitteessä.

Liite 1                                   Lasten kasvatuksen ja opetuksen SPS tavoitteiden toteuma vuonna 2012

 

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen:

Ehdotus        Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta merkitsee tiedoksi strategisen palvelusopimuksen tavoitteiden seurannan vuodelta 2012 ja lähettää sen kaupunginhallitukselle tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 365

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen 8.8.2012:

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan osalta strateginen palvelusopimus on toteutunut ennakoidusti. Päivähoidossa olevien lasten määrä on kasvanut tasaisesti vuoden alussa. Kunnallinen ja yksityinen toiminta ovat voineet laajeta siinä määrin, että lisääntyneeseen kysyntään on voitu vastata. Oletettavaa on, että syksyllä 2012 päivähoidon kysyntä tulee olemaan suurempaa kuin vuotta aiemmin. Erityisesti yksityiseen päivähoitoon on voitu luoda uutta tarjontaa mm. investointituella ja keväällä vakinaistetulla palvelusetelillä.

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnalle kaupunginhallitus myönsi keväällä 2012 lisämäärärahaa 2 miljoonaa euroa. Määräraha tarkoitettiin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laadun turvaamiseen. Perusopetuksen säästötoimien vaikutus näkyy vasta syyslukukaudella 2012 ja pitkälti varhaiskasvatuksen kysyntä vaikuttaa siihen, miten määrärahat tulevat riittämään. Lautakunnan toteutuma heinäkuun lopulla on 58,2 %, joka on lähellä normaalikäyttöä (58,3 %).

Varhaiskasvatuksessa henkilötyövuosien määrä on kasvanut keväällä kysynnän seurauksena, joten henkilötyövuositavoitteeseen ei tulla pääsemään.

Kaikkia kevään tietoja ei ole vielä käytettävissä, koskien oppilasmääriä, sijoittumista toisen asteen koulutukseen, energian kulutukseen ym.

Liite 1Lasten kasvatuksen ja opetuksen strategisen palvelusopimuksen tavoitteiden toteuma vuonna 2012

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strategisen palvelusopimuksen tavoitteiden seurannan vuodelta 2012 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta


Liitteet:

Vapelk § 115
Liite 1:Lasten kasvatuksen ja opetuksen SPS-tavoitteiden toteuma 2012

Kh § 365
Liite 1:Lasten kasvatuksen ja opetuksen SPS-tavoitteiden toteuma 2012