Vararehtori Olli Mertanen:

 

Ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke-ehdotukset

 

 

1. Yhteistyö

 

AMK:n ja Turun yliopistojen yhteisen tietotekniikan koulutuksen ja tutkimuksen erillislaitoksen (TUCS, Turku Centre for Computer Science) yhteistyöhön. Ammattikorkeakoulu ja yliopistot (ÅA, TY ja TuKKK) ovat allekirjoittaneet sopimuksen tällaisesta yhteistyön syventämisestä ja ammattikorkeakoulun osallistumisesta TUCSin toimintaan.

 

Kaupunginhallitus on vuosina 2008, 2009, 2010 ja 2011 tukenut ammattikorkeakoulun ”jäsenyyttä” TUCSissa myöntämällä ammattikorkeakoululle jäsenmaksuosuuden. Turun Yliopisto ja Åbo Akademi panostavat tähän toimintaan vuosittain osuutensa koulutus- ja tutkimusyhteistyön kehittämiseksi. TUCSin ja ammattikorkeakoulun välisissä keskusteluissa ei vuoden 2012 AMK osuuden suuruutta ole vielä täsmennetty. Haetaan 25 000 €

 

Kaupunginhallitukselta haetaan tähän yhteistyöhön 25 000 € vuodelle 2012.

 

 

2. Meriteollisuusyhteistyön kehittäminen

 

a. Koneteknologiakeskus / AMK / PK-metalliteollisuus –yhteistyö

 

Tässä kehitetään kone- ja tuotantotekniikan sekä tuotantotalouden koulutusohjelman toimintatapoja yhteistyössä PK-sektorin metalliyritysten kanssa siten, että yritykset voisivat yhdessä ammattikorkeakoulun kanssa käyttää Turun Koneteknologiakeskuksen palveluja ja samalla kehittää ammattikorkeakoululle ulkoisesti rahoitettuja kehityshankkeita yhdessä elinkeinoelämän kanssa. Tässä kehitetään opiskelijoille ja opettajille uudenlaisia toimintatapoja oppimisen käytännöllistämiseksi sekä kehitetään yhdessä Koneteknologiakeskuksen kanssa tuotteistettuja yrityspalveluja. Lisäksi hankkeessa etsitään aktiivisesti yrityksiltä valmistustoimeksiantoja Koneteknologiakeskukselle.

 

Tähän tarkoitukseen kaupunginhallitukselta haetaan 40 000€ v. 2012.

 

b. Meriteollisuuden ja ammattikorkeakoulun vuorovaikutuksen ja yhteistyön kehittäminen

 

Kaupunginhallitus on käynnistänyt viisivuotisen määräaikaisen lahjoitusyliopettajan viran. Vuoden 2012 osalta viran palkkakustannukset ovat 75 000€.

 

Turun kaupungin ja ammattikorkeakoulun välisessä sopimuksessa sovittiin palkattavaksi tohtoriopiskelija meritekniikan tutkimusryhmään. Tohtoriopiskelija, ins(AMK)/FM Kaj Saarinen, on aloittamassa ryhmän jäsenenä. Tähän haetaan sovittua 30 000 €.

 

 

Meri- ja metalliteollisuusyhteistyön kehittämiseen kaupunginhallitukselta haetaan siis yhteensä 145 000 vuodelle 2012.

 

 

3. Yrittäjyyden edistäminen

Ammattikorkeakoulu etsii aktiivisesti uusia tapoja edistää opiskelijoiden yrittäjyyttä osallistumalla erilaisiin hankkeisiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Vuodelle 2012 tällaisia hankkeita ovat esim. Valtakunnallinen yrittäjyysteko-kilpailu, BoostTurku ry:n korkeakoulujen kanssa toteutettavat hankkeet sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa tehtävä yhteistyö.
Samalla selvitetään mahdollisuuksia korkeakoulujen välisen työnjaon selkiyttämiseksi ja yhteistyön lisäämiseksi.

 

Ammattikorkeakoulu on mukana myös muissa, pienemmissä, yrittäjyyshankkeissa.

 

Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden edistämishankkeisiin haetaan 29 000 € vuodelle 2012.

 

 

4. Uudet 2012 käynnistyvät T&K-hankkeet

 

Liitteen 2 mukaisten uusien hankkeiden kuntarahoitusosuuksiin 431 000 €.

 

 

Näillä panostuksilla ammattikorkeakoulu saa yhteensä 3 404 904 € ulkoisen rahoituksen.