Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19516.04.20125

14118-2011 (014)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan varapuheenjohtajan valitseminen (Kj, Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 195

Vs. kaupunginsihteeri Satu Lehto 11.4.2012:

Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon yhteinen seudullinen joukkoliikenneviranomainen, Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, on aloittanut toimintansa 1.1.2012.

Yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa on 12 kaupunginvaltuustojen toimikaudekseen valitsemaa jäsentä, joista Turun kaupunginvaltuusto on valinnut seitsemän (7) jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. Kaarinan, Liedon, Naantalin, Raision ja Ruskon valtuustot ovat valinneet kukin yhden (1) jäsenen ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen.

Seudullisen joukkoliikennetoimen johtosäännön mukaan Turun kaupunginvaltuusto valitsee valituista lautakunnan jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtaja on valittava Turun kaupunginvaltuuston nimeämistä jäsenistä ja varapuheenjohtaja muiden kuntien nimeämistä jäsenistä.

Turun kaupunginvaltuusto on 19.12.2011 valinnut vuoden 2012 loppuun ulottuvalle toimikaudelle puheenjohtajaksi Marjukka Karttusen. Koska Raision kaupunginvaltuusto on vasta samana päivänä nimennyt edustajakseen Janne Laulumaan, ei varapuheenjohtajaa ole tuolloin voitu valita.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää valita Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan varapuheenjohtajaksi Raision edustajan Janne Laulumaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto