Kaupunginjohtajasopimus

 

 

 

 

 

Turun kaupunki (jäljempänä kaupunki) ja kaupunginjohtaja Aleksi Randell (jäljempänä kaupunginjohtaja) ovat sopineet seuraavaa:

 

 

1.Kaupunginjohtajan viranhoito

 

Kaupunginjohtajan virkasuhde on määräaikainen 31.12.2012 saakka ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 01.01.2013 alkaen. 

 

2.Kaupunginjohtajan asema, tehtävät ja toiminnalliset tavoitteet

 

Kaupunginjohtajan virkasuhteessa noudatetaan lakien, asetusten ym. säännösten sekä kunnallisen yleisen virkaehtosopimuksen (KVTES) määräyksiä sekä kaupungin omia säännöksiä ja päätöksiä.

 

Kaupunginjohtaja johtaa ja valvoo kaupunginhallituksen alaisena kaupungin hallintoa ja taloutta sekä toimielinten, virastojen ja laitosten sekä kaupungin henkilökunnan toimintaa ja muuta kaupungin toimintaa.

 

Kaupunginjohtajan työn valtuustokausittaiset ja vuosittaiset painopistealueet sekä toiminnalliset tavoitteet sovitaan valtuuston hyväksymien ohjelmien sekä talousarvion määrittelemien linjausten ja osoitetun resurssoinnin perusteella.

 

3.Kaupunginjohtajan asema työnantajan edustajana

 

Osapuolet kunnioittavat sitä periaatetta, että kaupungin henkilöstöpolitiikkaa työnantajapuolelta johdetaan viranhaltijoiden ja työntekijöiden toimesta vakiintuneita työnantajan ja työntekijäjärjestöjen perinteitä noudattaen.

 

4.Kaupunginjohtajan työnjako poliittisen johdon kanssa

 

Kaupunginjohtaja toimii virkatoimissaan niin, että hän on kuntalaisten ja poliittisten ryhmien käytettävissä.

 

Kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävistä ja työnjaosta säädetään kaupunginhallituksen johtosäännössä.

 

Kaupunginjohtaja huolehtii siitä, että virkamiesvalmistelu tukee kaupunginhallituksen puheenjohtajaa poliittisten prosessien johtamisessa.

 

Kaupunginjohtaja vastaa virkaorganisaation johtamisesta kuntalain säännösten mukaisesti. Kaupunginhallituksen ja sen puheenjohtajan tulee huolehtia siitä, että tehtävänjakoa poliittisten prosessien johtamisen ja operatiivisen johtamisen välillä kunnioitetaan ja että kaupunginjohtajalla on riittävä tuki tehtävänsä hoitamiseen

 

Kaupungin poliittisen johdon ja kaupunginjohtajan välille sovitaan pysyvä neuvottelumenettely, jolla varmistetaan toimiva ja luonteva vuorovaikutus kaupungin virkamiesjohdon ja ylimmän poliittisen johdon välillä.

 

Kaupunginjohtaja on velvollinen pitämään kaupunginhallituksen ajan tasalla sen päätäntävaltaan kuuluvissa tai muutoin kaupungin kannalta merkittävissä asioissa.

 

5.Kaupunginjohtajan työn arviointimenettely

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto käy kaupunginjohtajan kanssa vuosittain kehityskeskustelun, jonka yhteydessä suoritetaan arviointi edellisen vuoden tavoitteiden toteutumisesta sekä sovitaan tulevan vuoden painopistealueista ja tavoitteista.  Sovituista painopistealueista ja tavoitteista informoidaan kaupunginhallitusta.  Kehityskeskustelu on luottamuksellinen.

 

6.Luottamustehtävät ja sivutoimet

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randellin merkittävimmät luottamustoimet käyvät ilmi kaupunginhallitukselle jaetusta ansioluettelosta.

 

Kaupunginjohtajalla on oikeus ottaa vastaan muitakin kuin Turun kaupungin luottamustehtäviä ilmoitettuaan niistä mahdollisuuksien mukaan etukäteen kaupunginhallitukselle.

 

Sivutoimissa noudatetaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain säännöksiä ja kaupungin säännöstön määräyksiä.

 

7.Palkkaus ja luontoisedut

 

Kokonaispalkka on tämän sopimuksen voimaantullessa 15.000 €/kk. Kokonaispalkka voi muodostua rahapalkasta ja luontoiseduista.

 

Luontoisetuja voivat olla vapaa-autoetu, auton käyttöetu ja puhelinetu. Autoedun arvo voi olla enintään 1.100 € kuukaudessa, jota arvoa korotetaan vuosittain autoalalla käytetyllä indeksillä. Kaupunginjohtaja voi hankkia auton kolmen vuoden leasingsopimuksella sisältäen huolenpitosopimuksen.

 

Edellä olevan lisäksi, jos kaupungissa otetaan käyttöön tulospalkkausjärjestelmä, arvioidaan sen käyttöönotto myös kaupunginjohtajan osalta.

 

8.Koulutus ja matkat

 

Kaupunginjohtajalla on velvollisuus pitää ammattitaitonsa ajan tasalla.  Kaupunki kustantaa tätä varten tarpeellisen koulutuksen.

 

Kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja hyväksyy kaupunginjohtajan ulkomaiset virkamatkat. 

 

9.Virkasuhteen päättämiseen liittyvä korvaus

 

Jos luottamuspulan vuoksi on käynnistetty kuntalain 25 §:n mukainen irtisanomismenettely, kaupunginjohtajalla on oikeus saada korvauksena 12 kuukauden palkkaa vastaava määrä edellyttäen, että hän irtisanoutuu virastaan ennen valtuuston irtisanomispäätöksen tekemistä. Korvauksesta vähennetään kuitenkin irtisanomisajan palkka.

 

Mainittua ns. erokorvausta ei makseta, mikäli virkasuhteen päättämiseen on olemassa kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain tarkoittama viranhaltijasta johtuva syy virkasuhteen irtisanomiseen tai purkamiseen ja virkasuhde päätetään tällaisella perusteella.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa x.x. 2012

 

 

Turun kaupunginhallitus

 

 

 

 

Minna Arve

Tomi Sundholm

kaupunginhallituksen puheenjohtaja

johtava kaupunginlakimies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksi Randell

 

kaupunginjohtaja