Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14902.04.20126

1496-2012 (112, 123)

Kaupunginjohtajan viran täyttämistä koskevan päätöksen täytäntöönpano (Kj

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on 26.3.2012 § 44 valinnut VTM Aleksi Randellin kaupunginjohtajan virkaan 1.1.2013 alkaen. Kaupunginvaltuuston päätöksen edellyttämällä tavalla on valmisteltu kaupunginjohtajasopimus kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Kh § 149

Vs. johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 27.3.2012:

Kaupunginvaltuusto on 26.3.2012 § 44 päättänyt,

että kaupunginjohtajan virkaan (vak. nro 000100) valitaan 1.1.2013 alkaen toistaiseksi valtiotieteiden maisteri Aleksi Randell ehdolla, että hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään ja

että kaupunginhallituksen tulee täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä hyväksyä kaupunginjohtajan virkaan valitun kanssa tehtävä kaupunginjohtajasopimus, joka toimitetaan kaupunginvaltuutetuille tiedoksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto on neuvotellut Aleksi Randellin kanssa johtajasopimuksen tekemisestä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyisi liitteen 1 mukaisen kaupunginjohtajasopimuksen.

Kaupunginjohtajasopimus tullaan allekirjoittamaan sen jälkeen kun kaupunginjohtajan valintaa koskeva kaupunginvaltuuston päätös 26.3.2012 § 44 on saanut lainvoiman. Sopimus tulee voimaan allekirjoituspäivänä ja se korvaa kaupunginhallituksen päätöksen 31.8.2010 § 453 perusteella allekirjoitetun kaupunginjohtajasopimuksen.

Kun kyseessä on kaupunginjohtajan ja kaupungin välinen sopimus, on olemassa hallintosäännön 12 §:n tarkoittama erityinen syy käsitellä asia kaupunginhallituksen puheenjohtajan esittelystä.

Liite 1Kaupunginjohtajasopimus

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Aleksi Randellin kanssa tehdään liitteen 1 mukainen kaupunginjohtajasopimus, jonka Turun kaupungin puolesta allekirjoittavat kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja varmentaa johtava kaupunginlakimies.

Samalla kaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtajasopimus voidaan allekirjoittaa, kun kaupunginjohtajan valintaa koskeva kaupunginvaltuuston päätös 26.3.2012 § 44 on saanut lainvoiman ja että sopimus korvaa kaupunginhallituksen päätöksen 31.8.2010 § 453 perusteella tehdyn kaupunginjohtajasopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Eklund, Lundahn, Elo, Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Manni, Leppä, Lintula, Sarlund ja Arve.

Artesolan ehdotuksen puolesta, että kaupunginjohtajasopimuksen 9. kohdassa mainitun korvauksen tulee määrältään vastata 9 kuukauden palkkaa, äänesti häntä kannattanut Rinne.

Elo Lundahnin kannattamana ehdotti, että kaupunginjohtajasopimus tulee saattaa kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arve ilmoitti, että hän ei ota Elon Lundahnin kannattamana tekemää ehdotusta käsiteltäväksi. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto on 26.3.2012 § 44 nimenomaisesti päättänyt, että kaupunginhallituksen tulee täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä hyväksyä kaupunginjohtajan virkaan valitun kanssa tehtävä kaupunginjohtajasopimus.

Lisäksi kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaupunginjohtajasopimus toimitetaan tiedoksi kaupunginvaltuutetuille.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tiedArve Minna
tiedRandell Aleksi
tpvSundholm Tomi


Liitteet:

Kh § 149
Liite 1:Kaupunginjohtajasopimus