Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3120.03.20127
Kaupunginhallitus16602.04.201223

6485-2011 (643)

Kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnalan selvityspyyntö Paattisten uimahallin aukioloajoista (Pj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että liikuntalautakunnan antama selvitys kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnalan selvityspyyntöön Paattisten uimahallin aukioloajoista merkitään tiedoksi ja selvityspyyntö käsitellyksi.

Liiklk § 31

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Paattisten aluetalo on Turun Kaupungin omistama, jonka pieni uimahalli (12,5 m x 4 m) ja kuntosali ovat liikuntatoimen ylläpitämiä. Tiloja käytettiin kahtena viime vuotena vuositasolla n. 11.000 kertaa. Käynneistä valtaosa kohdistui kuntosalille, valvojan kirjanpidon mukaan uimareita käy altaalla 20 kunakin arkipäivänä keskimäärin. Vuotuinen kävijämäärä uimahallissa on n. 3000.

Liikuntalautakunnan kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmassa ei ole varauduttu uinninvalvojan palkkaamiseen Paattisten uimahalliin v. 2012 kevään jälkeen. Suuri panostus helmikuussa avattuun Impivaaran uimahallin henkilöstöön on edellyttänyt suunnittelemaan henkilökunnan määrän karsimista muualla. Yleisöuintien vähentäminen ei vaikuta ohjattujen ryhmien mahdollisuuteen altaan käyttämiseen.

Alueen asukkaat haluavat voimakkaasti, että uimahallissa järjestetään jatkossakin yleisöuintivuoroja. Liikuntapalvelukeskukseen on 13.3.2012 toimitettu 345 henkilön allekirjoittama vetoomus asian puolesta.

Ensisijaisesti haemme halliin ulkopuolista toimijaa, yritystä tai yhdistystä, joka vuokraisi tilan. Mikäli tällaista ei saada, niin kuin on ennakoitavissa, tarvitsemme oman osa-aikaisen valvojan, joka voisi pitää uimahallia jatkossakin avoinna yleisölle 2-3 krt/vko 2-3 h/krt.

Paattisten uimahallin yhteydessä olevan kuntosalin aukioaikoihin ei ole tarvetta puuttua millään tavoin, koska tilaan kuljetaan kortilla ja laitteita käytetään itsenäisesti.

Kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnala on 23.5.2011 tehnyt selvityspyynnön Paattisten uimahallin aukioloajoista Impivaaran Uimahallin remontin jatkuessa.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää järjestää Paattisten aluetalon uima-altaalla yleisöuintivuoroja 2-3 kertaa viikossa syyskuun alusta lukien ja hakea tehtävään ulkopuolista toimijaa. Mikäli tämä ei onnistu, liikuntatoimeen tulee saada ko. tarkoitusta varten palkkaamislupa osa-aikaisen uinninvalvojan (0,2 htv) palkkaamiseksi.

PäätösLiikuntalautakunta päätti järjestää Paattisten aluetalon uima-altaalla yleisöuintivuoroja 2-3 kertaa viikossa syyskuun alusta lukien ja hakea tehtävään ulkopuolista toimijaa. Mikäli tämä ei onnistu, liikuntatoimeen tulee saada ko. tarkoitusta varten palkkaamislupa osa-aikaisen uinninvalvojan (0,2 htv) palkkaamiseksi.

Samalla lautakunta toteaa kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnalan selvityspyyntöön, että Impivaaran uimahalli on avattu yleisölle 14.2.2012, eikä selvityspyyntö anna enää aihetta toimenpiteisiin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 166

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä edellä olevan liikuntalautakunnan selvityksen kaupunginhallituksen tiedoksi ja kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnalan selvityspyynnön käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLiikuntalautakunta
tiedHihnala Sakari