Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus13319.03.20122

1496-2012 (112, 123)

Kaupunginjohtajan viran (vak. nro 000100) täyttäminen (Kj, Kv)

Tiivistelmä:

Kaupunginjohtajan virka on ollut julkisesti haettavana. Määräaikaan mennessä virkaa haki 7 henkilöä. Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se valitsisi kaupunginjohtajan virkaan (vak. nro 000100) 1.1.2013 alkaen toistaiseksi valtiotieteiden maisteri Aleksi Randellin.

Kh § 133

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve 14.3.2012:

Kaupunginvaltuuston 23.1.2012 § 15 tekemän Turun kaupungin hallinnonjärjestämispäätöksen mukaan Turun kaupungissa on 1.1.2013 lukien kaupunginjohtajan virka ja lisäksi yksi apulaiskaupunginjohtajan virka. Kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen linjauksen mukaisesti kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan virat täytetään toistaiseksi. Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimukset määräytyvät kaupunginhallituksen johtosäännön 11 §:n mukaisesti. Em. johtosäännön kohdan mukaan kelpoinen kaupunginjohtajan tehtävään on henkilö, joka koulutuksensa tai käytännössä saavutetun kokemuksensa perusteella on katsottava tehtävään päteväksi.

Kaupunginhallitus on 6.2.2012 § 75 päättänyt,

että kaupunginjohtajan virka julistetaan haettavaksi 1.1.2013 lukien,

että virka täytetään toistaiseksi,

että kaupunginjohtajan viran kokonaispalkaksi vahvistetaan 15.000 euroa/kk,

että viran hakija voi esittää palkkatoivomuksen ja

että kokonaispalkka voi muodostua rahapalkasta ja luontoiseduista.

Kaupunginjohtajan virka on ollut julkisesti haettavana siten, että hakuaika päättyi keskiviikkona 29.2.2012 kello 15.00. Määräaikaan mennessä hakemuksen jätti 7 henkilöä.

Kaupunginhallitus merkitsi 5.3.2012 § 115 tiedoksi yhteenvedon kaupunginjohtajan viran hakijoista.

Kun otetaan huomioon hakemusasiakirjoista saatava selvitys, kaupunginjohtajaksi tulee valita valtiotieteiden maisteri Aleksi Randell, jolla on koulutuksensa, aiemman työkokemuksensa, moninaisten luottamustehtävien ja niiden kautta syntyneen paikallisen, seudullisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteistyö- ja kontaktiverkoston pohjalta parhaat edellytykset kaupunginjohtajan viran menestyksekkääseen hoitamiseen.

Kaupunginjohtajan kanssa tulee tehtäväksi kaupunginjohtajasopimus. Kaupunginjohtajasopimuksen hyväksyy kaupunginhallitus tehdessään kaupunginvaltuuston tekemään kaupunginjohtajan valintapäätökseen liittyvän täytäntöönpanopäätöksen.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä keskushallinnossa (Yliopistonkatu 27a) vs. johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhosella ja kokouksessa.

Oheismateriaali 1Yhteenveto hakijoista (Ei julkisuuteen, jaetaan kokoukseen osallistuville)

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää,

että kaupunginjohtajan virkaan (vak. nro 000100) valitaan 1.1.2013 alkaen toistaiseksi valtiotieteiden maisteri Aleksi Randell ehdolla, että hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään ja

että kaupunginhallituksen tulee täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä hyväksyä kaupunginjohtajan virkaan valitun kanssa tehtävä kaupunginjohtajasopimus.

PäätösKaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

että kaupunginjohtajan virkaan (vak. nro 000100) valitaan 1.1.2013 alkaen toistaiseksi valtiotieteiden maisteri Aleksi Randell ehdolla, että hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään ja

että kaupunginhallituksen tulee täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä hyväksyä kaupunginjohtajan virkaan valitun kanssa tehtävä kaupunginjohtajasopimus, joka toimitetaan kaupunginvaltuutetuille tiedoksi.

Päätös asiassa tehtiin Eklundin Lundahnin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Randell ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto