Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus13019.03.20127

3152-2012 (045)

Turun Talotoimiliikelaitoksen vuoden 2011 tilinpäätöksen hyväksyminen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on päättänyt että Turun Talotoimiliikelaitoksen johtokunnan tehtäviä hoitaa 1.1.2012 alkaen kaupunginhallitus. Johtokunnan tehtäviin kuuluu tilinpäätöksen hyväksyminen. Kaupunginhallitukselle esitetään tilipäätöksen hyväksymistä ja sen allekirjoittamista.

Kh § 130

Liikelaitosjohtaja Markku Monnonen 12.3.2012:

Kuntalain 87 i §:n mukaan liikelaitoksen tilikausi on kalenterivuosi. Johtokunnan on laadittava tilikaudelta erillistilinpäätös ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi.

Turun Talotoimiliikelaitoksen tilinpäätös vuodelta 2011 on valmistunut. Johtokuntana toimii vuoden 2012 alusta kaupunginhallitus. Nyt valmistunut tilinpäätös on liikelaitoksen viimeinen tilinpäätös.

Liikelaitos on tarkoitus lakkauttaa kuluvana vuonna tilinpäätöksen vahvistuttua ja tultua käsiteltyä kaupunginvaltuustossa osana kaupungin kokonaistilinpäätöstä.

Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailut ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot liikelaitoksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Liikelaitoksen erillistilinpäätös yhdistellään kaupungin tilinpäätökseen.

Liikelaitoksen on tilinpäätöksessään esitettävä selvitys liikelaitokselle asetettujen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Tilinpäätöksessä on myös annettava tietoja sellaisista liikelaitoksen talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tulos- tai rahoituslaskelmassa taikka taseessa.

Johtokunnan on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginjohtaja.

Oheismateriaali 1Turun Talotoimiliikelaitoksen tilinpäätös 2011

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä Turun Talotoimiliikelaitoksen tilinpäätöksen vuodelta 2011 sekä

- esittää toimintakertomuksen mukaista tilikauden tuloksen käsittelyä,

- allekirjoittaa Turun Talotoimiliikelaitoksen vuoden 2011 tilinpäätöksen,

- antaa tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi ja

- yhdistellä tilinpäätöksen kaupungin tilinpäätökseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, talousasiat