Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta626.01.20126
Kaupunginhallitus9120.02.20123

737-2012 (14)

Nuorisolautakunnan tutustumismatka Rostockiin 18. - 21.4.2012 (Kj)

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta on Rostockista saadun kutsun vuoksi päättänyt pyytää kaupunginhallitukselta lupaa tehdä tutustumismatka Rostockiin ajalla 18. - 21.4.2012. Matkan kokonaiskustannukset, jotka maksetaan nuorisolautakunnan määrärahoista ovat enintään 21 036 euroa.

Nlk § 6

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Turun kaupungin hallintokunnilla on ollut mahdollisuus kerran valtuustokaudessa tehdä tutustumismatka sopivaan ulkomaan kohteeseen. Nuorisolautakunta ei ole tehnyt moneen valtuustokauteen yhtään ulkomaan matkaa. Nyt nuorisolautakunta on saanut kutsun Rostockista.

 

Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen toiminnan yksi tavoite on monikulttuurisen ja kansainvälisen nuorisotoiminnan edistäminen ja kehittäminen. Nuorisoasiainkeskuksen kansainvälisen toiminnan tehtävänä on edistää kulttuurien välistä kanssakäymistä ja lisätä yhteistyötä eri maiden nuoriso-organisaatioiden välillä.

 

Ystävyyskaupunkitoiminta on perinteinen kansainvälistymisen toimintamuoto. Ystävyyskaupunkisuhteiden tarkoituksena on osaltaan edistää ymmärrystä yli kansallisten rajojen. Rostock on Itämeren rannalla sijaitseva satamakaupunki pohjoisessa Saksassa ja se on Turun ystävyyskaupunki. Rostock on vanha keskiaikainen Hansa-kaupunki Itämeren rannalla. Turun ystävyyskaupunki se oli jo DDR:n aikana ja Turun tavoin siellä on vanhaa laivanrakennusperinnettä. Telakkatoiminta ja satama ovat sielläkin merkittävä elinkeinoelämän kannalta.

 

Turun ja Rostockin nuorisotoimilla on ollut 1990-luvulle asti tiivistä yhteistyötä. Viime vuosina nuorisotoimen ystävyyskaupunkien kanssa yhteistyö on ollut aika vähäistä ja sen myötä myös Rostockin kaupungin kanssa yhteistyö on vähentynyt. Tänä vuonna Turun nuorisoasiainkeskus liittyi UBC nuorisokomissioon (Union of Baltic cities, comission on Youth issues) ja Rostock on myös UBC nuorisokomission jäsen. Tämän vuoksi Rostock olisi mielenkiintoinen kohde elvyttää ystävyyskaupunkisuhteet ja jo aikaisemmin luodut monet toiminnalliset yhteistyömuodot. Matkan tarkoituksena on käydä läpi molempien kaupunkien nuorisopolitiikan ja nuorisotyön strategioita, rakenteita sekä käynnistää ystävyyskaupunkitoiminta ja edistää UBC- nuorisokomissioliittyvää yhteistyötä. Rostockin ja Turun nuorisotoimi on aikaisemmin tehnyt taideleirejä yhdessä. Konkreettinen yhteistyönäyte tästä on Eskelin parkkitalon seinässä oleva graffiti.

 

Matkalle lähtevät nuorisolautakunnan varsinaiset jäsenet, kaupunginhallituksen edustaja ja lautakunnan kokouksiin normaalisti kutsuttavat viranhaltijat sekä asiantuntija nuorisoasiainkeskuksesta. Maksimissaan 24 henkilöä.

 

Turusta Rostockiin ei ole suoraa lentoa. Ensin lennetään Hampuriin ja matkaa jatketaan junalla Rostockiin. Matkan arvioidut kustannukset ovat: matkat ja majoitus 500/hlö, päivärahat 189 €/hlö ja muut kustannukset noin 4 500 €. Matkasta aiheutuvat kokonaiskustannukset ovat enintään 21 036 €. Matka sisältyy nuorisolautakunnan 15.12.2011 § 156 päättämään vuoden 2012 vuosisuunnitelmaan ja siitä aiheutuvat kustannukset on huomioitu nuorisotoimen määrärahoissa. Matkasta laaditaan matkaraportti.

 

Liite 1                                  Kutsu Rostockista

 

Liite 2                                  Alustava ohjelma

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää pyytää kaupunginhallitukselta lupaa tehdä tutustumismatka Rostockiin ajalla 18. - 21.4.2012. Matkasta aiheutuvat kustannukset maksetaan nuorisolautakunnan määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 91

Oheismateriaali 1Alustava Rostockin päiväohjelma

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää oikeuttaa nuorisolautakunnan edellä kuvatussa kokoonpanossa tekemään esityksen mukaisen opintomatkan Rostockiin 18. - 21.4.2012 siten, että matkasta aiheutuvat kustannukset maksetaan nuorisolautakunnan määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvNuorisolautakunta


Liitteet:

Nlk § 6
Liite 1:Kutsu Rostockista
Liite 2:Alustava Rostockin päiväohjelma