Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta15814.12.201110
Kaupunginhallitus1916.01.201210

11712-2011 (002, 011)

Liikuntatoimen ja kaupunginhallituksen välinen strateginen palvelusopimus (Pj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus hyväksyi liikuntatoimen sopimusohjausmallin 21.11.2011 § 541. Liikuntalautakunta esittää kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi ensimmäisen strategisen palvelusopimuksen.

Liiklk § 158

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 21.11.2011 § 541 liikuntatoimen sopimusohjausmallin. Liikuntapalvelukeskus on valmistellut ehdotuksen liikuntatoimen strategiseksi palvelusopimukseksi, joka otetaan käyttöön vuoden 2012 alussa, kun kaupunginhallitus on asian hyväksynyt.

Liite 1Ehdotus liikuntatoimen strategiseksi palvelusopimukseksi

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Liikuntapalvelukeskuksen yhteistoimintatyöryhmä on käsitellyt asiaa kokouksessaan 7.12.2011. Työryhmällä ei ollut huomauttamista ehdotukseen.

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää liitteen mukaista strategista palvelusopimusta kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli liikuntajohtajan varahenkilö, järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku.

Kh § 19

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 11.1.2012:

Liikuntalautakunnan esitys strategiseksi palvelusopimukseksi perustuu kaupunginvaltuuston päätöksiin ja pohjautuu valtuustoryhmien väliseen sopimukseen sekä kaupunginvaltuuston vahvistamiin ohjelmiin. Sopimuksen ensimmäinen versio sisältää laajan kuvauksen ohjelmien ja taustamuuttujien mukaisista tavoitteista ja tavoitetilan saavuttamisesta sekä ohjelmamittareita. Talousarvion hyväksymisen jälkeen sopimuksesta on neuvoteltu liikuntaviraston ja apulaiskaupunginjohtajan välillä.

Seuraavalla sopimuskierroksella liikuntatoimen tulee valtuustotasoisten ohjelmamittarien lisäksi nostaa kaupunginhallituksen ja liikuntalautakunnan väliseen strategiseen palvelusopimukseen joitakin liikuntatoimen kannalta strategisesti tärkeitä tavoitteita ja niitä kuvaavia mittareita sekä kehittää talousosio vastaamaan sopimusohjauksen mukaista strategista ajattelua.

Liite 1Liikuntatoimen strateginen palvelusopimus

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liikuntalautakunnan strategisen palvelusopimuksen osaltaan ja lähettää sen edelleen liikuntalautakunnan hyväksyttäväksi.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että strateginen palvelusopimus tarkistetaan vuoden 2013 talousarvion valmistelun yhteydessä apulaiskaupunginjohtajan lausunnossa esitetyllä tavalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLiikuntalautakunta
tpvKari-Granfors Outi


Liitteet:

Liiklk § 158
Liite 1:Ehdotus liikuntatoimen strategiseksi palvelusopimukseksi

Kh § 19
Liite 1:Liikuntatoimen strateginen palvelusopimus