Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus63120.12.20117

14496-2011 (114)

Liikelaitosjohtajan viran siirtäminen keskushallintoon (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 631

Johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 15.12.2011:

Hallintosäännön 52 § mukaan perustetun viran ja toimen sekä virassa tai toimessa olevan henkilön sekä siirrettävää palvelussuhdetta varten tarvittavan määrärahan tai tarvittavien varojen siirtämisestä jonkin toimialan hallintokunnasta toisen toimialan hallintokuntaan päättää kaupunginjohtaja. Toimialan sisällä tapahtuvasta siirrosta päättää toimialan apulaiskaupunginjohtaja. Tässä pykälässä määrätyllä menettelyllä voidaan siirtää myös tuntipalkkainen henkilö ja hänen palkkaamiseensa tarvittavat varat. Siirtäminen edellyttää niiden virastojen ja liikelaitosten kuulemista, joita siirto koskee. Niiden virkojen, jotka täyttää kaupunginhallitus tai valtuusto, siirtämisestä päätetään asianomaisessa toimielimessä.

Kaupunginhallitus päätti 23.6.2009 § 390 että Turun kaupunkiin perustetaan Kunnallistekniikkaliikelaitoksen liikelaitosjohtajan virka, ensimmäinen sijoituspaikka Turun Kunnallistekniikkaliikelaitos, tehtäväkohtainen palkka 4.522 €/kk (KVTES) sekä kelpoisuusvaatimus: soveltuva korkeakoulututkinto tai soveltuva insinöörin tutkinto, hyvä toimialan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

Kaupunginhallitus 15.12.2009 § 693 päätti, että Kunnallistekniikkaliikelaitoksen liikelaitosjohtajan avointa virkaa (vak.nro 531207) otetaan virkasuhteisena hoitamaan Markku Monnonen 1.1.2010 alkaen siihen saakka kunnes yhtiömuotoinen toiminta alkaa tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2011 saakka ehdolla, että hän allekirjoittaa kaupunginhallituksen 2.11.2009 hyväksymän liikelaitosjohtajasopimuksen ja että Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta myöntää Monnoselle virkavapaata kiinteistötalousjohtajan virasta.

Kaupunginhallituksen päätettyä 5.12.2011 liiketoimintakaupan, jolla Kunnallistekniikkaliikelaitoksen liiketoiminta luovutettiin Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:lle ja koko liikelaitoksen henkilökunta liikelaitosjohtajaa lukuun ottamatta päätettiin siirtää yhtiöön, liikelaitosjohtajalle ei ole sijoituspaikkaa kaupungin organisaatiossa. Lisäksi kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 5.12.2911 § 98 ilmoittaa Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että yhtiö voi esityksensä mukaisesti nimittää Karri Knaapisen yhtiön toimitusjohtajaksi.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell 15.12.2011:

Markku Monnosen kiinteistötalousjohtajan viran tehtävien hoito on järjestetty Kiinteistöliikelaitoksella erillisin järjestelyin eikä Monnosta ole tarkoituksenmukaista siirtää takaisin tehtävään. Liikalaitosten liiketoimintojen luovutusten jälkeen itse liikelaitokset on lakkautettava ja liikelaitosten tilinpäätökset on laadittava. Katson, että Monnosen hoitama liikelaitosjohtajan virka tulee siirtää keskushallintoon päätöksenteon tuen vastuualueelle 1.1.2012 lukien 30.6.2012 saakka ja Monnosen tehtäväksi määrätään tuotantoliikelaitosten lakkauttaminen ja muut kaupunginjohtajan määräämät tehtävät. Liikalaitosjohtajan palkkaukseen ei ole varattu määrärahaa. Mikäli siirtoa ei tehdä, palaa Monnonen virkaansa kiinteistöliikelaitokseen. Tämän vuoksi Monnosen palkkarahat siirretään keskushallintoon Kiinteistöliikelaitoksesta palvelusopimuksen hyväksymisen yhteydessä.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Kunnallistekniikkaliikelaitoksen liikelaitosjohtajan virka (vak.nro 531207) siirretään keskushallintoon ja että avointa tehtävää hoitamaan otetaan Markku Monnonen 1.1.2012 -30.6.2012 väliseksi ajaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKiinteistöliikelaitos
aoMonnonen Markku
tiedSaaranen Helvi