Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56605.12.20115

11728-2011 (041)

Kaupunginvaltuuston 28.11.2011 päättämän vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2012 - 2015 taloussuunnitelman täytäntöönpano hallintokunnissa (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 566

Talousarviopäällikkö Heikki Silpola 30.11.2011:

Kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2012 talousarviosta ja vuosien 2012 - 2015 taloussuunnitelmasta 28.11.2011. Talousarviossa toimielimiä sitovia eriä ovat rastereihin merkityt määrärahat ja tuloarviot tai netto, sitoviksi vahvistetut tavoitteet ja mittarit sekä kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksymät tekstilausekkeet.  Liikelaitosten osalta sitovia ovat korvaus peruspääomasta ja liikeylijäämä/-alijäämä + poistot sekä muut sitovat toiminnalliset tavoitteet, jotka on esitetty talousarviokirjassa omana lukunaan liikelaitoksittain. Kiinteistöliikelaitoksen investointiosassa sitovia ovat pääliikenneväylät ja keskustan kehittämisen menot. Tilaliikelaitoksen investointiosassa on sidottu lisäksi hankkeiden kustannusarvioita ja toteuttamisaikatauluja.  Yhtiöiden toimintaa ja taloutta kuvaavat tunnusluvut ovat informaatiomateriaalia. Kaupunginhallituksen toimielimen kohdalla päätetyt tekstit on tarkoitettu toimielimiä sitoviksi.

Kaupunginvaltuusto muutti kaupunginhallituksen vuoden 2012 talousarvio- ja vuosien 2012 - 2015 taloussuunnitelmaehdotusta liitteen 1 mukaisin muutoksin.

Talousarvion lyhennetty tuloslaskelma ja tästä johdettu rahoituslaskelma tunnuslukuineen kaupunginvaltuuston 28.11.2011 päätöksen jälkeen muodostuvat vuosina 2012 - 2015 seuraavasti:

Talouden vastuualue kokoaa kaupungin talousarviokirjan hallintokuntien tarkistamien määrärahojen, tuloarvioiden sekä investointikohteiden/kohderyhmien uudelleenjakojen pohjalta. Hallintokunnille esitettävä uudelleenjako-ohje on liitteenä 2.

Valtuuston vahvistamien toimielimiä koskevien toiminnallisten tavoitteiden (tekstilisäykset) täytäntöönpano valmistellaan erillisenä asiana kaupunginhallitukselle.

Liite 1Kaupunginvaltuuston 28.11.2011 päättämät muutokset

Liite 2Ohje lauta- ja johtokunnille määrärahajakojen toteuttamiseksi sekä oheismateriaalina SAP BPC:hen uudelleenjaossa syötettävät poistot toimielimittäin

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää todeta, että talouden vastuualue kokoaa kaupungin talousarviokirjan hallintokuntien tarkistamien määrärahojen, tuloarvioiden sekä investointikohteiden/kohderyhmien uudelleenjakojen pohjalta.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää annettavista ohjeista hallintokunnille esitettävästä uudelleenjaosta liitteen 2 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

noudAmmattikorkeakoulun hallitus
noudJoukkoliikennelautakunta
noudKeskushallinto
tpvKeskushallinto, talousasiat
noudKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
noudKulttuuriasiainkeskus
noudKulttuurilautakunta
noudLiikuntalautakunta
noudLukio- ja ammattiopetuslautakunta
noudNuorisolautakunta
noudPeruspalvelulautakunta
noudRakennuslautakunta
noudRevisiotoimisto
noudRuotsinkielinen työväenopisto
noudSatamaliikelaitoksen johtokunta
noudSosiaali- ja terveystoimi, työterveyshuollon palvelut
noudTarkastuslautakunta 2009-2012
noudTilaliikelaitoksen johtokunta
noudTurun suomenkielinen työväenopisto
noudVarhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta
noudVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
noudVesiliikelaitoksen johtokunta
noudYmpäristö- ja kaavoituslautakunta
noudYmpäristönsuojelutoimisto


Liitteet:

Kh § 566
Liite 1:Kaupunginvaltuuston 28.11.2011 päättämät muutokset
Liite 2:Ohje lauta- ja johtokunnille määrärahajakojen toteuttamiseksi sekä oheismateriaali