Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus14410.11.201111
Kaupunginhallitus57605.12.201115

12680-2011 (004)

Turun ammattikorkeakoulun liittyminen CARPE-konsortion jäseneksi (Otj)

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 10.11.2011 § 144 tehnyt kaupunginhallitukselle esityksen, että ammattikorkeakoululle myönnettäisiin lupa liittyä CARPE (Consortium on Applied Research and Professional Education) -konsortion jäseneksi.

Amkh § 144

Rehtori Juha Kettunen:

 

Turun kaupunginhallituksen 6.9.2010 hyväksymän Turun ammattikorkeakoulun strategisen suunnitelman mukaan ammattikorkeakoulu syventää strategista kumppanuutta Hogeshool Utrechtin kanssa ja laajentaa strategisten kumppanuuksien korkeakouluverkoston ulkomaankaupan kannalta tärkeille maantieteellisille alueille yhdessä alueilla toimivien varsinaissuomalaisten yritysten ja muiden yhteisöjen kanssa. Talousarvion 2011 noudattamista koskevien määräysten mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

 

Eurooppa on maamme tärkein vientialue. Strategista kumppanuutta on valmisteltu neljän eurooppalaisen korkeakoulun kanssa.

 

·HU University of Applied Sciences Utrecht (Hogeschool Utrecht)

·Hamburg University of Applied Sciences (Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg)

·Polytechnic University of Valenceia (Universitat Politècnica de València)

·Turku University of Applied Sciences (Turun ammattikorkeakoulu)

 

Kumppanuusneuvotteluita on käyty myös muutamien muiden koreakoulujen kanssa. Halukkuutensa kumppanuuteen on ilmaissut erityisesti Manchester Metropolitan University, joka liittynee myöhemmin jäseneksi. Nämä kaikki korkeakoulut voidaan luokitella eurooppalaiseen ammattikorkeakoulusektoriin kuuluviksi. Ne tekevät soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä sekä antavat ammatillista korkeakoulutusta.

 

Valmistelun loppuvaiheessa päädyttiin Hollannin lainsäädännön mukaiseen yhdistykseen nimeltään CARPE, Consortium on Applied Research and Professional Education, jonka kotipaikka on Utrecht.

 

Yhdistyksen tavoitteet:

 

·Yhdistyksen tavoitteena on edistää kansainvälistä yhteistyötä koulutuksessa sekä tutkimuksessa kumppaneiden keskuudessa ja tarvittaessa muiden korkeakoulujen sekä niitä ympäröivien yhteisöjen tai alueiden kanssa.

·Yhdistys on voittoa tavoittelematon.

·Yhdistyksen jäsenet tekevät erikseen taloutta ja juridisia velvollisuuksia koskevat sopimukset kumppaneilta edellytettävien menettelytapojen mukaisesti.

 

Yhdistyksen tavoitteet auttavat korkeakouluja saavuttamaan niiden omat ulkoisen rahoituksen ja kansainvälisen toiminnan tavoitteet. CARPE-verkoston avulla on jo tässä vaiheessa pystytty käynnistämään projektitoimintaa ja pystytty lisäämään ulkoista rahoitusta. Projektitoiminta hyödyttää kumppaneiden ohella myös alueella toimivia yrityksiä ja muita yhteisöjä.

 

CARPE-yhdistys ei peri jäsenmaksua.

 

Ehdotus       Ammattikorkeakoulun hallitus päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se myöntää Turun ammattikorkeakoululle luvan liittyä jäseneksi yhdistykseen CARPE, Consortium on Applied Research and Professional Education.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 576

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että ammattikorkeakoululle annetaan lupa liittyä CARPE-konsortion jäseneksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAmmattikorkeakoulu
tiedAmmattikorkeakoulun hallitus