Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56805.12.20117

7923-2011 (015, 065)

Kaupungintalon valtuustosalin tekniikan uudistaminen sekä seinä- ja kattopintojen restaurointi ja muut kunnostustarpeet - hankeselvityksen hyväksyminen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupungintalon valtuustosalin ja muiden oheistilojen muutostöitä koskeva hankeselvitys on päivitysten jälkeen valmistunut 9.11.2011. Kaupunginhallitukselle esitetään hankeselvityksen hyväksymistä.

Kh § 568

Tilakeskus, tilacontroller Minna Juselius:

Turun kaupungintalon (Aurakatu 2) sisätiloissa on tehty peruskorjaus vuonna 1999 - 2000. Korjaus sisälsi tekniikan uusimisen, uuden hissin ja pintojen uusimisen valtuustosalia lukuun ottamatta. Salin seinä- ja kattopintojen viimeisestä huoltomaalauksesta on kulunut lähes 45 vuotta ja ne ovat likaantuneet ja paikoin lohkeilleet. Lisäksi kokousjärjestelmä on vanha ja siihen liittyvä tekniikka ei vastaa nykyvaatimuksia.

Valtuustosalia koskevista muutos- ja kunnostustarpeista on laadittu 29.4.2008 päivätty tarveselvitys ja siihen pohjautuva, 6.2.2009 päivätty, hankeselvitys. Vuoden 2009 hankeselvitys on syksyllä 2011 päivitetty kaupungintalon kunnostustarpeita arvioivan työryhmän näkemysten mukaiseksi. Päivitetty hankeselvitys on valmistunut 9.11.2011.

Hankeselvityksessä on valtuustosalin muutostöiden lisäksi tarkasteltu oheistilojen toiminnallisuuden parantamisen mahdollisuuksia sekä eräitä välttämättömiä kunnossapitotöitä. Perusteltuja muutostarpeita ovat valtuustosalin seinä- ja kattopintojen restaurointi, kokoustekniikan, äänentoistojärjestelmän ja AV-tekniikan uusinta ja kalusteiden kunnostus, kompassisalin käyttötarkoituksen monipuolistaminen, yläkerran wc-tilojen kunnostaminen, kokoustilojen valaistusten tarkastaminen/parantaminen sekä rakennuksen ulkoseinustojen viereisen kasvillisuuden karsiminen ja ulkovalaistuksen lisääminen. Lisäksi kuntotutkimustulosten nojalla on todettu vesikaton ja rännilämmitysten uusimistarve.

Peruskorjauksen investointien kustannusarvio on yhteensä noin 1.670.000 – 1 920 000 euroa. Tästä suuri osa menee valtuustosalin seinä- ja kattopintojen restaurointiin ja vanhojen koristemaalausten rekonstruointiin sekä tekniikan uusimiseen.  Lisäksi käyttäjän hankintoihin kuuluvien kalusteiden kunnostamisen ja hankkimisen kustannusarvio on noin 500.000 euroa.

Valtuustosalin seinä- ja kattopinnat on hankesuunnitelman aikataulun mukaisesti tarkoitus toteuttaa vuoden 2013 aikana. Tällöin sali on pois käytöstä lähes koko vuoden. Muut hankeselvityksessä esitetyt muutos- ja kunnostustyöt on tarkoitus toteuttaa vuoden 2012 aikana siten, että kaupungintalon on käytössä Turun päivän juhlallisuuksia varten. Näin ollen työt ajoittuvat pääsääntöisesti touko-elokuuhun.

Liite 1Hankeselvitys: kaupungintalon valtuustosalin tekniikan uudistaminen sekä seinä- ja kattopintojen restaurointi ja muut muutostarpeet

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Kaupungintalon hankesuunnittelua varten perustettiin elokuussa 2011 työryhmä, jota on johtanut valtuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen. Työryhmä on linjannut hankesuunnittelun aikataulun siten, että ensimmäinen vaihe voidaan toteuttaa jo juhlavuoden 2012 aikana. Työryhmässä on lisäksi määrittänyt korjaustyön olennaisimmat kohteet, jotka on kuvattu edellä olevassa tilakeskuksen esityksessä. Korjaustyöllä on tarkoitus parantaa teknisesti valtuuston toimintaedellytyksiä, valtuustosalin käytettävyyttä edustustilana sekä parantaa arvokkaan rakennuksen esilletuomista kaupunkikuvassa. Esitän, että työryhmän laatima hankesuunnitelma hyväksytään.

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä kaupungintalon muutostöitä koskevan liitteen mukaisen hankeselvityksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitoksen johtokunta


Liitteet:

Kh § 568
Liite 1:Hankeselvitys: kaupungintalon valtuustosalin tekniikan uudistaminen sekä seinä- ja kattopintojen restaurointi ja muut muutostarpeet