Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus57905.12.201118

8426-2011 (035, 014, 003)

Osallistuminen kuvataiteen vientiä ja kansainvälistymistä edistävän säätiön perustamiseen (Pj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto päätti 26.9.2011 § 173 Turun kaupungin osallistumisesta opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemaan kuvataiteen vientiä ja kansainvälistymistä edistävän säätiön perustamiseen ja 5 000 euron osoittamisesta säätiön peruspääomaan. Säätiön säädekirja ja säännöt ovat nyt valmistuneet ja kaupunginhallitukselle esitetään 4.10.2011 § 451 tehdyn päätöksen lisäksi osana valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa säätiön säädekirjan ja sääntöjen hyväksymistä.

Kh § 579

Va. kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 30.11.2011:

Kaupunginvaltuusto päätti 26.9.2011 § 173, että Turun kaupunki osallistuu kuvataiteen vientiä ja kansainvälistymistä edistävän säätiön perustamiskokoukseen ja osoittaa säätiön peruspääomaan 5 000 euroa. Kaupunginhallituksen päättäessä panna kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöön, kaupunginhallitus päätti, että säätiön peruspääomaan osoitettavat 5 000 euroa maksetaan talouden vastuualueen osoittamalla tavalla investointien määrärahasta, osakkeet ja osuudet, jonka ylittyminen katetaan kustannuspaikalta perusturvajärjestelyt 11605 (Pj). Samalla kaupunginhallitus päätti oikeuttaa va. kaupunginsihteeri Outi Kari-Granforsin osallistumaan säätiön perustamiskokoukseen ja allekirjoittamaan perustamisasiakirjat ja että Turun kaupungille mahdollisesti tulevaan hallituspaikkaan nimetään jäseneksi vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen ja varajäseneksi kuvataidejohtaja Päivi Kiiski.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä valmistellun kuvataiteen vientiä ja kansainvälistymistä edistävän säätiön perustaminen on edennyt niin, että perustajatahojen hyväksyttäväksi on toimitettu säätiön säännöt ja säädekirja. Kaupunginlakimies Antero Kastemaa on tarkistanut säätiön säännöt eikä ole tehnyt niihin muutosehdotuksia. Perustajatahoja on samalla pyydetty valtuuttamaan kaupungin viranhaltija allekirjoittamaan Patentti- ja rekisterihallitukselle laadittava hakemus säätiön sääntöjen vahvistamiseen ja perustamisluvan saamiseen sekä tekemään säätiön sääntöihin säätiörekisterin mahdollisesti pyytämiä korjauksia.

Liite 1Säädekirja

Liite 2FRAME -säätiön säännöt

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä edellä olevat FRAME -säätiön säädekirjan liitteen 1 ja säännöt liitteen 2 mukaisesti ja päättää valtuuttaa va. kaupunginsihteeri Outi Kari-Granforsin allekirjoittamaan Patentti- ja rekisterihallitukselle laadittavan hakemuksen säätiön sääntöjen vahvistamiseen ja perustamisluvan saamiseen. Säätiön sääntöihin Patentti- ja rekisterihallituksen mahdollisesti pyytämät korjaukset tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tiedKulttuuriasiainkeskus
tiedKari-Granfors Outi


Liitteet:

Kh § 579
Liite 1:Säädekirja (Frame)
Liite 2:FRAME-säätiön säännöt