Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55221.11.201119

12826-2011 (613, 021)

Tiedoksi merkittävä uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma " Kauppatori" (Yj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se merkitsisi tiedoksi laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja päättäisi laittaa vireille Kauppatorin asemakaavan muutoksen laadinnan.

Kh § 552

Asemakaavatoimisto/Paula Keskikastari 15.11.2011:

Asemakaavatoimistossa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä Turun VI kaupunginosan Kauppatorin alueelle sekä osalle Aura-, Yliopiston-, Kauppias- ja Eerikinkatua sekä VII kaupunginosan Yliopiston- ja Eerikinkadun osille. Asemakaavan työnimi on ”Kauppatori”

Kauppatorin voimassaoleva kaava on vuodelta 1933 ja siihen on merkitty ainoastaan torialueen rajat, sen nimi ja kaksi rakennusalaa Kauppiaskadun varressa.

Nykyisen asemakaavan sekä yleis- ja katusuunnitelmien perusteella voidaan toteuttaa torin ja katualueiden järjestelyjä ja uusia kevyitä rakennelmia, muttei nykyisten kioskirakennusten korvaamista tai laajentamista muualla kuin nykyisessä asemakaavassa osoitettuihin paikkoihin Kauppiaskadun varressa. Maanalaisia pysäköintitiloja tai katujen alle sijoittuvia tiloja ei voi tehdä ilman kaavamuutosta.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Kauppatori"

Oheismateriaali 2Nykyisen asemakaavan perusteella toteutettavissa olevat asiat Kauppatorilla

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksi asemakaavatoimiston laatiman osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja laittaa vireille Kauppatorin asemakaavan muutoksen laadinnan.

PäätösAsia pantiin pöydälle Eklundin Rinteen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa jaettiin pöydälle Meidän Turku - Vårt Åbo ry:n 18.11.2011 päivätty kirjelmä.