Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus51131.10.2011

12413-2011 (043)

Kaupunginhallituksen jäsen Piia Elon selvityspyyntö kaupungin vuokra- ja ruokalaskutuksesta (Pj)

Tiivistelmä: -

Kh § 511

Kaupunginhallituksen jäsen Piia Elo 31.10.2011:

Vuoden alussa kaupungin laskutus laitoksissa asuvien vuokra- ja ruokakuluista muuttui siten, että ne eivät enää noudattaneet säännöllisyyttä. Laskut tulevat miten sattuvat, eivätkä siis aina vaikka kuukauden alussa vaan välillä saattaa jäädä kuukausi tai kaksi väliinkin ja lasku tulee vasta sen jälkeen, jolloin veloituksen tekeminen säännöllisesti esim. verkkopankissa on mahdotonta.

Tilanne on vaikea pientä eläkettä saavien henkilöiden osalta, jolloin lähes koko eläke menee vuokraan ja ruokalaskuun ja muihin kuluihin jää vain pieni summa. Tällöin voi olla vaikeaa saada säästettyä tilille juuri oikea summa.

Laskujen vaihteleva saapuminen saattaa johtaa myös perintäkirjeeseen ja sen perintäkuluihin, sillä jos pankkiasioita hoitaa joku muu kuin laskun vastaanottaja niin hän ei välttämättä aina näe laskuja ajoissa, kun ei tiedä milloin laskua odottaa. Tällöin pienistä kuluista vielä suurempi osa menee "hukkaan".

Kysynkin, että

1) eikö kaupungin vuokralaskuja ja ruokakululaskuja voi keskittää siten, että ne tulisivat asiakkaalle säännöllisesti maksettavaksi kuun tiettynä päivänä?

2) meneekö kaikki maksamattomat laskut heti perintätoimistoon vai karhuaako kaupunki niitä ensin itse?

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön asianmukaisesti valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

laupSosiaali- ja terveystoimi