Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50631.10.201111

11130-2011 (014)

Liittyminen Turkuseura - Åbosamfundet ry:n kannatusjäseneksi (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 506

Turkuseura – Åbosamfundet ry 26.9.2011:

 

Turkuseura-Åbosamfundet ry on vuonna 1957 perustettu monipuolista ja aktiivista kotiseututyötä harjoittava yhdistys. Turkuseuran toiminta on avointa kaikille Turun kulttuurista, asukastoiminnasta ja kaupungin kehittämisestä kiinnostuneille turkulaisille. Kaksikielinen kotiseutuyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

 

Turkuseuran toimintamuotoihin kuuluvat mm. erilaisten tapahtumien, kilpailujen, näyttelyiden ja kotiseuturetkien järjestäminen sekä Turun murteen ja paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja tallentaminen nykyturkulaisille ja jälkipolville. Tapahtumat ovat kaikille turkulaisille avoimia. Seuran toimisto palvelee turkulaisia infopisteenä, jonne myös kaupungin eri virastot ohjaavat asukkaita ottamaan yhteyttä Turkuun liittyvine kysymyksineen.

 

Turkuseura toimii 15 turkulaisen kaupunginosaseuran aluejärjestönä. Seura edistää tässä roolissa, yhteistyössä Turun kaupungin kanssa, asukkaiden äänen kuulumista mm. kaavoituksessa ja muussa kaupungin kehittämisessä.

 

Turkuseura on julkaissut kotiseutulehteä Suomen Turku Åbo, vår stad vuodesta 1959. Seura lähettää lehden veloituksetta Turun kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenille sekä Turun kaupunginjohtajille.

 

Turkuseuralla on noin 2.200 henkilöjäsentä, nykyturkulaisten lisäksi myös Turusta toiselle paikkakunnalle muuttaneita entisiä turkulaisia. Lisäksi seuraan kuuluu äänivaltaisina yhteisöjäseninä 15 kaupunginosaseuraa sekä kannatusjäseninä, ilman äänivaltaa 12 muuta yhteisöä. Muun muassa Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä, Turun Seudun Osuuspankki, Turun Osuuskauppa ja Turun Messukeskus Oy ovat Turkuseuran kannatusjäseniä.

 

Turkuseura esittää kunnioittaen Turun kaupungille, että se liittyisi Turkuseuran yhteisö- eli kannatusjäseneksi alkaen vuodesta 2012.

 

Yritysten ja yhteisöjen kannatusjäsenyys maksaa 250 euroa vuodessa ja sisältää viisi Suomen Turku -lehden vuosikertaa samaan osoitteeseen toimitettuna. Yhteisöjäsenten luettelo julkaistaan jokaisessa Suomen Turku -lehden numerossa.

 

Turun kaupungin liittyminen Turkuseuran yhteisöjäseneksi vahvistaisi kaupungin ja Turkuseuran jo olemassa olevaa, rakentavaa yhteistyötä. Yhteisöjäsenyys Turkuseurassa ilmaisisi seuran jäsenille ja muille turkulaisille, että Turun kaupunki arvostaa oman kotiseutuseuransa työskentelyä ja panostusta Turun ja turkulaisten hyväksi.

 

Turkuseura näkee, että Turun kaupungin liittyminen Turkuseuran yhteisö- eli kannatusjäseneksi edistäisi Turun myönteisen imagon ylläpitämistä ja kehittämistä asukkaiden keskuudessa.

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 26.10.2011:

Talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

Turun kaupunki on pitkään tehnyt yhteistyötä Turkuseuran kanssa ja tukenut sitä kaupunginosaseurojen aluejärjestönä. Kotiseututyön edelleen kehittämiseksi Turun kaupungin tulisi liittyä vuoden 2012 alusta yhdistyksen yhteisöjäseneksi.

Turkuseura – Åbosamfundet ry:n yhteisöjäsenen 1. maksuluokka/yritykset ja muut yhteisöt jäsenmaksu on 250 euroa. Kaupunginhallituksen talousarviossa maksut sisältyvät vuosittain kohtaan 400045 Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää liittyä Turkuseura - Åbosamfundet ry:n yhteisöjäseneksi vuoden 2012 alkaen siten, että vuoden 2012 jäsenmaksu 250 euroa sisällytetään kohtaan 400045 Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurkuseura - Åbosamfundet ry
tpvKeskushallinto, talousasiat
tiedSaaranen Helvi