Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43226.09.20118

848-2009 (641)

Yliopistonmäen kiinteistön vuokraamista ja siihen liittyvän lahjoitusta koskevan kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpano (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 432

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 22.9.2011:

Kaupunginvaltuusto päätti 14.2.2011 § 42, että Turun kaupunki vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle 45.503 neliömetrin suuruisen korttelin 9 tontin n:o 22 Turun kaupungin 1. kaupunginosassa 325.000 euron vuosivuokralla 50 vuoden ajaksi. Kaupunginhallitus oikeutettiin päättämään vuokrauksen ja lahjoituksen ehdoista.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2011 peruspääoman korvausta korotetaan 325.000 eurolla ja että vuokran määrä lahjoitetaan vuosittain Turun yliopistolle kaupunginhallituksen päättämin ehdoin ja että maanvuokrasopimukseen on otettava tarvittavat ehdot siitä, että Turun yliopiston tilavuokrat eivät saa maanvuokrasopimuksen tekemisen johdosta korottua edellä mainittua maanvuokraa suuremmalla määrällä ja että tilavuokrien korotukseen maanvuokran määrän osalta sovelletaan samoja korotusperusteita kuin maanvuokrasopimuksessa. Edelleen valtuusto päätti, että kaupungin lahjoituksen on kohdistuttava tutkimuksen ja opetuksen hyväksi.

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa maavuokrasopimuksen ehdoista siten, että se täyttää valtuuston päätöksessä asetetut ehdot. Keskushallinnon lakiasiat yksikkö on valmistellut lahjakirjan, jolla valtuuston päättämä lahjoitus toteutetaan. Yliopistolla ei ole ollut huomautettava lahjakirjan suhteen.

Liite 1Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa tehtävä vuokrasopimus

Liite 2Lahjakirja Turun yliopistolle

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa tehdään liitteen 1 mukainen vuokrasopimus ja että valtuuston 14.2.2011 § 42 päättämä lahjoitus Turun yliopistolle pannaan täytäntöön allekirjoittamalla liitteen 2 mukainen lahjakirja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomen Yliopistokiinteistöt Oy
tpvKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Kh § 432
Liite 1:Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa tehtävä vuokrasopimus
Liite 2:Lahjakirja Turun yliopistolle