Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43026.09.20116

8194-2011 (013)

Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat vuoden 2012 tasavallan presidentin vaalissa (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 430

Turun kaupungin keskusvaalilautakunta 16.9.2011:

Keskusvaalilautakunta pyytää kunnioittaen, että kaupunginhallitus vahvistaisi ennakkoäänestyspaikat ja -ajat vuoden 2012 tasavallan presidentin vaalissa oheisen luettelon mukaisesti. Ellei tasavallan presidentin toista vaalia toimiteta, raukeaa myös vaalin ennakkoäänestys.

Keskusvaalilautakunta ilmoittaa kunnan yleiset ennakkoäänestyspaikat ennakkoäänestyspaikkarekisteriin.

Tarkoituksena on, että ennakkoäänestyspaikat olisivat mahdollisuuksien mukaan samat kussakin vaalissa. Nyt esitetään kuitenkin kahta muutosta. Euromarketin toiminnan loputtua Länsikeskukseen tarvitaan uusi äänestys-paikka, joksi esitetään Kodin Ykkösen tiloja. Maarian sivukirjasto on ollut ennakkoäänestyspaikoista vähiten käytetty. Sen tilalle on pitkään etsitty paremmin saavutettavaa paikkaa, jollaiseksi nyt esitetään K-market Jäkärlää.

Ennakkoäänestyspaikat sijoittuvat pääasiassa kauppakeskuksiin, myymälöihin ja kirjastoihin. Poikkeuksina ovat Yliopiston tiloissa oleva äänestys-paikka ja Turun kaupungintalo. Kaupungintalo on ollut ylivoimaisesti suosituin ennakkoäänestyspaikka, jota asukkaat ovat oppineet runsain mitoin käyttämään. Postin ennakkoäänestyksen päättymisen jälkeen haettiin Postitalon korvaavaa paikkaa ennakkoäänestykselle. Tuolloin toimineen alueosallistumistoimikunnan aloitteesta ennakkoäänestyspaikaksi valikoitui kaupungintalo, joka ratkaisu on osoittautunut kaikin puolin onnistuneeksi.

Liite 1Kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat; ensimmäinen ja toinen vaali

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää vahvistaa Turussa vuonna 2012 toimitettavien tasavallan presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikat ja -ajat liitteen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, hallinto
tiedKeskusvaalilautakunta


Liitteet:

Kh § 430
Liite 1:Kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat; ensimmäinen ja toinen vaali