Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus42021.09.20114

5230-2011 (035, 002)

Kaupunginvaltuuston päätöksen Bryggman-säätiön perustamista koskevan päätöksen täytäntöönpano - sääntöjen tarkistaminen (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 420

Kaupunginlakimies Antero Kastemaa 8.9.2011:

Kaupunginvaltuusto on 30.5.2011 § 99 päättänyt,

että Turun kaupunki ryhtyy Bryggman säätiö -nimisen säätiön perustajajäseneksi,

että Turun kaupunki luovuttaa säätiölle peruspääomana 30.000 euroa,

että liitteen 3 mukaiset säätiön säännöt hyväksytään ja

että kaupunginhallituksella on oikeus päättää sääntöihin tai muihin perustamiseen liittyviin asiakirjoihin tehtävistä sellaisista tarkennuksista tai muutoksista, joita perustamisluvan saaminen edellyttää tai jotka muista perustelluista syistä osoittautuvat tarpeellisiksi.

Säädekirja on tarkoitus allekirjoittaa loka-marraskuun aikana sen jälkeen, kun kaikki perustajat ovat omien sääntöjensä ja yhtiöjärjestystensä mukaisessa järjestyksessä hyväksyneet säätiön perustamisen, säädekirjan ja säätiön säännöt sekä sitoutuneet säädepääoman maksuun.

Valtuuston hyväksymien sääntöjen 2 §:stä puuttuu maininta siitä, että säätiö toteuttaa tarkoitustaan mm. ylläpitämällä Bryggman-instituuttia, vaikka ylläpitotehtävä on ilmeisesti säätiölle tarkoitettu. Lisäksi säännöt ovat säätiön valtuuskunnan jäsenten nimeämisen (5 §) ja hallituksen valinnan (6 §) osalta tulkinnanvaraisia.  Säännöissä valtuuskunnan jäsenmääräksi on merkitty 20-24, mutta niistä ei ilmene, miten jäsenmäärä määräytyy vaihteluvälin sisällä. Tarkoituksenmukaisinta on antaa päätösvalta tältä osin valtuuskunnalle. Lisäksi säännöistä ei yksiselitteisesti ilmene hallituksen jäsenmäärä, vaikka todennäköisesti on tarkoitettu, että hallituksessa on kuusi jäsentä, joista yksi on puheenjohtaja. Olen tehnyt sääntöihin tarpeelliset muutokset ja ehdotan, että kaupunginhallitus hyväksyy osaltaan säännöt muutetussa muodossa.

Liite 1Bryggman-säätiö -nimisen säätiön sääntöluonnos

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä osaltaan Bryggman-säätiön säännöt liitteen mukaisessa muutetussa muodossa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat


Liitteet:

Kh § 420
Liite 1:Bryggman-säätiö -nimisen säätiön sääntöluonnos