Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus36822.08.201110

3103-2009 (033, 015, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Jukka Paason tekemän valituksen johdosta (Yj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus hylkäsi 17.5.2010 tekemällään päätöksellä Jukka Paason oikaisuvaatimuksen ympäristötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan päätöksestä, jolla Paaso oli vapautettu monikulttuurisen asumisen kehittäminen Varissuon suurkeskittymässä -nimisen kansallisen lähiöohjelman hankkeen ohjausryhmän jäsenyydestä sekä hankekoordinaattorin ja ohjausryhmän sihteerin tehtävistä. Turun hallinto-oikeus on päätöksellään 14.7.2011 kumonnut em. kaupunginhallituksen päätöksen ja jättänyt Paason vaatimukset tutkimatta.

Kh § 368

Kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 17.8.2011:

Ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen päätti 7.4.2010 § 7 mm., että Jukka Paaso vapautetaan monikulttuurisen asumisen kehittäminen Varissuon suurkeskittymässä -nimisen kansallisen lähiöohjelman hankkeen ohjausryhmän jäsenyydestä sekä hankekoordinaattorin ja ohjausryhmän sihteerin tehtävistä. Paaso teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen, joka kaupunginhallitus hylkäsi 17.5.2010 § 313. Paaso valitti asiassa Turun hallinto-oikeuteen. Turun hallinto-oikeus on päätöksellään kumonnut kaupunginhallituksen päätöksen ja jättänyt Paason vaatimukset tutkimatta.

Turun hallinto-oikeus toteaa päätöksensä perusteluissa, että apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen päätöksessä on ollut kysymys työnjohdollisesta työnantajan direktio-oikeuden piiriin kuuluvasta asiasta, josta ei saa tehdä oikaisuvaatimusta, ja edelleen hakea muutosta kunnallisvalituksin. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan kaupunginhallituksen ei siten olisi tullut tutkia Paason oikaisuvaatimusta. Myöskään hallinto-oikeus ei voi tutkia päätöstä koskevaa kunnallisvalitusta.   

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeus 14.7.2011

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.