Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus32220.06.201115

1728-2009 (002)

FIMECC Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen (Otj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 7.12.2010 § 633, että Turun ammattikorkeakoulu valtuutetaan merkitsemään FIMECC Oy:n osakkeita yhteensä 40.000 euron edestä. On selvinnyt, että osakkeiden merkinnän hyväksymisen edellytyksenä on muun ohessa, että osakkeiden merkitsijä hyväksyy FIMECC Oy:n osakassopimuksen sisällön. Osakassopimuksen sisältö on tarkastettu. Kaupunginhallitukselle esitetään osakassopimuksen hyväksymistä.

Kh § 322

Johtava kaupunginlakimies Tomi Sundholm 13.6.2011:

Kaupunginhallitus päätti 7.12.2010 (§ 633), että Turun ammattikorkeakoulu oikeutetaan osallistumaan metallituotteet ja koneenrakennus –huippuosaaminen keskittymään ja että Turun ammattikorkeakoulu valtuutetaan merkitsemään FIMECC Oy:n osakkeita yhteensä 40.000 euron edestä.

Osakkeita merkittäessä ilmeni, että merkinnän edellytyksenä on FIMECC Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen. Muut yhtiön osakkaat ovat hyväksyneet osakassopimuksen ja allekirjoittaneet sen 26.3.-23.4.2008. Osakassopimus on liitteenä 1.

FIMECC Oy on strategisen huippuosaamisen keskittymän metallituotteet ja koneenrakennusalan yritysten ja tutkimuslaitosten yhteisyritys. Sen tehtävänä on yhdistää teollisuuden näkemys tulevaisuuden kilpailukyvyn lähteistä ja tutkimuslaitosten tutkimusosaaminen.

FIMECC Oy:n osakassopimuksessa osakkaat sopivat yhtiön hallinnoinnista ja johtamisesta. FIMECC Oy:n toiminnan luonteesta johtuen osakassopimuksessa on sovittu lisäksi tutkimus- ja kehitysohjelmien toiminnallisista periaatteista, immateriaalioikeuksista, kilpailulainsäädännön huomioon ottamisesta tutkimus- ja kehitysohjelmissa, uusien osakkaiden mukaan ottamisesta ja salassapidosta sekä yhtiön ja tutkimus- ja kehitysohjelmien rahoituksesta. Erikseen on todettu, ettei osakkailla ole velvollisuutta rahoittaa tutkimus- ja kehitysohjelmien työtä, jota tehdään erikseen hyväksyttyjen ohjelmien ja projektien puitteissa.

Osakassopimuksen liitteenä on 31.3.2011 päivitetty versio FIMECC Oy:n immateriaalioikeudellisista periaatteista. Asiakirja on tämän päätösehdotuksen liitteenä 2. Siinä on sovittu muun ohessa paitsi sovitun ohjelman tai projektin aikana mutta myös ennen tällaista ohjelmaa tai projektia syntyneen tiedon omistamisesta, käytöstä ja suojaamisesta sekä tietoon liittyvistä oikeuksista. Ohjelmiin tai projekteihin Turun ammattikorkeakoulun edustajana osallistuvan on oltava tietoinen liitteessä 2 sovituista toimintatavoista ja periaatteista.

Ehdotan, että kaupunginhallitus – viitaten 7.12.2010 (§ 633) tehtyyn päätökseen – päättää hyväksyä liitteenä olevan FIMECC Oy:n osakassopimuksen ja valtuuttaa Turun ammattikorkeakoulun rehtorin tai määräämänsä allekirjoittamaan osakassopimuksen liitteineen ehdotetussa muodossa samanaikaisesti yhtiön osakemerkinnän kanssa.

Liite 1Osakassopimus (Shareholders’ Agreement)

Liite 2Immateriaalioikeudelliset periaatteet (IPR Principles)

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteenä oleva osakassopimus hyväksytään ja

että Turun ammattikorkeakoulun rehtori tai määräämänsä valtuutetaan allekirjoittamaan osakassopimus liitteineen samanaikaisesti yhtiön osakemerkinnän kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tiedKeskushallinto, lakiasiat


Liitteet:

Kh § 322
Liite 1:Osakassopimus (Shareholders Agreement)
Liite 2:Immateriaalioikeudelliset periaatteet (IPR Principles)