Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28206.06.20117
Kaupunginhallitus31120.06.20114

6137-2011 (059)

Avustushakemus Kauppatorin joulutorin järjestämiseen (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 282

Elinkeinojohtaja Kalle Euro 16.5.2011:

Turun Yrittäjät ry hakee 65.793 euron (sis. alv 23%) avustusta Turun kaupungilta Kauppatorin joulutorin järjestämiseen. Joulutori on tarkoitus järjestää 9. - 22.12.2011 välisenä aikana päivittäin klo 10 - 19. Vuonna 2010 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma saavutti suuren suosion ja siitä halutaan muodostaa perinne monen keskieurooppalaisen kaupungin tapaan.

Vaikka Turku on vakiinnuttanut paikkansa Suomen Joulukaupunkina, on kauppatori ollut viime vuoteen saakka syrjässä joulunajan tapahtumista. Kauppatorin joulu tukee keskustan elävöittämistä ja keskustan liikkeiden elinvoimaisuutta.

JOULUTORI NOUSEE KAUPPATORILLE

Perinteinen joulutunnelma syttyy Turun sydämeen perjantaina 9.12.2011, kun Kauppatorin Joulutori aukeaa. Kauppatorin Joulutori on tyypillinen keskieurooppalaistyylinen joulutori, joka antaa kävijälle kokemuksen perinteisestä suomalaisesta ja turkulaisesta joulusta.  Se luo joulutunnelmaa Turun sydämeen ja on luonnollinen jatke Yliopistonkadun joululle.  Joulutorilla on elämyksellisten ostosten lisäksi tilaa joulun arvoille ja aineettomille kokemuksille.

Kauppatorin Joulutorin järjestävät Turun Yrittäjät, jotka paitsi haluavat elävöittää kauppatoria myös kunnioittaa näin perinteisiä kädentaitoja.  Myös keskustan liikkeet ja torikauppiaat, jotka ovat kärsineet Joulukaupunkitoiminnan painottumisesta kauppatorin ulkopuolelle, tukevat torin kehittämistä. Kauppatorin Joulutorin valmisteluissa yhteen hiileen puhaltaa erittäin laaja joukko keskustan alueella toimivia tahoja, mikä osoittaa, että tällaiselle projektille on kysyntää.

Käytännön järjestelyistä vastaavat Turun Yrittäjät ry, Event Company, Paasikivi-Opiston tapahtumatuottajat ja kaupungin kulttuuritoimi. Turun kaupungin kiinteistölaitos puolestaan toimittaa kauppiaille vuokramökit edulliseen hintaan. Torilla myytävät tuotteet painottuvat jouluisiin ja talvisiin käsityötuotteisiin sekä joulunajan ruokiin ja juomiin. Joulutorille tulee myös esiintymislava tapahtumille ja ohjelmalle. Kaikissa Joulutoria koskevissa toiminnoissa otetaan huomioon turvallisuus-, esteettömyys- ja huoltonäkökulmat.

Tänä vuonna tavoitteena on tuoda Kauppatorin Joulutorille 30 mökkiä.

Kauppatorin Joulutorin budjetoidut kustannukset ovat on 97293  euroa. Kustannukset koostuvat muuan muassa sähköstä, valaistuksesta, vartioinnista, markkinoinnista, ohjelmatekniikasta ja ohjelmasta, sekä tapahtumatuotannosta. Turun kaupungilta pyydetään avustusta Joulutorin järjestämiseen 65793 euroa.

Esitän, että kaupunginhallitus päättää myöntää 50.000 euroa Turun Yrittäjät ry:lle Kauppatorin Joulutorin järjestämiseen varatulta kustannuspaikalta 11601 400061.

Oheismateriaali 1Kauppatorin Joulutorin esittely

Oheismateriaali 2Kustannuserittely

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää 50.000 euroa Turun Yrittäjät ry:lle Kauppatorin Joulutorin järjestämiseen. Kustannukset katetaan Suurtapahtumiin varatulta kustannuspaikalta 11601 400061.

PäätösAsia pantiin pöydälle Arven ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 311

Pöydältä 6.6.2011 § 282

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää 50.000 euroa Turun Yrittäjät ry:lle Kauppatorin Joulutorin järjestämiseen. Kustannukset katetaan Suurtapahtumiin varatulta kustannuspaikalta 11601 400061.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallitukselle tuodaan 2012 kesäkuun loppuun mennessä selvitys 2011 tapahtuman vaikutuksista. Selvityksessä arvioidaan tarve kaupungin tukeen sekä avustuksen taso jatkossa. Lisäksi kaupunginhallitukselle tuodaan selvitys joulukaupunki-hankkeesta.

PäätösKaupunginhallitus päätti myöntää vuoden 2011 osalta 50.000 euroa Turun Yrittäjät ry:lle kauppatorin Joulutorin järjestämiseen erityisesti tapahtuman alkuinvestointien tukemiseksi ja yhteistyöverkoston rakentamiseksi. Kustannukset katetaan Suurtapahtumiin varatulta kustannuspaikalta 11601 400061.

Asiassa suoritettiin kaksi äänestystä.

Ensimmäinen äänestys suoritettiin esittelijän muutetun päätösehdotuksen ja Sarlundin tekemän muutosehdotuksen välillä äänin 5-8 ja toinen äänestys suoritettiin äänin 11-2 Sarlundin päätökseksi tulleen muutosehdotuksen ja Artesolan asian hylkäämisen välillä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Sarlundin Laaksosen kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät Eklund, Lundahn, Elo, Hovirinta, Artesola, Hihnala, Laaksonen ja Sarlund.  

Esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Manni, Leppä ja Arve.

Artesolan tekemän asian hylkäämisen puolesta äänesti hänen lisäkseen esitystä kannattanut Hovirinta.  

Kokouksessa asiaa oli esittelemässä elinkeinojohtaja Kalle Euro.

Jakelu

aoTurun Yrittäjät ry
tiedTurun Seudun Kehittämiskeskus
tpvAkkanen Mika
tpvSaaranen Helvi