Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus5905.05.201115
Kaupunginhallitus32120.06.201114

5206-2011 (004)

Turun AMK:n liittyminen Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:n kannatusjäseneksi (Otj)

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 5.5.2011 § 59 pyytänyt kaupunginhallitukselta lupaa liittyä Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:n kannatusjäseneksi. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammattikorkeakoululle annettaisiin lupa liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.

Amkh § 59

Koulutusjohtaja Juha Kontio:

 

Esitän, että Turun ammattikorkeakoulu liittyisi kannatusjäseneksi Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:hyn. Kyseinen yhdistys kokoaa yhteen Varsinais-Suomen ICT-yrittäjät. Yhdistyksen kautta tieto- ja viestintäteknologian koulutusohjelmat Turun ammattikorkeakoulussa kykenevät tiivistämään ja kehittämään yhteistyötä tehokkaammaksi. Myös yhdistys on linjannut yhteistyön alueen oppilaitosten kanssa yhdeksi tärkeäksi painopistealueekseen.

Kannatusjäsenyyden hinta on 560 €/ vuosi ja tämä maksetaan Tietoliikenne ja sähköinen –kauppa tulosalueen kustannuspaikalta 38600.

 

Rehtori Juha Kettunen:

 

Ehdotus       Hallitus päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se

 

myöntää Turun ammattikorkeakoululle luvan liittyä kannatusjäseneksi Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:hyn ja

 

valtuuttaa ammattikorkeakoulun maksamaan kannatusjäsenyyden hinta 560 € / vuosi Tietoliikenne ja sähköinen –kauppa tulosalueen kustannuspaikalta 38600.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 321

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto 6.6.2011:

Olen pyytänyt asiasta ammattikorkeakoululta lisäselvitystä. Lisäselvityksen mukaan Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii edistämään jäsentensä liiketoimintaa. Yhdistys on perustettu noin vuosi sitten. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä yli 50 ICT-alan yritystä ja organisaatiota. Kyseinen yhdistys kokoaa käytännössä yhteen Varsinais-Suomen ICT -yrittäjät.

Yhdistys järjestää jäsenilleen säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joihin jäsenyys antaisi mahdollisuuden osallistua. Jäsentilaisuudet ovat oivallisia paikkoja uusien yhteistyösuhteiden luomiseen. Jäsenyys mahdollistaisi esimerkiksi esittäytymisen ns. Spotlight-verkostoitumistapahtumassa. Kerran kuukaudessa järjestettävässä Spotlight-verkostoitumistapahtumassa Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenet pääsevät esittelemään omia yrityksiään ja parhaita käytäntöjään. Yhdistyksen markkinointikanavien käyttö tulisi myös mahdolliseksi ja näin Turun ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintäteknologian koulutusohjelmilla olisi valmis verkosto käytettävissään, mikä edistäisi ICT-puolen yrityselämän ja koulutusohjelmien välistä yhteistoimintaa entisestään.

Kaupunginvaltuuston 29.11.2009 § 226 hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun ammattikorkeakoululle annetaan lupa liittyä Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät ry:n kannatusjäseneksi ja

että Turun ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan kannatusjäsenyyden hinta 560 €/vuosi Tietoliikenne ja sähköinen –kauppa tulosalueen kustannuspaikalta 38600.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tiedAmmattikorkeakoulun hallitus